Sto smo delali danas

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Pozdrav,

imam problem sa mašinom za suđe. Ponkad ne želi izbaciti vodu u sred ciklusa, ponaked na kraju, a nekad ne želi krenuti uopće u izbacivanje vode pri pokretanju, onda iznenada proradi, pa deset serija opere bez greške. Sumnjam da se kroz filter provukao komad ili stakla ili keramike koji u određenom trenu blokira pumpu odvoda. Koliko je kompleksno rastaviti pumpu ili bi odma valjalo imati novu pumpu uza se?

bono

Well-known member
Pozdrav,

imam problem sa mašinom za suđe. Ponkad ne želi izbaciti vodu u sred ciklusa, ponaked na kraju, a nekad ne želi krenuti uopće u izbacivanje vode pri pokretanju, onda iznenada proradi, pa deset serija opere bez greške. Sumnjam da se kroz filter provukao komad ili stakla ili keramike koji u određenom trenu blokira pumpu odvoda. Koliko je kompleksno rastaviti pumpu ili bi odma valjalo imati novu pumpu uza se?
slično i kod mene. ne izbaci vodu na kraju jedamput, pa opet sve ok godinu dana pa opet isto. i tako par puta. veli serviser puno pijeska u vodi i zna neki senzor štekati. na kraju krepao motor/pumpa. bio problem skoro u cijeloj ulici zbog pijeska veli serviser. nakon 5 godina krepala istekla garancija i uzeli novu.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
zna neki senzor štekati
Nisam napisao, to i mene muči da nije nešto ekstra, osim da je samo blokirana, a to me nadilazi, pa onda sastavljaj nepopravljeno natrag, zovi majstora... Je*iga, žrtvovat ću 200 kn i "nazvat čovika". :)

Franz

Well-known member
Koliko je kompleksno rastaviti pumpu ili bi odma valjalo imati novu pumpu uza se?
Nije. Položi je na bok i odvrni je. Propeler ti je odmah na samom spoju. Ako je gdje zapelo tu je. I pogledaj još koljeno cijevi na izlazu iz pumpe. Tu može zapeti. Iscurit će ti i nešto vode iz nje, pa budi spreman s nekakvim pladnjem to uhvatiti. Ištekaj je iz struje prije. ;)

sir.Oliver

Well-known member
a da se vratimo temi , kaj smo to danas delali .... da budem iskren , cijeli dan me muči kostobolja .... nisam mogao ništa fizički radit .... te sam cijelo vrijeme smišljao kako bih napravio paljenje maglenki kada se volan zakrene za cca 15 - 20° pri uključenom pokazivaču pravca ..... ako tko ima kakvu ideju .... slobodno neka napiše . ja već imam nešto u glavi , neku šemu , ali možda netko ima bolju ideju od mene .....

Cutac

Prèkaroš
Možeš dvije stvari. Prikopčati se na CAN bus i upisati neke linije koda u neki mikrokontroler.
Ili staviti nekakav klizeći prekidač na spone letve volana da se zatvori krug kad je volan negdje, tj. kad se odgovarajuća spona pomakne unutra ili van.

sir.Oliver

Well-known member
e ne može . jednostavnije je upotrebiti reed relej i mali magnet .... napon sa prekidača žmigavca ... na reed a sa reeda na običan relej koji bi palio maglenke

Milosh

Test
e ne može . jednostavnije je upotrebiti reed relej i mali magnet .... napon sa prekidača žmigavca ... na reed a sa reeda na običan relej koji bi palio maglenke
Može ta ideja, samo ako to možeš negdje staviti da je zaštićeno od vanjskih uticaja, vibracija, pomjeranja i sl.

sir.Oliver

Well-known member
na polugu prekidača žmigavaca se zalepi magnet a nasuprot njemu , na oblogu reed relej .... uključiš žmigavac ... primakneš magnet / relej se aktivira i upali maglenku .... isto tako i za drugu stranu .... jednostavno a efikasno .

Na vrh