Ugradnja alarma i sustava protiv krađe u vozilo

ExOduS442xb

Racing
Pozdrav, jučer sam imao provalu u auto u Rijeci, razbili su mi prozor maznili mi cd player, 2 zvučnika i gps i uz to napravili masu štete, BX se nije dao pa su u kabini svijetla konstatno svijetlila što je provalnicima smetalo pa su ih razbili ali na kraju su ipak oni prevladali:hm:

Zvao sam policiju obavili su očevid, uzeli neke otiske itd, u ponedjeljak moram otići dat modele i serijske brojeve ukradene opreme.

Pošto planiram auto nastaviti dalje voziti i ulagati novce u njega htio bih auto ali i opremu unutar auta zaštiti na odgovarajuci nacin, odlucio sam da cu kupiti 4 protuprovalna šarafa za felge, ali BX je i bez toga mustra, kad se spusti felge se mogu jako teško izvaditi, a ako se auto diže dizalicojm felge ostanu unutar karoserije, ma brilijantno, ali opet.

Zanima me alarm koji bi reagirao u slucaju pokušaja provale i krađe opreme u auto, na ebay-u i njuskali ima mase te opreme ali se ja u ništa ne kužim pa bih zamolio cijenjene forumaše da pomognu:)
 

Lakii

Well-known member
Uff, bas mi je zao sto ti se to dogodilo!
U kojem dijelu grada ti se dogodila provala, tj. di je bio auto?

Ugl. na e-bayu se moze naci svasta, funkcijama i karakteristikama zvuci super ali ja nemam pojma kakve je sve to kvalitete. Mozda se isplati probati.
Kod nas ako kupujes preko njuskala opet ces uglavnom dobiti stvari sa e-bay-a po vecoj cijeni.
U neku profi firmu otici to ugraditi ti se nikako ne isplati jer ces ostati bez par milja kuna.

A sada, sto tebi treba?

Pitanje dali imas centralnu bravu? I, dali imas onu tablu sa upozorenjem za otvorena vrata pored ladice za sitnis?

Ugl. treba ti najjednostavniji alarm sa jednim triggerom, na PM ti mogu pisati ako je ovdje prejavno. Ugl. nesto sto ce galamiti kada netko pocne prckati po autu, mislim da ti one seme sa elektronskim blokadama ne trebaju.

Isto tako, BX ima jednu nevjerovatno glupu slabu tocku preko koje u njega mozes uci kroz par sekundi i da nista ne razbijes.
 

ExOduS442xb

Racing
Moše Albaharija je ulica, ispred Guvernerove palače, u blizini pomorskog faksa, malo iznad. Imam centralno i daljinsko i tu tablu sa senzorima.
Htio bih nesto funkcionalno a po mogucnosti da nije preskupo, da je glasno i da ce cijeli kvart probuditi kada zazvoni, i da se neće moći tako lako iskopcati moze i ovdje slobodno, meni ne smeta, mozda bude još kojih savjeta ;)

Ako smijem pitat koja je to slaba točka? :confused:
Stvarno na ebay ima svega:shock:

Edit: moze ipak slaba točka na pm :D
 

Lakii

Well-known member
Hm, da nije neki klosar s Campetta bio? :D

A sad ozbiljno, nisam imao pojma da se jos provaljuje u aute za krasti radije ali OK.
Najvjerovatnije te je netko negdje snimio pa dosao po ono sto mu se svida.
Inace BX ima lijepo rjeseno skrivanje radija, ali nema veze sada.

Hm, ovako nesto da si uzmes?

http://www.ebay.com/itm/1-Way-Car-Alarm-Protection-Security-System-Keyless-Entry-2-Remote-Control-UK-/190823821961?pt=UK_Car_Accessories_Safety_Security&hash=item2c6dfc7289

Kako stojis s dijelovima za skrpati auto?
 

deda

New member
Najgre,kaj zbog gluposti i niš koristi,kao radio, naprave veliku štetu na autima,jer oni nisu profesionalci i boli ih briga što će ti napraviti za nešto kaj će prodat poslije nekome za 50 kn.
 

Automatic

Well-known member
Pozdrav .Žao mi je zbog tog što se dogodilo ali neko je moral znati kaj se nalazi u autu ako to nije na vidljivom mjestu.To su kokošari čim idu provaljivat da mrknu muziku i gps .Ljudi pa toga danas ima za čik čemu krađa i rizik ćuze.To su :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:etine bez mozga i žive unatrag 20 godina.Klošari su za takve gospoda .Treba im dat mnogo prisilnog rada :twisted:
 

ExOduS442xb

Racing
Hm, da nije neki klosar s Campetta bio? :D
Kako stojis s dijelovima za skrpati auto?
Vjerojatno je, kampirat cu ispred zgrade kao u Balkanskom špijunu, kažu da se zločinac uvijek vraća na mjesto zločina, a tada, 'doće cica na kolica':boks:
Stari mi je spakirao to malo staklo i neki kazetofon, nešto za prvu ruku a kasnije pomalo:)

Najgre,kaj zbog gluposti i niš koristi,kao radio, naprave veliku štetu na autima,jer oni nisu profesionalci i boli ih briga što će ti napraviti za nešto kaj će prodat poslije nekome za 50 kn.
To je ono što me najviše živcira, ma nek su maznili, samo što su mulci razbili pol auta iznutra, a nabaviti dijelove za unutrašnjost bx-a je već posao za arheologe:mad:
 

Lakii

Well-known member
Pa ako ti treba savjet za sta javi! Npr. za zamjeniti staklo.
Mozda i koji dio imam od tih plastika.
I da, obavezno provjeri kod Gogija dali se kakav BX negdje cerupa...

E da, imam neki CD-MP3 player made in China.
Nemam pojma dali radi, ali ako ga hoces tvoj je za dzabe!
 

deda

New member
Tak su jednom na Spačeku podrapali krov,strgali cjelu armaturu da bi vkrali kazić koji jedino možeš nekom pokloniti,nemreš ga ni za jedan gemišt prodat,a napravili su štete preko 200€ na autu.
 

ExOduS442xb

Racing
E da, imam neki CD-MP3 player made in China.
Nemam pojma dali radi, ali ako ga hoces tvoj je za dzabe!
Može, super! Ne znam kada cu biti u prilici nešto uzeti, hvala!:grin:
Nadam se da nije prekomplicirano to zamjeniti, radi se o malom staklu na zadnjim vratima, ono malo, za ukras je više, fiksno.

Stvarno su mi štete napravili, od grebanja, pa su počupali sa šarafima zvučnike pa je plastika popucala i pukla a razvalili su onaj desni suvozacčki pretinac što lici na airbag, kad malo bolje razmislim tamo cu i napisati airbag pa ga nebu nitko vise dirao;)
Zaljepim par slika
 

Lakii

Well-known member
Skupi svu polomljenu plastiku i nemoj ju bacati. Iznenadio bis se kako se moze spasiti, ova se lijepo topi i poslije ojaca epoksi smolom.

Za mali prozor ti pise u Haynesu ako imas!
 

ExOduS442xb

Racing
Htio bih se zahvaliti kolegi Lakiju koji mi je dao CD-Player, danas poslije podne sam ga ugradio i sve uredno radi pa čak i cd čitač! Unutra je bio jedan cd 'maškare' tako da sam odmah čuo da sve svira, radio je s druge strane malo hm, čudan! Takodjer radi ali ima mehaničko traženje stanica kao na starim kazetofonima ali sve uredno radi! I nije kineski već neki njemački 'Elta'!

Hvala kolega Laki! Imaš pivu! ;)
 
Na vrh