THP je teško prodati?

Dalibor

Dado Tornado
Stavljen je na Njuškalo krajem 11/2018, pa smo čekali. Bio je tamo 2 mjeseca. Ali kako sam imala samo jedan upit za zamjenu, i baš nikakav upit za pogledati auto, shvatili smo da je cijena previsoka, pa smo spustili na 90, pa na 88. Danas sam spustila na 81 uz info da cijena nije fiksna.
ja sam iz nekog razloga zabrijao da si prva vlasnica i da je 2015. godište.
prema svemu što si kasnije napisala, mislim da teško možeš očekivati preko 70.000, s tim da bi se zanimanje najprije pojavilo oko 60.000.
ali nadam se da griješim...
po meni je veliki minus što si ga dala autokući, jer to što si privatna vlasnica, a ne preprodavač, može biti samo plus. samo kroz sve to, odrekla si se sigurno 1.000 €.
za oko 90.000 idu dizelski DS5 dvije godine mlađi od tog DS4, a oni su svemirski brod
 

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
Ako je to taj oglas, po meni je minus i što se prodaje preko neke no-name kuće. moja percepcija tih kuća ("prašinara") je da u globalu prodaju uvozne aute tko zna kakvog porijekla.
po meni je veliki minus što si ga dala autokući, jer to što si privatna vlasnica, a ne preprodavač, može biti samo plus.
Potpis na to. Ima možda jedva dve-tri autokuće rabljenih u koje bi zaviril, a čim vidim Neka Firma d.o.o., odma imam u glavi "uvoz iz švabije, kilometraža u rikverc, rent-a-car, leasing" i tu da je čak i ne znam kakav ponuda, odma križam oglas.

Fizička osoba vlasnik, HR porijeklo je samo plus. Priloži potvrdu iz STP o kilometraži. Ljudi to vole. Ak imaš papire od servisa ili bar Excell tablu kaj i kad je sve delano i koliko je uloženo u auto... To su sve zgodne stvari koji mogu izazvat interes.
 

cici1810

New member
Imam u fasciklu negdje, nisam u Excelu vodila. Kaj bi bilo bolje da ga onda vadim iz posredovanja?
Nisam pametna. Još koji tjedan ovako, onda opet miješam karte... :(:whistling:
 

Cutac

Prèkaroš
Kaj bi bilo bolje da ga onda vadim iz posredovanja?
Da, prodavaj ga kao fizička osoba.
Još dodatno stavi ispis kilometara iz STP ili promijeni ručicu mjenjača i odvezi auto negdje na obnovu siceva jer to dvoje izgleda kao da ima 200 tisuća.

A i 11 tisuća eura je dosta visoka cijena za 8 godina star Citroen C segmenta sa poznatim 1.6 THP motorom.
 

Franz

Well-known member
Kaj bi bilo bolje da ga onda vadim iz posredovanja?
Za početak to je prilično dobar savjet. Te no-name firme su za većinu, gdje ubrajam i sebe, čisti turn-off.

Ako ti je žurba prodati, KIA Hrvatska ima jaku i provjerenu mrežu rabljenih na koje daju jamstvo. Mislim da posluju pod imenom AutoMax.
Kum je htio pustiti im Opela iz 2010. Astra sa 240.000 Nisu ga htjeli uzeti jer su procijenili da ga ne mogu prodati. Hoću reći da ne uzimaju svašta. Možeš otići kod njih, pa vidjeti koliko će ti ponuditi, ako ti se žuri prodati.
 

HAL9000

New member
1.6 THP iz tih godina je koliko ja znam poznat kao problematičan - neki su problemi bili s lancem. A današnjem kupcu rabljenog DS 4 ne vrijedi puno više od C4.....
Tako je to nažalost.
 

cici1810

New member
Ručicu smo mi promijenili 2015. kad smo ga kupili jer je muža bola u oko, ali je za par mjeseci izgledala isto kao i kad smo ga kupili. Original je takve kvalitete da se ta koža na ručici izliže. Da idem mijenjati kožu? Èime? Onda mogu raditi i reparaciju lanca ili kaj već...

Najbolje da ga ostavim upaljenoga na cesti i nadam se da će ga netko uzeti...
 

Dalibor

Dado Tornado
Najbolje da ga ostavim upaljenoga na cesti i nadam se da će ga netko uzeti...
nemoj tako, evo ja bi bio zainteresiran da je 2020., jer ranije nisam planirao kupovati.
da je auto ok, i sad kad znam nešto o njegovoj povijesti, čak i odgovara što je u autokući, jer bi dao pod račun jedan drugi auto i nadoplatio razliku.

u ovom slučaju jedini je problem postavljanje konkurentne cijene. tu dolazimo do toga koliko je platio tvoj muž, i koliko želite izgubiti na njemu. vjerujem da ni vas taj ds4 nije ispao nešto posebno povoljno (realno).
u prodaji je šest mjeseci sa previsokom cijenom i to je jedini problem.
kao da i nije spuštana cijena ako si kretala sa 95.000, nakon par mjeseci spustila na 90.000, pa na 88.000. da ga se želi prodati ti si kroz 6 mjeseci trebala imati već nekoliko popusta po 10 %. sada bi taj auto imao cijenu npr. 65.000 i možda bi bilo zanimanja. ali tu opet dolazimo do toga koliko ste ga vi (pre)platili, i kako ti zvuči 60.000.

treba napraviti dobar oglas sa dobrim opisom, i uz pravu cijenu dalo bi se i njega prodati.
 

Milosh

Test
Samo jedan savjet ću vam dati, prodajte ga kako znate i umijete dok vam nije počeo praviti probleme (barem niste napisali da je bilo problema). Kada počne, stvarno će vam doći da ga ostavite pored puta da ga neko uzme. Nadam se da nećete do toga doći.
 

Memphis

Active member
KIA Hrvatska ima jaku i provjerenu mrežu rabljenih na koje daju jamstvo. Mislim da posluju pod imenom AutoMax.
Kum je htio pustiti im Opela iz 2010. Astra sa 240.000 Nisu ga htjeli uzeti jer su procijenili da ga ne mogu prodati. Hoću reći da ne uzimaju svašta. Možeš otići kod njih, pa vidjeti koliko će ti ponuditi, ako ti se žuri prodati.
To da ne uzimaju svašta je "laž". Tj. nisu imali matematiku da ga uzmu ili je on previše tražio pa se to onda tak kaže.
Kad vidim kakve sve krame uzimaju pod račun ... a ja takve vozim na otpad.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mislim da je, tražio sam ga ja kad se Citrać prodao, nije ga bilo više :D
 

Dalibor

Dado Tornado
na kraju je jedno vrijeme bio s cijenom 65.000, i onda je nestao.

i sada se prodaje jedan THP za 65.000, a počeo između 70 i 80
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
To je onaj, ali sa dosta više kilometara? Tj. pred kraj životnog vijeka s obzirom na motor :)
Za tog bi dao eventualno koliko i za onu Kiu, 5k€. Da ostane za ubacivanje novog motora :D
 

Dalibor

Dado Tornado
ovaj je neki uvoz iz autokuće, prodaje se nekih 2-3 mjeseca, počeo je sa 10.000 €.
te cijene za ds modele su fascinantne, ds3 kao rabljen košta kao ds4, a ds5 je nekih 10-20% skuplji od njih. kada se pojavi neki ds3 po nekoj razumnoj cijeni, kao onaj u trans autu, uvoz jjdbenz sa 200.000 za 30.000, ode za 5 dana, a ima ih koji su u prodaji pa valjda godinu dana
 
Na vrh