Skupa izmjena guma

smizmar

New member
Pozdrav! Ako sam fulala mjesto ove teme slobodno me upozorite..
Ponosna sam vlasnica C4, 2015.godina i nikada nikavih problema nisam imala do ove godine. Pri zamjeni ljetnih guma majstor ako ga mogu tako nazvati mi je s:cenzura::cenzura::cenzura:eek: senzor,upalila se zaruljica za prenizak tlak u gumama+ service.. mehanicar se nije mogao spojiti na dijagnostiku(ne pricam o nekakvom fuseru vec covjeku koji ima i meh.radionu i vulkanizerstvo) pa sam morala u ovlasteni citroenov servis gdje me je senzor (hvala bogu samo jedan) izasao 850kn+ oko 100kn ruke.. Sad me zanima jel mogu od covjeka koji je mijenjao gume traziti da mi plati kaj je s:cenzura::cenzura::cenzura:eek: ili se on moze vaditi na to da se 'slucajno' potrefilo da se upalilo sve nakon izmjene guma?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A ono, možeš ga ganjat... ali to je borba s vjetrenjačama.
Za detalje se najbolje obratiti udruzi za zaštitu potrošača.

U normalnoj zemlji bi vulkanizer bio osiguran od profesionalne odgovornosti i takva šteta bi se riješavala preko njih.

No ovako (ako vulkanizer odbija odgovornost i naknadu štete), bilo bi najbolje da si odbila platiti i preuzeti oštećeni auto, te zvala policiju da napravi zapisnik.
Onda imaš neki temelj za daljnje radnje...

A ako ne postoji dokaz o šteti, ako si sama o svom trošku već riješila problem... nemaš nikakvih aduta u rukavu i vraćamo se na vjetrenjače.

I moje osobno mišljenje je da bi bilo bolje da si jednostavno u ovlaštenom isključila senzor pritiska pošto je to potpuno neisplativ komad opreme.
 

Cutac

Prèkaroš
I moje osobno mišljenje je da bi bilo bolje da si jednostavno u ovlaštenom isključila senzor pritiska pošto je to potpuno neisplativ komad opreme.
Ja se slažem sa ovime.

A vulkanizer, odi k njemu i vidi što kaže. Ako te odhebe, popljuj ga po forumima, FB grupama, ...
 

mengela

Well-known member
Donator foruma
Gospodjo draga, iskljuci ti lijepo te senzore, od njih nikakve fajde, a vulkanizer mozda nije ni kriv za otkazivanje jednog! Nemoj trosit novce na mjenjanje senzora, iskljuci gofno i radje novu gume stavi za iste novce! :D
 

smizmar

New member
Hvala svima!
Laik sam oko tih stvari,ali ja smatram da ako vec imam mogucnost mjerenja tlaka zasto onda i ne bi funkcioniralo😬 Npr u slucaju da negdje pusta kaj nije bolje znati da se nesto desava nego sh:cenzura::cenzura::cenzura:at gumu?
*ja se u aute ne razumijem,ova tema je bila da se malo ispusem i upozorim jos nekog poput mene da zna sto se moze dogoditi kod nestrucne izmjene
 

ghorvat

Active member
Donator foruma
Sad me zanima jel mogu od covjeka koji je mijenjao gume traziti da mi plati kaj je so ili se on moze vaditi na to da se 'slucajno' potrefilo da se upalilo sve nakon izmjene guma?
Naravno, ali prvo moraš dokazati sve kriterije odgovornosti za štetu. Redom: štetna radnja (da je tad nastala), šteta, uzročna veza (presumira se; imaš račun), protupravnost u objektivnom smislu, krivnja (da je baš on skrivio).

Podcratno je, u praksi u tužbama za nakande štete, najteži dio dokaza.

Otišao bih do njega na džentlmenski dogovor. Ako odbije, spomeni mu da ga namjeravaš tužiti i da tu osim glavnice ide i kamata na glavnicu od dana nastanka štete plus troškovi parničnog postupka. I da šta mu to sve treba. Ali, ako imaš volje i sve račune, štetnu radnju i krivnju nije teško dokazati. Pitanje je imaš li vremena. :) I novaca.

S druge strane on se od objektivne odgovornosti može vaditi dokazivanjem činjenice da šteta potječe od nekog uzroka koji se nalazio izvan stvari, a čije se djelovanje nije moglo predvidjeti, izbjeći ni otkloniti, tj. da se šteta dogodila višom silom; drugim riječima, može reći, primjerice (!) kako mu nisi napomenula da auto ima senzore; što opet povlači protuargument tužitelja po pitanje krajnje nepažnje majstora.

Sve u svemu, ne isplati ti se. 900 kn nije malo, ali ja nikad ne bih savjetovao ulaženje u parinični postupak za naknadu štete ako je nastala šteta pet puta manja od (eventualnih) sudskih troškova. :)
Probaj s džentlmenskim dogovorom. ;) Ili, dati sastaviti Prijedlog izvansudske nagodbe o naknadi štete. To ti je sati i pol posla, opet preko 150€, ne isplati se. :)

Ima i gorih stvari u životu. ;) Radije ti nama dolje predstavi auto malo, opiši dojmove i postavi neke slike. ;)
 

Cutac

Prèkaroš
Ne vjerujem da bi u ovlaštenom htjeli isključiti taj sistem.
Meni na dva auta jesu.

ali ja smatram da ako vec imam mogucnost mjerenja tlaka zasto onda i ne bi funkcioniralo�� Npr u slucaju da negdje pusta kaj nije bolje znati da se nesto desava nego shat gumu?
A ovdje smo na forumu malo zaluđeni autima(neki više, neki manje :D) i uglavnom mi glumimo sustav za nadzor tlaka :D

Ja sam recimo isključio jer mi je senzor cca. 500 kuna i na 16 felgi dođe se do poštene sume :D
 

smizmar

New member
Falaaa svima na trudu!
Prije dok sam vozila svakojake krame sam probleme rijesavala tak da sam pojacala radio i pravila se da nista ne lupka i ne pisti🤣🤣
Mozete mi samo objasniti kako da postavim slike?😅🙏🏼
 

Cutac

Prèkaroš
Prije dok sam vozila svakojake krame sam probleme rijesavala tak da sam pojacala radio i pravila se da nista ne lupka i ne pisti����
Ma ništa to, kad ti se auto raspada voziš, slušaš i smiješ se sebi i autu :D


Mozete mi samo objasniti kako da postavim slike?������
Uploadaj negdje i zalijepi link slike kao
 
Na vrh