Saxo VTS ne radi pozicija, štop svjetla i žmigavci...

2mario2

Well-known member
Sve na autu sam doveo u funkcionalno stanje osim prednjih pozicija (zadnje pozicije rade) koje nikako ne žele radit i štop svjetala koje imaju isti problem (samo radi treće štop svjetlo, pa ako nikako drugačije bi spojio žice od ovih na njega ako smijem)... Jel pada kome napamet što bi mogao biti uzrok???

Gledao sam osigurače i svi čitavi (budem sutra opet pregledao)...
Žarulje čitave isto...

Žmigavci su mi podivljali od početka... Nekad rade normalno, nekad počnu blinkat i stanu, a nekad se ne dešava ništa kad dam žmigavac... Ni sva četiri ne žele radit kako treba... Frend je rekao da bi bio relej što se tiće žmigavaca, pa će potražit drugi da zamijenimo...

Dajte neke informacije kaj se toga svega tiće da to još popravim... Hvala...
 

igor

New member
Multimetar u ruke i udri, treba vidjet kaj ti na grlu od pozicije izostaje masa ili plus (pokazat če naravno multimetar) od nekud treba krenuti meni nisu zadnji žmigavci baš radili kak treba bio je problem mase. Provjeri dali ti dolazi plus ili minus provjeri grlo konektor koji se šteka u grlo, odlazne žice s ručice u kabini tu još možeš provjeriti jeli ta žica negdje u prekidu. za iza provjri isto sve kaj i naprijed plus još dali ti prekidač na pedali kočnice (stop šalter) šalje struju jer on zna riknut.
 

2mario2

Well-known member
Taj prekidač na kočnici mi valjda radi pošto treće štop svjetlo uredno svijetli kad kočim, samo ova dva ne... Izvadil sam danas sve van i malo ima hrđe itd tako da ni neću se s tim zezat nego kupit druge lampe i mir...
 

igor

New member
Možeš ih izvadit ali na konektoru zadnje lampe provjeri dali ti stop šalter pušta struju tj. plus ako pušta onda je problem u samoj lampi tj vodovima do grla ili samom grlu čemu kupovat druge lampe ak je neka glupost. Po pretpostavci tebi je problem u jednoj lampi tj onoj koja je primarna znači na nju ti dolazi instalacija od naprijed i onda s nje ide snop žica za drugu lampu kod axa je to lijeva lampa a mislim da je i kod saxa lijeva glavna s obzirom da ti ne svijetli nijedno stop svijetlo iza osim onog trečeg rekao bi da je problem s lijeve strane tj kod glavne lampe pa provjeri to i naravno masu na šasiji iza kod lampe zajednička masa je za sva grla u obje lampe
 

2mario2

Well-known member
Brzinsko pitanje imam

Koje su žice točno (boja) i jel su u vozačevom pragu od žmigavaca jer na njih mislim spojit ove s daljinskog da mi blinkaju žmigavci kad otklj/zaklj auto?

Ili gdje i kako najbrže i najjednostavnije (jednostavnim riječima da mi netko objasni) spojit to?

Hvala
 

igor

New member
Kod mene na ax-u su skoro sve zelene na konektoru od prekidača sva 4 žmigavca i tamo mi je to bilo najjednostavnije za spojit jer je blizu modula. Iščupaj prekidač sva 4 žmigavca i odštekaj konektor zatim odnekud uzmi direktan plus
(najbolje sa akumulatora) daš kontakt i pikaš po svim žizama osim po crnoj kad pogodiš pravu zavijetlit če ti jedna strana žmigavaca (prednji zadnji) ovisno o tome koju si prvu pogodio i na čuki kontrolka za žmigavce mora zasvijetlit kad nađeš obje strane tj. obje žice ljeva i desna strana onda onu žicu s modula koja šalje signal za žmigavce spojiš na dotične dvije koje si pronašao, preko dvije 12V diode i to mora radit.
 

igor

New member
Trebaš ovu crnu u sredini, samo je nemoj krivo okrenuti jer one propuštaju struju samo u jednom smijeru, strana sa sivom trakom ide prema potrošaču odnosno to je izlaz.
 

2mario2

Well-known member
Znači stavim sivi dio prema il od šaltera žmigavaca?

Hoću reći sad kak je okrenuta dioda na slici jel tu di je sivi dio dolaze žice od modula prema šalteru ili okrenem kontra da prema sivome dolaze žice od šaltera prema modulu?

Gle, totalni sam bedak kaj se takvih stvari tiće (barem dok ne naučim)
 
Na vrh