Savjet molim

Hrc1234

Member
Pozdrav citroenaši,imam ljubimca Champs-Élysées 2019,1.5 blue hdi,nakupio sam zamalo 150 000 km,molio bih vas za savjet,svako misljenje koje imate,da izrazite,samo da odlucim sto bih mogao promjeniti da produzim vjek sluzenja...
Auto mi je jedini i zelio bi ga voziti sljedecih sto i trideset i pet godina,
opozvan je remen na bregastoj,u ovlastenom odradili kampanju,kao sve u redu,odradili azuriranje sustava,po mom misljenju,seljačkom,auto je bitno promjenio zvukove rada,cuje se cviljenje kada se upali po nekoliko sekundi,iako na mjestu stoji,a ponekad i pri kretanju,pojacan mi je osjet,zvuk kada radi,nekad i relativno,laksa vibracija na mjestu dok stojim uz malo pojacani zvuk rada,niceg tog nije bilo unazad godinu
A moje pitanje je sto da dobijem u petak eurojackpot,sto bi trebao,mogao,morao,bilo bi pozeljno,sto bi vi sa vise iskustva sa citražonžima savjetovali na moju km od 150 000 da odradim na motoru,sta da preventivno odradim,mozda cak i prema vasem iskustvu kada bi bilo dobro mijenjati nesto na motoru,autu,ali da nije vas odgovor da zamjenim auto...obozavam ga i necu se predomisliti,inace mijenjam ulje svakih 10 do 15 km,bas bi volio da me sluzi,ako me razumijete vi zaljubljenici u svoje ljubimce
Na svakom odgovoru,sam vam izrazito zahvalan
pozzz
..
..slikica

Prilozi

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Napisao si remen, možda misliš na lanac? Dakle stavljen je ovaj širi, od 8mm?
Jel ostalo što dirano?
Moguće da su kod sastavljanja nešto zeznuli, kakav natezač ili remenicu.

A kako produžiti vijek... pa ako sve radi i ništa nije modificirano, ja bi gledao držati se tog skraćenog intervala za ulje, adBlue držati punim i tu i tamo uliti aditiv protiv kristalizacije.
Uz to, puknuti bar jednom godišnje, uz servis, aditiv za čišćenje sustava goriva/injektora...
DPF provjeriti, preventivno čišćenje po potrebi, bolje odmah nego čekati da se zapuni.
Na toj kilometraži bi promjenio u ulje u mjenjaču.

Ostalo je stvar sreće, uz redovno održavanje...

Hrc1234

Member
Napisao si remen, možda misliš na lanac? Dakle stavljen je ovaj širi, od 8mm?
Jel ostalo što dirano?
Moguće da su kod sastavljanja nešto zeznuli, kakav natezač ili remenicu.

A kako produžiti vijek... pa ako sve radi i ništa nije modificirano, ja bi gledao držati se tog skraćenog intervala za ulje, adBlue držati punim i tu i tamo uliti aditiv protiv kristalizacije.
Uz to, puknuti bar jednom godišnje, uz servis, aditiv za čišćenje sustava goriva/injektora...
DPF provjeriti, preventivno čišćenje po potrebi, bolje odmah nego čekati da se zapuni.
Na toj kilometraži bi promjenio u ulje u mjenjaču.

Ostalo je stvar sreće, uz redovno održavanje...
Nisu mijenjali lanac,vec samo azurirali nesto ,kako sam skuzio sistem,ovo za ad blu kaj velis tako i radim,ne pustam ga da se pali upozorenje,svakih 5 000 sipam 5 l,jer mi je riknuo na 55 000 ,i zamislio sam si da je zato kaj sam prije uvijek cekao signal,pa sam tako nekako zakljucio...igrom slucaja nesretnog,nazalost,jos otplacujem stetu napravljenu na stupicima,sam napravio totalku,poluosovina se odvojila i silom probila getribu,pukla ,iskocili zracni,sve sam zamjenio originalnim dijelovima od auta udarenog iza,tak da getriba ima nekih par desetaka tisuca km manje od stvarnog,ako mislis da bi trebao,budem
Molim te preporuci taj aditiv koji je dobar za injektore,koja marka,gdje uzeti,kako odraditi to,to cu odmah
I kako ,molim te provjeriti dpf,inace vozim obilaznicom Zg 20 km do posla i nazad
Hvala na savjetima😀

visaluteju

Well-known member
opozvan je remen na bregastoj,u ovlastenom odradili kampanju
Nisu mijenjali lanac,vec samo azurirali nesto ,kako sam skuzio sistem
Ivan je mislio na ovo, unutar motora sa strane na bregastoj ima lanac, taj koji je problematican je od 7mm. Da li su ga mjenjali ili su samo provjerili da je ok ? Taj se lanac vremenom otegne i zna puknuti i napraviti skup problem. Nekada kada se otegne i pocne zveckati stave novi a jos bolja varijanta je da se stavi od 8mm ali je dosta veca procedura i skuplja.
adBlue držati punim i tu i tamo uliti aditiv protiv kristalizacije.
Ivane mozes li mi ovo mao pojasniti pošto i ja prvi put imam auto sa adblue... Mislis da je bolje sipati adblue redovno (da je rezervoar pun) nego čekati da javi da se dolije ? Takodjer da li postoji vise vrsta dblue-a ili je adblue za euro 6 npr normu i to je to, nemam sta drugo gledati ? Moze preporuka za aditiv ?

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Molim te preporuci taj aditiv koji je dobar za injektore,koja marka,gdje uzeti,kako odraditi to,to cu odmah
I kako ,molim te provjeriti dpf,inace vozim obilaznicom Zg 20 km do posla i nazad
Neki minimum po meni je Liqui Moly, no ozbiljnija ekipa preporuča Datacol... Anđelko (Lageros) preporuča i ProLine seriju od LM, tipa ovo.
Samo ih naliješ na pun tank i gotov si. Ja čak ubacim prvo njih, pa onda natankam.

Potraži po forumu, dosta se pisalo, ako se netko ne javi...moraš nabaviti OBD čitač i aplikaciju koja će to isčitavati.

Ivane mozes li mi ovo mao pojasniti pošto i ja prvi put imam auto sa adblue... Mislis da je bolje sipati adblue redovno (da je rezervoar pun) nego čekati da javi da se dolije ? Takodjer da li postoji vise vrsta dblue-a ili je adblue za euro 6 npr normu i to je to, nemam sta drugo gledati ? Moze preporuka za aditiv ?
Kad je prazan, urea se može lakše kristalizirati na stijenkama spremnika i to je osnova svih problema.
Ne postoje vrste AdBlue-a, sve je to ista standardizirana formula. Postoje skuplje verzije koje imaju aditive protiv kristalizacije u sebi, no to se može i dodatno staviti...
A preporuka... pa iskreno je i nemam, tj. nemam dovoljno iskustva. Na jedini auto u familiji koji ima taj sistem tankam AdBlue iz Kauflanda jer su bila friška pakiranja i dobra cijena, te sam ubacio ovaj aditiv. Ima i skupljih, vjerovatno boljih (LM), ali ih nije bilo za kupiti u tom momentu.
Za sada sve radi, a za dalje držimo fige.

szahtila

Well-known member
Moja greška, mislio sam da se radi o dpf filteru. Što se tiče adblua, nije moguće odrediti točnu količinu jer nema plovka u smislu plovka u rezervoaru goriva . Koliko mi je poznato ni sa Diagboxom to nije moguće odrediti

Na vrh