Scala & Golf by Liberty

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nema karirane siceve, nema mjenjač na golf lopticu. I sa ovim halogenkama izgleda ko 1.6tdi na koji je neki klinac stavio branike.
Ne sviđa mi se ni što je relativno friški uvoz, što se već prodaje niti što je ovlašteni čačkao po mjenjaču.
Osobno bi ga preskočio.

Al broj na kilometar satu je ok.
Možda je i auto generalno ok.
Lip je dan, možda Marčana nije predaleko nekima.

Milosh

Test
Liberty, sjetio sam se tebe nekidan, čak slikao slike i snimio video zbog tebe.

Vozio sam dva dana službeni VW Caddy, star pola godine, 2.0 tdi 75 (ili bi 71)kW, prešao samo 13 hiljada km, dakle još svjež i nov. Mogu samo reći da me oduševio, prešao sam oko 800 km s njim po lokalnim cestama i malo po gradu. Oduševio me prostorom i praktičnošću. Naprijed prostora koliko hoćeš, na zadnjoj klupi isto, a gepek je priča za sebe, ogroman prostor. Manuelac sa 6 brzina, ručica precizna kao i obično kod VW-a, pedale mekane, taman. Buka motora malo izraženija, mislio sam po zvuku da je neki manji drekavac unutra. Unutra su inače skoro sve kontrole na dodir, nešto preko tipki nešto preko ekrana. Na tipkama su temperatura i glasnoća, ostalo na ekranu. Ali je skroz zgodno i brzo, stavke su velike a jedan je klik do npr klime, a mislim da se može podesiti i da bude na početnom ekranu.

6322.jpg

6349.jpg

6350.jpg

6351.jpg

6354.jpg

6355.jpg

Evo snimio sam kratki video da vidiš koliko je to sve brzo;

liberty

Well-known member
Miloše Hvala ti od Srca, zaista (y)
Baš si me oduševio
jako lijepe slike si stavio
Ajde razmisliti ću, znaš, dosta je skup trebalo bi za njega (novog) izdvojiti oko 35 teur barem
Mene inaće ti ekrani smetaju, ali da, shvatio sam da od dizela jedino taj danas manje zeza (adblue i ostalo), a 1.5 hdi se ne usudim uzimati
Mene više zanima kakva bi bila svrha takvog auta u tvom konkretnom slučaju? Još nešta da stoji u garaži? Za to već imaš Škodu zar ne?
Nisam očekivao toliko zločestoće od tebe
Škoda je prodana, nema je već 10 dana, a i nije bila u garaži (osim kad sam na putu)
Baš si me rastužio pristupom.....šta će meni GTI....pa eto, da se provozam kad mi je dosadno

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
U biti ima neke romantike u tome… jedan G6 za svaki dan, drugi za vikend.
Ipak je to najbolja generacija.
Ali imam filing da će neofil u tebi će do ljeta opet kucati salonima na vrata.

liberty

Well-known member
U biti ima neke romantike u tome… jedan G6 za svaki dan, drugi za vikend.
Ipak je to najbolja generacija.
Ali imam filing da će neofil u tebi će do ljeta opet kucati salonima na vrata.
kucam ja Suzukiju na vrata
za vikend sam ozbiljno provozao (polovnu) Vitaru u svim uvjetima - livada, makadam, autoput, zavojita cesta
a prije sam vozio i potpuno novu
i taj je auto baš po mojoj mjeri za 23-25 teur kao novi

ali me strah kupovati novo jer doma dižem paranoju oko toga pa mi ne daju da ih opet zajebavam (doslovce)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
I meni je drag autić, kod mene je samo plus da je auto ''zastario'' po ovim novim standardima punim nepotrebnih ekrana i elektronike, te da je takav još na tržištu.
Samo je to dosta mal autić, u par deka sa Soulom kojeg smo nekad imali doma.
Šteta da nisu nikad izbacili malo veću Grand verziju...

