Ugradnja klime u Saxo

tomek2000

New member
Ekipa bok,
Vozim Citroena Saxo 1.0 2000 godinu.
Sa autom sa zadovoljan, slabo se kvari i tako to.
Medutim ima jednu manu a to je da nema klimu, te mi po ovim ljetnim danima koji dolaze postaje prava muka se voziti u njemu.

Pala mi je ideja da bih preko ebay-a nasao polovnu klimu te je ugradio..

Da li je netko probao tako nesto napraviti i da li je to uopce isplativo?

Ako je, znate li mozda sa kojih modela pase klima u saxa?
 

kosi

Member
Ja sam se raspitivao za istu stvar...

Zaključak je bio - prodaj svojeg saxa i kupi s klimom :)
Sve ostalo je neisplativo.
 

Marko

Well-known member
ali idi sad prodavat auto - jedina varijanta da bus ga prodal je da ga dades turbo ispod realne cijene i onda na kraju nisi napravil nist. tek onda slijedi lutrija kakvo groblje bus kupil.... Mozda naletis na dobar ali onda ce vec zima bit pa ti klima nece trebati... ;)
 

tomek2000

New member
dobio sam 2 ponude za ugradnju klime u ovlastenim servisima za ugradnju klime, jedna u Bih, drugi u Hr, i oba cijena je 12000 kn... definitivno neisplativo kada cijeli auto ne vrijedi toliko....

ok, opcija sa šiberom... može neki info za to? kolko bi to koštalo i gdje se to može ugraditi?
 

deda

New member
Nazovi firme koje prodaju Webasto,u njihovoj ponudi su i stakleni šiberi,ugradnja nije komplicirana,to može svaki malo bolje opremljeni autolimar.Cijena ovisi o velićini i izvedbi šibera,tj verziji,da li se otvara ručno ili na motor,samo malo nakoso ili se cijeli uvlaći.
 

fullcool

New member
ja imam stakleni koji se otvara samo na kipu, ali lako se skine cijelo staklo pa pa ostane cijeli otvoren. za ugradnju se samo izreže rupa u krovu i dođe okvir sa staklom sa gornje strane i drugi plastični i metalni okvir se zašarafe sa donje strane.
 
Na vrh