Užas, neki tvrde da je benzin i plin bolji of diesela

Cutac

Prèkaroš
kilometraza nije bitna ako je motor ispravan,
A što je bitno, autov horoskopski znak?
Ja bih osobno aute preko 200 tisuća kupio samo da ih uništim(prijevoz građevnog materijala, iživljavanje), a to bi bilo za plafon 1000€, koliko Berlingo sa pola milijuna kilometara vrijedi.
Tako da malo se vise informiraj o autu prije nego ga odmah otpises na staro zeljezo
Staro željezo je staro željezo.

Moj c4 bih cijenio također dosta više nego što vrijedi jer je održavan, garažiran, ima nove zvučnike, izolaciju, ovo ono, ali to kupca nije briga.
Pogotovo nekoga tko kupuje Berlinga sa pola milijuna kilometara. Taj se kupuje da sagradi kuću, a onda na CIOS.

Ax boy

Well-known member
Dobro nisam tu da se svadam , evo susjed je prodavao 2001 hdi berlinga prije 2 godine za 23 000 kn - imao 550 000 i otisao je za 17 550 kn , eto spustio je ali isto imao puno kilometara. Evo cim prodam,javim. Dogovoreno eto :) ;) peace and love

vborovic

C5 modifikator
Tako da malo se vise informiraj o autu prije nego ga odmah otpises na staro zeljezo.
Ako ovo ide mene, na krivog si se namjerio (a ako ide cutaca, onda mi je svejedno ... :D ) ... kao prvo, ja tvoj auto nisam nigdje otpisao (slobodno pokažeš gdje sam to napisao, no nećeš to naći), a druga stvar, mene bome nečeš učiti o autima ... :grin:

Ax boy

Well-known member
Ok ok ne ide tebe, nije mi namjera uciti te o autima , tako da. Planiram kupiti novi auto a o rabljenima necu niti misliti da ih kupujem. Novi c4 1.6hdi exclusive sa svom mogucom opremom recimo. Dobro je berlingo sluzio , kome treba za prijevoz tereta ili gradevinskog materijala , slobodno moze kupiti. Svako zna svoje sto mu odgovara i ovime zatvaram temu. Pozdrav

liberty

Well-known member
ne znam što ste AX boy-a toliko napali:surprised:
čovjek je započeo sasvim jednu zanimljivu temu vezanu uz predrasude o francuskim automobilima i to da su danas svi znalci o uatima avi ovako
pustite čovjeka da diše:)

Ax boy

Well-known member
Nisam rekao da dizel ne valja , kako kad imamo berlinga 2.0 hdi u obitelji?? :). Vjerojatno budem ga prodao maksimalno za 17 000 kn ali okej. Liberty ti si vlasnik citroena ..... ? ;)

La Marche

Iskreni optimist
Èekaj... pa zar nije smisao prvog Ax boyevog posta bila da neki tvrde da diesel ne valja, a ne da je to zaista tako?
Baš obratno, bar sam ga ja tako shvatio, nije post baš jasno formuliranih rečenica.

E, pa da, evo sad vidim da je Ax bio malo brži od C5 i već odgovorio prije nego sam ja stigao.

Liberty ima i temu Moj Berlingo. Pročitaj - dobro je.

Da, ne znam što su sad svi odjednom tako osjetljivi na diesel motore. Što su bolji i čišći, to više ne valjaju. Dok su dimili crno, bili su sjajni.
O tempora, o mores.

Cutac

Prèkaroš
Ma da, pardon, zabunio sam se. Rekao si
Ne mogu se vise cuditi i dovoljno nacuditi ljudskoj gluposti ili naivnosti hmm??dizel nis im ne valja nekima , bolje je i isplativije plin ili benzin hmmm i kako onda biti pametan
Prevedeno: Ne mogu se načuditi glupanima koji tvrde da je benzin bolji.
Interpretirano: Cutac i slični su glupi idioti jer preferiraju benzince pred dizelašima, ja sam pametan jer imam dizelaša.

Pouka: Nisam ni trebao ništa pisati.

La Marche

Iskreni optimist
Ma nemoj biti uvrijeđen.
Svaka vrsta motora ima svoje opravdanje za određenu namjenu i nema jednog najboljeg.
Do prije petnaestak godina diesel mi nije bio pametna opcija i vozio sam benzinske aute, sad mi nije benzinski motor opcija. Pa nećemo se ljutiti radi toga, valjda.

Cutac

Prèkaroš
Ma nisam se uvrijedio, nego mi je fascinantno da čovjek se ne može načuditi glupim ljudima koji preferiraju benzince, a on sam onda opjeva dizelaše.

Licemjerno, ne?

Meni bi dizel možda bio isplativiji, ali više volim karakteristike benzinskog motora i za to sam spreman više tankati, ali nikome ne predbacujem što je kupio dizela.
Osim ako je za grad + 6000 km godišnje, onda kažem da mu to nije bilo mudro.
A ne idem okolo i svakome kome stoji TDI na gepeku govorim "baš si glup", "ti isto" i onda to stavim na forum...

