• Važna obavijest članovima.

  Poštovani članovi,
  11.1.2023. detektirali smo kako su spam botovi uspjeli probiti lozinke na nekoliko legitimnih korisničkih računa kako bi objavili reklame i oglase. Nažalost, obijene račune smo morali deaktivirati. Provale računa izvedene su konvencionalnim "brute-force" napadima - automatiziranim upisivanjem jednostavnih kombinacija lozinki. Ako je Vaš račun među provaljenima, odnosno deaktiviranima, javite nam se s e-mail adrese koju ste naveli pri registraciji na forum.

  1. Kako bi zaštitili svoj račun od neovlaštene uporabe, predlažemo Vam da promijenite svoju lozinku u složeniju kombinaciju. (Npr. neka kombinacija sadrži najmanje jedan znak, jedan broj, jedno veliko slovo i sl.) Lozinka je kriptirana u bazi foruma i poznata je samo Vama.

  2. Ako možete, predlažemo korištenje Dvostupanjske zaštite računa. Dvostupanjsku zaštitu možete aktivirati u Postavkama računa ili kliknite ovdje
  Ovo je ujedno i najsigurniji model zaštite.

  3. Svakako provjerite da je e-mail adresa povezana s Vašim računom na forumu ispravna. U slučaju bilo kakvih problema s računom, e-mail je jedini način na koji možete resetirati svoju lozinku i vratiti svoj račun. Lozinka je kriptirana u bazi foruma, poznata je samo Vam i nije poznata čak ni uredništvu foruma.

  4. Lozinku ne odajite nikome. Ako se netko predstavi kao administrator/moderator foruma i traži Vas lozinku privatnom porukom ili na drugi način, radi se o pokušaju prevare. Članovi urendištva foruma Vas nikad neće tražiti lozinku.

  Zahvaljujemo se na pažnji.
  Ovu obavijest možete isključiti na X u gorenjm desnom uglu okvira obavijesti.

  Uredništvo

TRESE U VEČIM BRZINAMA(U KM/H)......MOLIM SAVJET!

rakonja

Pirotehnièar!
Danas mi se po prvi put pojavila trešnja u večoj brzini na cesti!Mislim u kilometrima,ne brzini mjenjača!U jednom smjeru sam mislio da je do ceste,ali nakon cca 2 sata u drugom smjeru isto!Pojavljuje se na recimo 90km/h!Kad sam išao na nadvožnjak,več na 70km/h,a sa nadvožnjaka/nizbrdo.....tek na 90!Do sada sve normalno,sutra idem u servis da provjerimo na dizalici!Par puta sam u zadnjih 10-tak dana upao u malo dublju rupu sa zadnjim desnim točkom na cesti,ali pri maloj brzin u zavojui!Nadam se da je neki točak iz nekog razloga van balansa,ili nešto na gumi!Samo da nije dvomaseni zamajac!Sad kad malo razmislim,prije 10-tak dana na autoputu,nešto mi je prenosilo vibracije na središnjem retrovizoru!Ono,kad se kao malo trese/muti slika,dok ga ne stisneš prstom!Ima li tko kakvo iskustvo,savjet oko toga!Inače auto sve normalno,čak i u leru se čini da normalno radi,bez vibracija!
 

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Meni se pri većim brzinama nekad unutrasnji retrovizor trese, ne preterano, ali primetno. Ja bih prvo uvek sumnjao na gume, pa onda ostalo. Na drugom forumu su čoveku menjali prednju poluosovinu zbog vibracija pri 90km/h i vise. Tema se razvukla na dve nedelje dok nije otisao u moderniji vulkanizerski servis. Ustanovili da dva seta guma nisu bili dobro izbalansirani. Uradjeno balansiranje, nema više vibracija pri vecim brzinama. Džaba menjao poluosovinu.
 

rakonja

Pirotehnièar!
Osovine su sigurno dobre,ako nije rupa štogod poremetila!Ovo je prva zima da nisam skidao i stavljao gume sa čelićnih felgi,jer sam bio nabavio ljetni alu st,tako da nisu prošle kontrolu kao svake godine!Budemo vidjeli sutra,uvijek možemo provjeriti!
 

rakonja

Pirotehnièar!
Jutro,trebalo bi tako biti po podacima iz SBox-a!Prvo ču provjeriti svaki točak,i kočnice,več se jednom bila zaglavila pločica u klještima!
 

Mirage

Active member
Ovo godine je malo bolje ali ja osjetim vibracije na volanu, a poslije se naravno vide i na retrovizoru. Uvijek su to brzine 90-130
 

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Mogu biti i nosači motora, ako su vibracije u leru jake. No pri većim brzinama, ili je put takav ili gume. Uglavnom budu gume ako se stalno ponavlja
 

rakonja

Pirotehnièar!
Na sreču......bezbolno!Nakon što se tresao u popodnevnim satima,i u 01h nakon ponoći......,ujutro nakon što sam krenio na dogovoreni servis,i krenio prvo da ga malo ugrijem,apsolutno ništa!Čak sam i 130km/h vozio!Kao nov!Naknadno sam se sjetio da sam prije prvih "vibracija",na ulici prešao preko velike najlonske vrečice(one deblje),i da sam gledao dali je izašla iza,ali pošto su drugi auti bili blizu iza mene,nisam je više uočio!Vjerovatno je onda ona zaostala,i izazvala poteškoče pri vožnji....,na neki način!Uglavnom je više nema,kad smo ga podigli na dizalici,sve kako treba biti! :)
 

ironmladen

Member
Donator foruma
rakonja rakonja, imao sam iste simptome kao i ti. Nažalost riječ je bila o loše izbalansiranim gumama. Nove zimske gume (205/60/R16) kupio sam prije ljeta, stavio na čelične felge i skladištio u garaži naslagane jedna na drugu (u međuvremenu sam kupio stalak za gume). Nakon montaže, trešnju sam primijetio na 90 km/h (brže ili sporije od toga ništa se ne osjeti, pretpostavljam zbog neke rezonancije) i prvotno sam to pripisivao grbavoj cesti i prenapumpanim gumama 😅. Budući da autoput odjednom ne može postat toliko grbav i to samo na 90 km/h, otišao sam (drugom) vulkanizeru. Zaključak je da jednoj gumi nije trebalo mijenjati utege, a na ostalima su utezi bili promijenjeni za 10 do 15 grama! Mogu zaključiti da je razlog disbalansa ili loš (prvi) vulkanizer ili loše skladištenje, u svakom slučaju, trešnje više nema! Pozz
 
Na vrh