Ugradnja šesta bezine

coLL

New member
Re: 6. brzina?

pa neznam bas evo sad sam isao po auto putu s mojim zadar - zagreb - zupanja, solidnih 130km/h na 3500 okretaja a po potrebi bez teskoce digne na 150 a maximum na mome je 160km/h. S tim da vec na 150 osjetis da nemas vise toliku kontrolu nad autom ... mozda da je malo spusten tvrđi ovjes i šire gume
 

deda

New member
Re: 6. brzina?

Kaj zmišljaš toplu vodu,kakva šesta brzina za Saxo.Pa kupi onda C5 ili C6 za autoput,Saxo je auto za grad,a ne da ga kolješ 150km/h po autoputu,kad jedva tolko može i ići pa da ima 16 brzina.Kolko auto može ić ne ovisi o tome kolko ima brzina,nego kolko ima snage da svladava sve otpore koji nastaju logaritamski kako se brzina povećava.
 

deda

New member
Re: 6. brzina?

Nema 5 brzina nego četri,a oni sa petom jedva idu tri km brže niz breg,prema tome zaključak?Samo imaš više za šaltat i da ti ta getriba prije rikne.Imam petbrzinku doma,ali ne pada mi ni na kraj pameti da ju stavljam.
 

deda

New member
Re: 6. brzina?

Možeš metat kaj hoćeš,a Yugić nemre nikam kad ga metneš u petu,ne može održavat brzinu po ravnom,a kaj mu onda znaći da ih ima neznam kolko.
 

zgodny

New member
Re: 6. brzina?

ne bi zamjenjivao nista, samo dodati jos jedan - ako ima mjesta i mogucnosti.. samo nemam radione nit alata, pa zato trazim mozda je netko to vec radio..

sto se tica omjera / broja zuba to mogu izracunat.. ciljao bih 2250 rpm pri 130 km/h..
 

zgodny

New member
trebalo bi promjeniti prijenosni omjer za 60% da se to napravi..
kad staviš na papir, nema dosta snage.. ali čini mi se da bi se
moglo naći origigi zupčanika iz slučnih getriba s kojim bi se
promjenilo nešto manje, samo kak je zahladilo nemam volje
ić po otpadima i slićno.. možda na ljeto se primim toga :)
 

fullcool

New member
6. brzina nije dodatak na 5brzinski mjenjač, mjenjači sa 6 brzina su potpuno drukčije konstrukcije.
Kad bi postojala 5. sa dužim omjerom za taj mjenjač to ne bi bio problem ugraditi, ali duža 5. bude na turbo dizelima , a saxa nema td-a.
 
Na vrh