RT5 za C6

Tux

New member
Posljednje uređivanje:

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ovo sa linka je SMEG+IV2. Nije RT5 (što god prodavač pisao u opisu oglasa)... Jasno se vidi gore na Magneti Marelli naljepnici.

Dakle, taj swap iz RT3 u RT5 je izvediv i čak nije pretjerano zahtjevan potupak, ali najveći problem je naći adekvatan RT5 uređaj! Ugrađivali su se kratko; tijekom 2008-2009, a i tada uz već postojeću i noviju RNEG navigaciju u ostalim modelima (koji međutim ima manje funkcija), pa je prava lutrija naići na nekog.

Najbolje bi bilo da RT5 potječe iz nekog Citroena (ne mora nužno biti iz C6). Vjerojatno će sve raditi OK i ako je iz nekog Peugeota (logo na početnom zaslonu će se promijeniti jednom kad se Diagboxom upiše VIN od C6), ali će moguće trebati više ručnog telekodiranja (opet Diagbox)...

Osim RT6 uređaja, potreban je i njemu pripadajući display i LVDS kabel za komunikaciju slike (RT3 koristi optički kabl, a RT4/5/6 LVDS).
Dobro bi bilo da display ima i smeđi konektor za napajanje (obično s odsječenim žicama, ali to se lako rješi), no ako i nema tog smeđeg konektora može se spojiti Dupont žicama..

RT3 ima drukčije konektore od RT4/5 pa je potrebno nabaviti FAKRA adapter na postojeću FM antenu (i to Y splitter, jer RT4/5 uređaji imaju odvojenu FM i AM antenu), kao i za GPS antenu. Možda je čak jednostavnije uzeti novu GPS antenu (10€) negoli se naganjati s tim adapterom (nije jednostavno naći ga), no on je svakako potreban za FM antenu...

GSM antenu za telefon (ili FAKRA adapter za postojeću) nije nužno nabavljati, jer RT5 ima ugrađeni Bluetooth modul putem kojega se povezuje na smartphone i njegovu GSM mrežu/karticu. A postoje i kombinirane GPS/GSM antene s dva FAKRA konektora (plavi i ljubičasti) pa se sve može i tako rješiti.

Onaj Bluetooth modul je samo za Handsfree, ne i za BT streaming muzike! Za muziku se koristi USB priključak (10-ak € na AleExpressu) ili interna particija Hard diska (10 GB). No, prebacivanje s CDa na HDD ide dosta sporo, osobito ako nije Mp3 CD, nego originalni glazbeni CD pa onda RT5 vrši Mp3 konverziju + kopiranje...

Glede mikrofona: on već postoji iz RT3 instalacije, ali nisam siguran koje su njegove dvije žice otraga u onom snopu Quadlock konektora. Zato je možda jednostavnije za 3-4€ kupiti univezalni auto mikrofon i spojiti ga na predviđeno mjesto...

Izgledom su RT4 i RT5 potpuno isti (isti im je i software), a jedina je razlika u plavoj ikoni BT spojenog telefona (RT4 ima sivu ikonu običnog mobitela u gornjem meniju).

Dakle, ovo je RT5 iz Citroena:
 

Prilozi

Posljednje uređivanje:
Na vrh