Trendovi u autoindustriji

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Bye, Bye Fiat!

Do kraja siječnja završava se spajanje talijanskog Fiata i američkog Chryslera, a tako nastali sedmi proizvođač automobila na svijetu promjenit će ime, izjavio je šef Fiata Sergio Marchionne.



Gdje će biti sjedište kompanije ovisit će o tome na kojoj burzi će biti njene dionice - u Milanu ili u New Yorku.

Novonastala kompanija će se koncentrirati na proizvodnju luksuznih marki kao što su Alfa Romeo i Maserati, jer je u masovnoj proizvodnji automobila "previše konkurencije, premale su marže, a budućnost komplicirana“, rekao je Marchionne u intervjuu rimskim novinama La Repubblica.

On je poručio njemačkoj kompaniji Volkswagen da o kupnji Alfa Romea može samo sanjati.

Upozorenja rejting agencije Moody’s da je kupovinom preostalih 41,5 posto Cryslera za 4,35 milijardi dolara Fiat na sebe preuzeo velike dugove i ugrozio svoju likvidnost Marchionnea ne brinu.
 

Dalibor

Dado Tornado
Prema onome sto je scurilo u javnost dosta dobro je osmisljena kupovina chryslera, i obje kompanije mogu imati dobru startnu poziciju.

Samo sam skeptican za aute iza imena fiat... Tih par modela ne cine mi se prepoznati od trzista, i fiat vidim kao vozilo u kini, dok maserati i alfa mogu doziviti renesansu iducih 5 godia. Lancia je u goroj poziciji od fiata.

Chrysler i jeep vec neko vrijeme jašeju renesansni val.
 

Dalibor

Dado Tornado
do sada možda i je, iako sam prošle godine znao nailaziti na predstavljanje novih lanciajinih modela, bila je neka limuzina na bazi chryslera 300, sve isto ko chrysler 300 samo lančijina značka.

fiat je kupio i VM motore, prošle ili pretprošle godine... prije par godina bio je di ono, u bankrotu, sada kupuje bling bling kompanije, a svoje sjedište i ime bazira na lokaciji gdje je burza na kojoj će biti plasirane dionice :hmmm:


DODATAK:
u vezi lančije jučer bilo izjavljeno da lancia ostaje samo sa modelom Y, a on će se prodavati samo u italiji...

vjerojatno ime lancia prestaje postojati :(

nije mi jasno što je kinezima ne prodaju za 1 kn, ili je to bila samo naša fora :grin:
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ne znaju ni mediji... na par mjesta sam čitao da će se Chrysler na većini europskih tržišta nastavljati prodavati pod imenom Lancia.

A jedina ''prava'' Lancia će bit samo model Y, i to samo za talijansko tržište... bumo vidili.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
mah... amerikanci i njihovi auti. Ni jedan od tih auti iz ''istraživanja'' se ne prodaje u velikim brojevima kod nas... a većini su problem automatici. Kad neznaju vozit... ko im je kriv.
 

zujo

New member
Michelin Premier A/S-auto guma za 96.000 kilometara

Francuski proizvođač pneumatika na sajmu u Detroitu predstavio je cjelogodišnju gumu koja bi trebala unijeti revoluciju u auto svijetu. Radi se o cjelogodišnjoj gumi koja je nastala na takozvanoj EverGrip tehnologiji koja omogućava da guma trošenjem zadržava sigurna vozna svojstva.



Problem kod klasičnih auto guma je taj što trošenjem i stanjivanjem profila guma ima sve lošije karakterisitke pogotovo na mokroj cesti gdje visina kanala za odvod vode je od ključnog značaja. Michelinovi inženjeri su proizveli posebnu smjesu gume koja kako se guma vremenom troši, na površinu izlaze novi kanali koji omogućavaju ne samo zadržavanje sigurnih voznih karakteristika već i bolje držanje ceste nego kod novih guma. Michelin tvrdi da nova guma ima trajnost 60.000 milja odnosno 96.000 kilometara. Za sada je guma predviđena za prodaju samo na tržištu SAD-a.

 

deda

New member
To su priče za malu decu,kao prvo svaka kvalitetna guma to ima već prije 50 godina,a kao drugo lažu,jer takva guma koja može toliko km napraviti,pogotovo na današnjim autima ni u ludilu nebi pustili na tražište,jer bi prepolovili prodaju.To ti isto kao da rade aute koji troše 2l na 100km,što uopće nije nemoguće,ali OPEKA bi propAla za čas,ubili bi onoga tko bi to pustio na tržište.
 

Vedran

New member
Ove gume su bas suprotno od onog kaj ja hocu:grin:
Samo nek se trosi, to znaci da drzi, a cjelogodisnje su mi najveci uzas od svega- ne valjaju ni po ljeti ni po zimi...
 

Automatic

Well-known member
Da te cijelogodišnje vrijede svi ostali bi propali a to im nije u interesu.Treba zmislit neki novitet i najti :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:e koje budu to kupile.Gledal sam alo po intaču i takve gume su duplo skuplje od ostalih .Po meni bolje ić na sigurno i imat zimske i ljetne nego samo jedne koje su najvjerojatnije propaganda za naivce.Zimska guma je uvijek mekanija i ima lamelice te se oće brže potrošit kod temperatura iznad 15 stupnjeva c.,ljetna guma je tvrđa da podnese temperaturu asvalta i najbolje drži kad je zagrijana.Kakvu kombinaciju oni mogu stavit u te nove gume da se ne bi jako trošile ljeti i da drže zimi.Marketing-najbitnija stvar da se prevari kupac.
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Nissan je razvio novi trocilindrični motor (Nissan DIG-T R) od svega 1,500 kubika, težak 40 kg, koji razvija 300kW

 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Ovo bi u svaki auto trebalo ugrađivati. :D Nekako nagađam da to kod nas ne bi bilo dopušteno. :thinking:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=O3nbwCjZKk8#t=16[/ame]
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Sam sistem sumnjam da je ilegalan, pogotovo ako bi dolazio tvornički na autu. Ilegalno je ''nepotrebno okretanje kotača na mjestu'' kako su jednom tulipani napisali :D

Nešto slično, ali iz drugih razloga imaju Sorento i Terrano (isprobano) ali vjerovatno i ostali veći automatici.
Do pola hoda kočnice koče samo prednje kočnice, stražnje se aktiviraju tek nakon polovice. Šta znači :twisted: na livadi/snjegu/šoderu :)

Nije baš doživljaj kao u Mustangu iz videal, al veseli čovjeka
 

HAL9000

New member
Evo jedan trend u južnoafričkoj republici

In 1998 South African BMWs were equipped with flamethrowers to protect against carjackings?

[ame="http://youtu.be/fDrzMGdYWZc"]http://youtu.be/fDrzMGdYWZc[/ame]
 
Na vrh