liberty

Well-known member
meni je dovoljan
isprobao sam ga svakako i nije on meni manji od golfa tj. u onom dijelu što je manji (međuosovinski razmak) čak me ni ne muči
meni je problem imati novo

liberty

Well-known member
Koje godište i motor?
12/2020 129 ks + hybrid 2 wd (120 km sam napravio) to je prije redizajna

unazad 2 tjedna sam kraće provozao scroos i vitaru 110 ks + hybrid oba 4 wd (sa svakim po 10-15 km)

a sad ću provozati i od roda vitaru 2 wd 129 ks + hybrid nakon redizajna

sve koje sam probao su s ručnim mjenjačem

ove 129 ks u odnosu na one prije 140 ks ne mogu reći da osjetim neku razliku
ove 110 ks (ali nove su nerazrađene) su trunčicu slabije

a sama Vitara po sebi ima tek manjkavost na autoputu - buka od vjetra i povećana potrošnja
ako se vozi brzo, a ja sam ju vozio i prilično brzo zanimljivo je kako joj je ovjes dobar, stabilan i čak se i ne naginje puno, ali onda i troši
na starijoj vitari ručni mjenjač ok
na novima malo zapinje
na ovoj od roda koja ima 10 tkm tek ću probati

Milosh

Test
Sad vidim da nisam napisao da ovaj Caddy ima dvoje kliznih vrata. Ne znam jel to dodatna oprema i kako je kod ostalih "kedija", ali super je.

liberty

Well-known member
Sad vidim da nisam napisao da ovaj Caddy ima dvoje kliznih vrata. Ne znam jel to dodatna oprema i kako je kod ostalih "kedija", ali super je.
mislim da je kod svih kedija tako
ali kažem, cijena im je neprihvatljivo velika
+ preferiram onaj stariji model (do 2019/2020 godine)
Uf, onda ima da prođe 50k godišnje :D
da, strašno mi je dosadno, to je istina

liberty

Well-known member
Na netu vidim samo 1.4 129ks i 1.5 102ks?
A da, malo zvuči hmm slabo... Mogli su još 20-ak konja izvući :D
nema ovog full hybrida 1.5
sad je samo 1.4 i to samo sa 110 ks, 235 Nm
performanse su joj kao 1.0 tsi sa 110 ks, s time da je motor tiši, mirniji, uglađeniji.....ništa više ništa manje
ova sa 129 ks je ipak išla trunčicu bolje ....ali iznenadio sam se koliko se taj motor ipak ne voli vrtiti.....ne znam to objasniti....čudno

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da, uškope ih maksimalno da na testovima daju čim manje co2, odavno ne rade motore za realne uvijete.
Ovaj 129ks se inače bez roblema “otključa” na 160-165ks, al za ovaj 110 neznam… moguće da još nije “probijen”

liberty

Well-known member
Da, uškope ih maksimalno da na testovima daju čim manje co2, odavno ne rade motore za realne uvijete.
Ovaj 129ks se inače bez roblema “otključa” na 160-165ks, al za ovaj 110 neznam… moguće da još nije “probijen”
n valjcima ovaj 110 ks daje 122 ks
kažu da je taj elektrommotor/baterija daje sad više valjda 15-16 ks, a da je ranije davala manje
ne znam.....ja vidim da zbog toga ne troši manje a ne ide bolje

dinko1981

Well-known member
Miloše Hvala ti od Srca, zaista (y)
Baš si me oduševio
jako lijepe slike si stavio
Ajde razmisliti ću, znaš, dosta je skup trebalo bi za njega (novog) izdvojiti oko 35 teur barem
Mene inaće ti ekrani smetaju, ali da, shvatio sam da od dizela jedino taj danas manje zeza (adblue i ostalo), a 1.5 hdi se ne usudim uzimati

Nisam očekivao toliko zločestoće od tebe
Škoda je prodana, nema je već 10 dana, a i nije bila u garaži (osim kad sam na putu)
Baš si me rastužio pristupom.....šta će meni GTI....pa eto, da se provozam kad mi je dosadno
Oprosti ako ti je moj komentar zvučao kao "zločestoća", samo sam postavio realno i iskreno pitanje. Smatram da je pitanje na mjestu, možda ti nije po volji jer ima kritike i ironije u sebi, al jebiga ovo je forum, ti dobrovoljno iznosiš svoje osobne stvari a drugi reagiraju...

Na vrh