Skidanje kartera na Saxu 1,1

pedjolino

Member
Posto mi se polomio vrh na meracu za ulje ,i izgleda je ostao zaglavljen u toj cevi ,moracu da skinem karter.Da li je neko skidao karter na saxu 1,1 zanima me da li smeta auspuh koji ide ispod kartera.Da li mora i on da se skida ili moze da se karter odvrne i nekako izvuce odatle.
 

gambler072

C5 enthusiast
Malo jeste off s moje strane, ali ima slicna tema za vrh mjeraca ulja. Nije nikakva steta ako on dospije u karter, dalje odatle ne moze, pitanje je samo mozes li ga ti sipkom pogurati skroz do kartera.
 

pedjolino

Member
nece probao sam imam novu sipku i nece da ga progura u karter,probao sam i sa nekom zicom al neide izgleda da sam te srece da se nekako cudno zaglavila.
 

Doomsday

U prolazu...
Ako je tako dobro zaglavio, na kraju neke metalne šipke napravi navoj u špic, kao na vijku za drvo, na oštro, pa ga pokušaj utisnut i uvidat dobro u tu plastiku, i onda iščupat...

Ako ga ne uspiješ dobro zakačit i izvuć, vjerojatno ćeš ga makar uspit ubacit u karter pokušavajući...

:D
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Trebao bi biti isti kao i na 1.4... šta znači da auspuh ne smeta za skidanje kartera. Èak ti pomogne pridržat karter kod skidanja/stavljanja.
 

luka1404

Member

ja bi ovih dana isto skinuo karter, počistio sve i stavio diht masu.
Sve sam odmastio i oprao i vidim da na tom spoju kao na slici isto slini ulje, pa bi i to skidao, samo me strah da nešto ne iskoči van, jel to samo poveznica kartera sa filterom ulja i što mogu očekivati ako to idem skidati? :grin:

 

pedjolino

Member
To je meni majstor menjao kad je nesto radio na motoru ,video da tu curi ulje.Mislim da nema nista sem neke dve gumice koje su kod nas kostale skoro 20 e.Mislim da se samo skine ocisti sve lepo i stave te dve gumice i vrati sve na mesto.
 
Na vrh