Saxa 1.1 vergla, ali ne pali

Jozzo

New member
Pozdrav ljudi. Imam Saxa 1.1 Furio, 2001. god.

Saxo vergla, baca gorivo, ali mi neće upalit. Desilo neki dan kad sam montirao radio . Istovremeno je na kontaktu počeo paliti pozicijska svjetla. Tada sam ga upalio i radio je manje od dvije min i ugasio se. Mislio sam da je nestalo goriva pa san dolio pet litara, ali ništa. Ne znam je li do struje ili je nešto drugo. Odnedavno mi se u autu intenzivno osjetio miris goriva. Može li biti do svjećica?

Hvala vam na odgovorima.
 

Lix

New member
Hm, siguran si da pumpa radi, jer sam vec na tri saxa uključujuci i mojeg privlačio novu žicu za pumpu jer ova originalna pregori čudno ali da.. ako baca gorivo na ulaz u multipoint onda provjeri dal ima iskre, ako imas mladeg brata Daj mu da uhvati jedan Po jedan kabel i ako ga skine struja na pod onda je ima, ako nemas mlađeg brata izvadi svijecice i prisloni ih na masu i neka ti neko vergla i trebal bi dobit iskru, ako je nema mijenjaj kabele i svijecice pa javi
 

Jozzo

New member
Jesi li nedavno mijenjao neku žarulju?
a jesan minja san zarulju od svijetala ... Al nevidim razlog zasto bi to moglo biti problem...:whistling:

Hm, siguran si da pumpa radi, jer sam vec na tri saxa uključujuci i mojeg privlačio novu žicu za pumpu jer ova originalna pregori čudno ali da.. ako baca gorivo na ulaz u multipoint onda provjeri dal ima iskre, ako imas mladeg brata Daj mu da uhvati jedan Po jedan kabel i ako ga skine struja na pod onda je ima, ako nemas mlađeg brata izvadi svijecice i prisloni ih na masu i neka ti neko vergla i trebal bi dobit iskru, ako je nema mijenjaj kabele i svijecice pa javi
Znaci moze bit da je ta zica od pume... Al evo bas se desiloda je upalia izenadno... Pa sam mu prominia filter goriva... Ali isto bi volia pogledat tu zicu za pumpu... Jer sada imam situaciju da mi na sva cetiri pali kontakt za radio... :p
 

Lix

New member
hm nešto se tu čudno prespojilo kad na sva četri pali kontakt za radio, probaj izvadit prekidač od sva četiri kad ga izvadiš nebi ti smjeli radit ni ljevi ni desni prekidač ako rade nešto ne štima... ako ti je upalio moguće da je samo do svijećica ili kabela, jer da je ova žica za koju ti govorim kad daš kontakt nebi se opće čulo ono bzzzzk koje pumpa napravi
 

Automatic

New member
Daj izvadi radio i provjeri da nije koja žica krivo spojena ako ti se to događa nakon spajanja radija.Prekontroliraj si malo te žice .Ako je upalio onak bezveze pa opet neće može biti i senzor radilice ,možda kakav reley ali i negdje neka masa pa radi čuda.Ako si mjenjao dvopolne žarulje pogledaj kak si ju stavio jer se hoče nakon tog blesirati ako je krivo stavljena.Možda se masa motora prekinula malo prkontroliraj
 

Jozzo

New member
hm nešto se tu čudno prespojilo kad na sva četri pali kontakt za radio, probaj izvadit prekidač od sva četiri kad ga izvadiš nebi ti smjeli radit ni ljevi ni desni prekidač ako rade nešto ne štima... ako ti je upalio moguće da je samo do svijećica ili kabela, jer da je ova žica za koju ti govorim kad daš kontakt nebi se opće čulo ono bzzzzk koje pumpa napravi
Ok lix pokusat cu to sutra napravit...
Pa javin stavse dogada ...:palacgore:

Daj izvadi radio i provjeri da nije koja žica krivo spojena ako ti se to događa nakon spajanja radija.Prekontroliraj si malo te žice .Ako je upalio onak bezveze pa opet neće može biti i senzor radilice ,možda kakav reley ali i negdje neka masa pa radi čuda.Ako si mjenjao dvopolne žarulje pogledaj kak si ju stavio jer se hoče nakon tog blesirati ako je krivo stavljena.Možda se masa motora prekinula malo prkontroliraj
Na euro jacku od auta imaju dvi male stopice ... I one su bilie u spoju... Zbog starog izolira pa sam to izolira i sada mi ne pali pozicije .... Ali od davno mi mi pali kontakt za radio na prekidac od sva cetiri... Ali sta se tice paljenja sada pali ... Cini mi se da je bio sporak filter goriva... Ili je zamrzlo gorivo u filteru i nije pumpa dovoljno pumpala u sistem...:whistling:
 
Na vrh