Sidelamp faulty , skidanje retrovizora

kileVTS

New member
dakle , dva problema imam

1. je sidelamp faulty , vec sam imao problem taj kao i vecina drugih citroena , sve radi a baca faulty. zamjenio sam stopicu mase na zadnjem faru jer je bila vidno čađava/korozirana i problem je nestao. sad mi se pojavio isti problem , sve radi ali opet baca error . e sad , zanima me jel se to javlja kad je kabel mase u pitanju ili moze bit da moram pogledat svih 6 stopica na konektoru zadnjeg fara i zamjet onu koja je dobila malo korozije/čađe?

2. problem odnosno pitanje je kako se skida retrovizor, elektricni je, jel komplicirano ?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ja sa strujom nisam na ti, pa sam sve žičice uvijek prepravljao u šutu :D Mada je taj minus uvijek najgore izgledao (radio probleme).

Za retrovizor mora biti slično kao i na C3... s unutarnje strane se digne plastika, i ispod su tri šarafa. To je to... ostalo je sve u korak dva.
 

ZlatkoC4

Well-known member
ili moze bit da moram pogledat svih 6 stopica na konektoru zadnjeg fara i zamjet onu koja je dobila malo korozije/čađe?
Naravno da mogu biti sve stopice u pitanju zato i treba kad se pregledava pregledati sve spojeve. što oksidira očistiti i po potrebi zamijeniti.
 

kileVTS

New member
probao skinut retrovizor , skinuo ga nije problem ali je problem sto je elektricni... i da bi se odpojila zica mora se skidati plastika sa unutarnje strane vrata :meh:
 

kileVTS

New member
problem je da moram skidati plastiku sa unutarnje strane vrata, dakle cijeli tapecirung. nije to malo posla .

skida se laganini sta? :grin:
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Imaš par torx šarafića uokolo, to makneš i kreneš čupat od gorenjeg ruba. Tu mi nije nikad ništa puklo, izdržljiv komad.
Al žice od retrovizora su meni bile dostupne odmah iza one trokutaste plastike retrovizora, tu je konektor i moglo se tako odspojit.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A onda znaš što ti je činit. Sjetio sam se da mi je još jedan šaraf bio u rukohvatu u vratima, i jedino pripazi na kvaku. Al evo, ja koji sve strgam, to nisam, tako da vjerujem da neće biti problema
 
Na vrh