Ubrzan rad levog migavca kada se pritisne kočnica

Rajkan

Member
...upitanju je c3 ...Kada dam levi zmigavac i pritisnem kočnicu pocne ubrzano da radi zmigavac i nazad da brljavi svetla na obe strane (zajedno trepcu oba migavca i levo stop svetlo)...... znači samo kombinacija levi zmigavac i pritiskanje kocnice prave problem...sve radi kako treba dok ne pritisnem kočnicu,cim je pustim odma se vrati u normalu....pronasao sam problem...Mala iglica u dzeku zadnjeg levog svetla je na pola pukla i to je bas iglica dje naleze žuta žica konektora...Kad to njakam pojavljuju se ti simptomi...E sad mi recite kako se se rešava ta igla u konektoru,da li moram novi ceo taj deo od fara dje idu sijalice da kupim ili postoji neko rešenje?? Slike su u prilogu

Prilozi

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Imaš kontakt čim ti brljavi kad stisnes kočnicu. Taj džek iz auta bi trebalo da može da se otvori. Proveri tu žicu koja te zeza, rasprodaje malo wd40

szahtila

Well-known member
Kad svjetla tako brljave, obično nedostaje "minus", odnosno spoj žice na karoseriju. Probaj popratiti koja žica iz tog konektora ide na karoseriju i je li korodiran spoj. Provjeri i konektor sa druge strane auta
Mislim da se pinovi oslobađaju povlačenjem tog plavog dijela prema van

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Imao sam to nekoliko puta. Prosto se voda sliva nazad tako da neki deo probije u konektor. Rešavao sam sa wd40 i malo pomeranjem te žice u konektoru, koji se rastavi.

Sir. Oliver

Member
da budem precizan . proveri masu na stop svetlu . pri kočenju ti spaja preko žmigavca ... zato ti i trepće brže a i stop ti zajedno sa žmigavcem trepće . jednostavno nemaš masu na stopu .

Rajkan

Member
...rešio problem...spojio masu sa držača sijalica u faru sa ovom žutom žicom ženskog konektora, zaobišao konektor i džek i evo radi ko doksa...Hvala dobri ljudi na pravim savetima.

Na vrh