Skidanje desnog fara

Gorski

Member
Može li netko ukratko objasniti redosljed skidanja desnog fara. Naime, prije svega, da li je nužno skidati prednji branik?
Netko mi se na parkingu očešao o far (nije ga razbio) i pri tome slomio gornji oslonac fara koji se veže na karoseriju. Nakon toga far više ne stoji čvrsto a i unutarnji dio kojim se regulira snop gore-dolje više ne stoji stabilno već se pomiče-pleše. Namjeravam otići na otpad u Italiju pa da znam unaprijed kako skinuti isti far. Hvala!
 

deda

New member
Ne moraš skidati branik,jer da bi branik skinuo prvo treba skinu far.Skidaš masku,žmigvac i lajsnu ispod fara prije skidanja samog fara.
 

Gorski

Member
Mister deda, malo sam išao pogledati (to sam trebao i prije nego sam ovdje pitao) :(.
Evo slike, ali, kakvu masku spominješ? Ne kužim gdje je kakva maska za skinuti da bi došao do fara. Zanemariti ću to. Također i za žmigavac, jer je u jednom tijelu s farom. Lajsnu ispod fara, dobro si napomenuo, vidi se da je na dva čepa. Samo, teško da će čepovi ostati cijeli dok ih budem skidao. No, ima ih za nabaviti kod Suzi pa nema veze. Samo da lajsna ostane cijela. Uglavnom, zaokružio sam dva vijka koja, po meni, nose far. Za gornji se vidi da je pukla plastika kućišta fara na koju ide vijak. Najdonja kružnica je čep lajsnice, drugi je sa vanjske strane, do blatobrana.
Uglavnom, hvala lijepo na savjetu!

 

platon

manijak
osim ova dva šarafa i štifta koja su označena na slici imaš još jedan malo teže dostupan kad ukloniš lajsnicu s donje strane fara...
 

Gorski

Member
Hvala, hvala! To će mi trebati kada naiđem na odgovarajući na otpadu u Italiji. Najprije ću ga morati nabaviti pa onda skidati svojega, jer Saxom ću u Italiju. A možda sve tamo montiram, na mjestu?
 
Na vrh