Resetiranje multimedije

djani77

New member
Pozdrav svima,

Imam C4, diesel, 2014. godište.
Radio mi se resetira svakih nekoliko minuta. Ispiše poruk Check in progress i ispod radi normalno, ali se ne može njime upravljati, a onda se resetira... i tako u krug.
Drugi dan radi konstantno, pa se treći opet resetira, itd.
Je li imao netko slično iskustvo i možda neki savjet?

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Poznati kvar interne SD kartice u RT6 uređaju. S vremenom se od silnih "piši-briši-čitaj" postupaka jednostavno na nekim mjestima "istroši" tj. postane nečitljiva. Onda sistem po defaultu traži instalacijski CD, da bi popravio particiju ili nanovo instalirao software. Ako taj CD/USB nije umetnut, onda se sistem restarta i tako u nedogled...
Trebat će zamijeniti SD karticu i potom nanovo instalirati software i kartografiju. Možda će trebati i neko sitno telekodiranje DiagBoxom jer je software univerzalan pa ti se možda pojavi Peugeot logo na start-displayu, a možda bude trebalo i još ponešto podesiti...
Anyway, Potraži po forumima RT6 SD Card Replacement.
Trebat će ti, dakako i 2.86B software (po mogućnosti na sporo prženom CDu, najbolje x4). Nakon toga ide kartografija...

Prilozi

Mašan

New member
Da ne otvaram novu temu. Imam pitanje. C4 2011, ekran je odjednom dobio ovu zelenu boju, što prvi put u zivotu vidim.. Moze li biti od velike temperature? Nakon par minuta voznje se polako vrati normalna fabricki plava boja. Sto moze biti problem?

Prilozi

Mašan

New member
Nije tema jer poslije nekog vremena se same boje "preliju" u plavu.. Inace imam samo dvije teme, plavu koju koristim od kada sam kupio auto i neku desert kao narandzastu.. Probao sam i narandzastu temu dok je bilo ovo zelenilo i nije nista pomoglo, i desert tema je bila zelena.

Mašan

New member
Pojave se sateliti poslije par sekundi.. Sad sam samo zadrzao "eject" dugme, restartovala se i poslije toga se jednom pojavilo.. Je li komplikovana ta reinstalacija sw? Totalno sam neupućen. Hvala na odgovorima :)

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Na kojoj verziji softwera je uređaj?
Možda će reinstalacija/upgrade softwera pomoći, a možda i ne.

Ovo nije uobičajeni simptom kvara SD kartice.
Moguće da je do kontakta LSVD kabla prema displayu ili je pak sam display počeo umirati. I to se događa, iako rijetko…

Da nije neki tekući miris iscurio po displayu (ljudi ih stave u otvore ventilacije pa znaju puštati tekućinu na matricu displaya)?

Mašan

New member
Nista mi se nije prosulo, iz tog razloga i ne koristim mirise u ventilaciji. Jednostavno sam uvece ugasio auto, a onda ujutru kad sam upalio auto odma mi se pojavila ova "tinta".. Verzija softwera: RNEG2.05.C.11

Prilozi

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
RT6 se ugrađivao u dosta različitih PSA vozila kroz nekih 10-ak godina pa ih se nađe po oglasima.
Poželjno je naći display istog serijskog broja, ali to je dosta teško i nije nužno. Ako je display od RT6, radit će i ako je koju godinu noviji/stariji…

Važno je međutim, naći onoga s istim točkama montaže. Tu su bile dvije varijante pa bi trebao provjeriti kako je kod tebe na tom C4.

Dakako, čak ako nabaviš display s drukčijim kućištem (nožicama sa dosjed), možeš izvaditi sam display i staviti ga u svoje kućište - dodatni zahvat.

No, ti ekrani nisu baš jeftini. Rabljeni se prodaju na eBayu po 200+€…

PS: vidim da je software tvog RT6 na početnoj (2.05) razini. Nakon toga izdano je 9 ažuriranja - zadnja verzija je 2.86 iz 2016.
Možda bi doista i samo ažuriranje riješilo ovu stvar? No, i ažuriranje nije jednostavno - gore u drugom postu je ukratko opisan postupak...
Benefit ažuriranja softwera je i taj da bi ti koliko-toliko suvremena kartografija uredno radila (v. 119 iz 2022.), ali sw treba biti barem 2.2X ili noviji.

PPS: Imam komplet touchscreen display i SMEG+IV uređaj iz 06/2015. ako želiš upgrade na noviji uređaj, touchscreen i Apple CarPlay. Stoji mi već 3 god. u kutiji, otkad sam upgrejdao na NAC Wave2…

Prilozi

Posljednje uređivanje:

Mašan

New member
Nista nijesam update-ovao da bi se ovo moglo desiti od update. Sve mi više liči na to da je crkao display od velike vrućine ili tako nešto. Neću nista raditi dok se ne desi nešto veće, jer sada sve radi osim sto je promijenilo boju. Jeste ružno, ali vjerovatno je skupo tako da necu ulaziti sad u te radove.

Spawn

Well-known member
To ti je od pregrijavanja. Kod moje zene na c4,isti rt6, ekran pocne titrati i ne prestaje dok se auto ne ugasi i ohladi. Drugi rabljeni ekran kosta oko 200€-300€ ako ga nadjes odvojenog od glavne jedinice jer nijedan otpad ga ne zeli prodavati odvojeno,posto su skuzili kako reparirati rt6 glavnu jedinicu zamjenom sd kartice te sada u vecini slucaja ne daju samo ekran ako ih nemaju vise komada na lageru. A za novi nemoj ni pitat cijenu.

Mašan

New member
To ti je od pregrijavanja. Kod moje zene na c4,isti rt6, ekran pocne titrati i ne prestaje dok se auto ne ugasi i ohladi. Drugi rabljeni ekran kosta oko 200€-300€ ako ga nadjes odvojenog od glavne jedinice jer nijedan otpad ga ne zeli prodavati odvojeno,posto su skuzili kako reparirati rt6 glavnu jedinicu zamjenom sd kartice te sada u vecini slucaja ne daju samo ekran ako ih nemaju vise komada na lageru. A za novi nemoj ni pitat cijenu.
Meni baš naprotiv. Kad upalim auto odma je zelen, i poslije 10ak min voznje se normalizuju boje.. I ako ugasim auto pa ga upalim poslije kratkog vremena sve bude okej. U suštini, ujutru kad upalim auto tad je zelen samo dok ne prodje neko vrijeme u voznji.. Kad auto opet duze stoji ugašen opet pozeleni u pocetku prvih 10ak min voznje..

Na vrh