Skidanje ostataka naljepnica sa stakla

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Drugari,
poskidao sam gomilu vinjeta, parkirnih karata i koječega drugog sa šajbe. (Sad napokon vidim i cestu LOL) Sve naljepnice su redom ostavile odvratne tragove ljepila za sobom. Kažu mi: treb'o si fenom zagrijati prvo, pa ne bi bilo tragova.
Nažalost nemam 100 metara produžnog da mogu ispod zgrade fenirat šajbu. :)
Probao sam nožićem sastrugati, ali to je sizifov posao. Previše je toga.
Razmišljao sam acetonom, ali neki mi kažu da to ni u ludilu ne radim, jer, navodno, aceton može trajno zamutiti (??) staklo. Prvi put čujem za to, ali ne bih experimentirao.
Da uzmem nitro u boje'n'lakovi dućanu, pa njime pokušam? Valjda s njim ne mogu uj3bati staklo? :cool:
deda, automatic, fullcool, dalibor, ivan222, mirda, krky? svi? :) :whistling: Ideje i savjeti?
 

Scorpyo

Active member
Ja sam na Renault 19 i Chevrolet Kalos skidao acetonom i nije bilo problema. Za svaki slučaj prvo probaš negdje u ćošku gdje nije problem ni ako se zamagli staklo ali ne bi trebalo.
 

fullcool

New member
Staklo možeš svim nabrojanim, ali najbolje benzinom za čišćenje. Aceton i nitro otapaju plastiku, gumu, boju, ako ti kapne nitro ili aceton na teblu ostaće fleka.
 

deda

New member
Ðabe grijat,time samo postigneš da se naljka ne trga,nego ju skineš cjelu,ali ljepio ostaje.Možeš benzinom ili sintetičkim razređivaćem i poslije stakloperom i niš se ne vidi.Ide i sa WD40,ali usereš sve okolo.Inaće ima posebno otapalo za to ljepilo,ali za takve sitnice ga je bez veze kupovat.
 

Micija

Diagbox 7,57 Modrièa.Free
Ne grijati,nego skalpel rasklopis tako da samo sjecivo imas u rukama koje pod blagim uglom onako kompletno sjecivo,naslonuto na staklo,guras i kasnije po malo odvajas rukom i skines kompletnu naljepnicu.
Ja vinjetu skidao i lijepio na drugi auto.
A ostatke ljepila,krpica i razblazeni alkohol.
Ja u autu imam ono srestvo za suho pranje ruku,na bazi je alkohola,cak i granulice ima ali i ono odlicno skine ostatke ljepila.
 

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Benzin za čišćenje, nema bolje
S benzinom za čišćenje sam lijepo uspio skinuti sve zapečene ostatke ljepila.
Što se tiče "mita" da aceton može zamutiti staklo, istina je. Nisam imao mira, pa sam išao isprobati na razmontiranom autostaklu kojeg sam imao u podrumu. Prednje bočno staklo s C5 kojeg sam mijenjao prije par godina, jer je napuklo od udarca kamenom. Nakon pola minute trljanja acetonom staklo je ostalo blago mutno na tom mjestu. Daljnjim trljanjem sve više. Znači, oprez s acetonom. :weeabooface:
 

vborovic

C5 modifikator
Zato sam rekao, benzin za čišćenje, nema bolje za staklene površine ... na plastici bi ostali "ožiljci" ... alkohol je više za nekakve mrlje, masnoću ... opet, pažljivo i u određenim količinama
 

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
obicna polir pasta skida sva sranja sa stakla i ne unistava ga.
Ovo je baš korisna informacija. Ne bih se nikad sjetio niti razmišljao da se njome može to.

Zato sam rekao, benzin za čišćenje, nema bolje za staklene površine ... na plastici bi ostali "ožiljci" ... alkohol je više za nekakve mrlje, masnoću ... opet, pažljivo i u određenim količinama
Prethodno sam isporbao na tom starom staklu i benzin. Nije mu ništa bilo. Ali aceton ga je zamutio. Znači, aceton može biti vrag za staklo. Treba ga izbjegavati. :surprised:
 

Franzg

New member
Budući da često stavljam različite naljepnice na auto imam sprej za skidanje tih ostataka, uzeo sam ga u Tokiću, od Sonaxa, sve ode, nasprejaš i sa krpicom prođeš i odlazi sve :grin::grin:
 
Na vrh