https://www.citroen.hr/odrzavanje/kampanje-opoziva.htmlA šta kaže taj najnoviji?
Odmah u oči upada piktogram sa slikom eksplozije zračnog jastuka za vozača, a u tekstu navode/mole (boldano i podcrtano) da "odmah prestanete voziti svoje vozilo" i da treba hitno zamijeniti zračni jastuk za vozača u ovlaštenom servisu.A šta kaže taj najnoviji?
Koliko se sjećam negdje sam pročitao da se (više) ne radi samo o tome da je airbag opasan kada se aktivira prilikom sudara nego da se može i aktivirati sam od sebe.Mislim ovo "odmah prestanete voziti svoje vozilo" je ono...kataklizmički...bolje da su napisali da se odmah prestanemo sudarati kako ne bi aktivirali zračni jastuk...
Ja koliko znam, to i jeste problem od početka. Samovoljno aktiviranje, zbog nestabilne komponente u ekspl. punjenju.nego da se može i aktivirati sam od sebe
Opet, koliko se sjećam, a priča je krenula prije puno godina pa je moja memorija možda i pogrešna...Ja koliko znam, to i jeste problem od početka. Samovoljno aktiviranje, zbog nestabilne komponente u ekspl. punjenju.