Skidanje zadnjeg branika,montaza park.senzora

niko33

New member
Danas sam imal viska vremena a sjetil sam se da imam elektromagnetske parking senzore u ladici(narucil ih prije god.dana za drugi auto i nikad montiral) pa sam "hrabro" krenul u montazu istih.
Pretrazivanjem foruma(ovog i stranih) nisam nigdje naletel na uputstvo za skidanje branika pa sam polako otkrival srafe:
Skidanje je krajnje jednostavno - na donjoj strani branika su dva torxa i dvije plasticne kopce(sve vidljivo i lako dostupno).
Na gornjoj strani je malo vise posla.Treba skinut zadnje lampe(to valjda svi znate-desetka matica s vanjske strane i sa strane gepeka se odsarafe i pazljivo se skine kompletna lampa).Ispod lampe se nalazi matica-na svakoj strani jedna(kljuc 10)koja drzi branik i zadnje matice koje se trebaju skinut su ispod plasticne zastite iznad kotaca(tu treba malo vise truda).Branik se sad jos samo drzi na tri kopce s gornje strane koje se lako mogu otkopcat s gornje strane.
Na braniku su vec oznacena mjesta za rupe ako neko misli stavljat "obicne" senzore-ja sam stavil traku tak da nije bilo potrebe za nikavim busenjem vec samo dobro obrisat i naljepit traku.Senzor sam spojil na kabel od rikverc lampe(+pol a minus na vijak kod pojasa).
Sastavlja se obrnutim redosljedom,jedino mi je krivo kaj nisam poslikal ali stvarno nije problem odradit.
 
Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nije problem istina, slagal sam i ja na svom. Moram pogledat dal imam slika negdje, da malo ukrasimo tutorial :D
 

saba

New member
uhh kod mene na xtr-u patnja .... Negdje kod stražnjeg kotača se nalaze 2 vijka kojima se jedva pristupi, bilo mi upitno hoću li moći ga nazad zašarafiti pa sam samo jednu stranu skinuo, i odmaknuo branik. Nisam ga izgleda dobro oprao od prašine tako da mi se čini da mi se magnetna traka odljepila pa sada pišti na svaki kamenčić na cesti... Morat ću se ponovo baciti na posao da to sredim.
 
Na vrh