E pa moji vi, prije par dana mi se javilo ono famozno opasnost od zacepljenja DPF-a i na dijagnostici kaze da je zacepljen 100%.
Isti sam problem imao nedugo kada sam kupio auto (prije 8 godina) i tada sam ga dao ocistiti i dopuniti aditiv i do nekidan je sve bilo super... (U pitanju je C4 2011 1.6 HDI 68kw)
Ovaj put mi se nije dalo zezati sa tim svim jer mi se u medjuvremenu od prije 5-6 godina rodjak u mom kraju poceo baviti uklanjanjem i iskljucivanjem
tih stvari tako da sam dao izbiti filter i iskljuciti ga kao i aditiv i iskljuciti egr. Auto je ionako ostao kod mene dosta duze nego je trebalo i izgubilo neku vecu vrijednost koje je imao a u mom kraju sto se tice prodaje i tehnickog nesto i nece biti uticaja...
Od pozitivnih stvari vise ne razmisljam o tome i kao da je mrvicu življi, a možda sam i umislio...
Od negativnih stvari sada se čuje malo auspuh kada se kreće, kao da malo zareži, dok je u vožnji sve isto. (kasnije čitam da ima opcija da se samo izbuše rupe u filteru ili u centru jedna veća pa se manje promjeni zvuk, dok neki opet kažu da to nije dobra opcija jer se vremenom statak filtera može početi osipati, raspadati...)
I primjetio sam sada kada ugasi auto, motor se malo strese kada se ugasi. Kao da ne valja nosač ali sumnjam da ima veze sa gašenjem EGR-a...nije puno i nije strasno ali eto primjetio sam
Za egr mi reče da ga ne treba blokirati jer se valjda podesi da je stalno zatvoren i to je to...