Phantom

Drajver
tema je svježa za brisat, a vidim da vas je politički razdijelilo...
ja sam iz naslova razumio ovo
zašto neko ko ima neku mašinu od 120 konja ugrađuje plin da uštedi na gorivu kada već postoji dizel mašina sa istom funkcijom.
Ja recimo nikada neću razumijeti ljude koji kupuju jake benzince pa ugrađuju plin zbog potrošnje, ako već kupuješ raketu onda je tjeraj...ili kupi HDI :D (šala mala)

Cutac

Prèkaroš
E, ali plin je jeftiniji(ujo dođe sa 150 konja za 90 kuna do Šibenika iz SK), a i ne šteti polarnim medvjedima.

Osobno ne pišem radi usporedbe i rasprave, već radi toga što se vrijeđa ljude koji imaju svoje mišljenje i odabir.

Kao da ja tebi napišem "Uzass, ne mogu shvatiti malen um osobe koja ima crn auto, pa meni je crveni ljepši." :D

Phantom

Drajver
E, ali plin je jeftiniji(ujo dođe sa 150 konja za 90 kuna do Šibenika iz SK), a i ne šteti polarnim medvjedima.
ma znam da je jeftiniji, samo evo npr. kolega je na bmw uništio mašinu s tome kombinacijom, da ne govorim koje je probleme imao sa elektronikom...a o ekologiji joj to je duga tema, ugasi internet jer već s time škodiš onim gore :D
Kao da ja tebi napišem "Uzass, ne mogu shvatiti malen um osobe koja ima crn auto, pa meni je crveni ljepši."
kad si vidio predsjednika da se vozi u crvenom autu :cool:

Cutac

Prèkaroš
samo evo npr. kolega je na bmw uništio mašinu s tome kombinacijom
Ne znam, nemam iskustva, znam neke sa plinom i nemaju problema, ali to su uglavnom stariji motori.

ad si vidio predsjednika da se vozi u crvenom autu ...a crvena mi paše samo na alfa romeo hihi...
Nemaju mašte, zato su u crnima :p
Meni crvena i plava pašu na sve aute, plava pogotovo.
Samo na alfu, kažeš?

liberty

Well-known member
ne znam, meni najviše pašu mali atmosferski benzinski motori
jer su u biti najpouzdaniji i najmanje košta njihovo održavanje
samo što takvi izumiru te nas truju s nekakvim downsizing turbo benzinskim motorima
koji nikad ne troše po specifikaciji a održavanmje je skuplje

kad se samo sjetim (nije mali) benzinskog 1.8 tsi vw motora - ide ko lud, ali i troši ko lud (grad10-13 litara, autocesta 8,5 + litara, jedino pri 90 kmh troši cca 6,5 litara...a po specifikaciji valjda troši 8 litara....je da, meni je na autoputu konstatntno trošio 15 + litara)

uglavnom, mali benzinski, poput 1.2 u swiftu, 1,25 u fiesti, 1.4 u corsi, pa čak i stari 1.4 u c3, e taj motor je u c3 bio čudo.....sa 75 ks je išao jako dobro

nadam se da će se ponovno vratiti vrijeme malih benzinskih atmosferskih motora
da ne vozim berlingo, vozio bi benzinac atmosferac bez obzira na br km koji prelazim

Dalibor

Dado Tornado
Br.2. : dizel nis im ne valja nekima , bolje je i isplativije plin ili benzin
iz perspektive mogućih troškova za održavanje kod kupnje rabljenog sigurno je isplativije kupiti benzinca a uobičajeno je i da rabljeni dizeli imaju više km i češći su kod mutikaša.

Jbg kaj da ti kazem ja sam kupio c5 prije godinu dana na 80000km, do danas sam imao 15000kn popravaka
zbilja misliš da si kupio pet godina staru dizelsku limuzinu sa 80000 km?
tvojem c5 nisu nerazumni troškovi održavanja s obzirom da se radi o relativno novijoj srednjoj klasi sa recimo 236825 km. vjerojatno je i dan u prodaju jer se bližilo vrijeme ulaganja.

pa čak i stari 1.4 u c3, e taj motor je u c3 bio čudo.....sa 75 ks je išao jako dobro
za 1,4 je jako važno sa kakvim mu je mjenjač prijenosim omjerima. zna biti jako spor kada se ubrzava iz stajanja. moje iskustvo sa tim 1,4 8V motorima je da treba stavljati najjeftiniji zračni filter, jer se kvalitetni još i brže zaprljaju, i mijenjati ga što češće. ako se filter napuni recimo samo do 50% već auto može djelovati letargično. treba pripaziti na prigušivač na usisu zraka, ako se ošteti ili napukne motor postane bučniji.

Na vrh