Reno Šenk '11 by ivan222 (nastavak na Čmaksa)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Dok se vi zahebavate, Renolček radi, skočio s njim i do Italije, natukli parsto km, za sada sve tip top.
Kad kapne malo love ću napraviti novu karticu, cca 160€….. navodno ima dvije antene, slabija za utor i jača za keyless.. pa možda to oživi taj komad opreme. No primarno mi je imati još jedan za svaki slučaj

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
LOL 160 eura, ja sam svoju za lagunu napravio za 200kn pred 4-5 god...
Slobodno daj preporuku gdje, otvoren sam za sve opcije.
Zar se nemogu "jeftino" naručiti negdje sa Alija npr, i kodirati sam
Imam dva kompletna kućišta, ali treba narezati sami ključ, a za kodiranje treba imati malo ozbiljniju mašineriju koliko sam shvatio, pa mi se neda zezat, tako da meni nije diy projekt

szahtila

Well-known member
Za Renault ne znam koliko "ozbiljna " mora biti mašinerija, no za PSA sigurno možeš kodirati ključeve Diagboxom. Za Fca grupaciju također, samo Multiecuscanom ili Alfaobd diagnostikom(obe rade preko usb elm adaptera, isprobano na Jeepu.Vjerojatno je tu ve"i problem neki čitač kartice no sama dijagnostika

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da, al oni nemaju te “fensi” kartice, a i s obzirom kako je očajno posložena elektronika i softver na Renolu…. ne želim to dirati, jer samo mogu napravit sr*nje.
A i dok nabavim sve i narežem ključ, neznam koliko jeftinije bi me ispalo od profića.

Još da Ruske gukne tko mu radi ključeve, pa ako je taj njegov jeftiniji…

Ruske

Well-known member
jos da ja nisam danas generalku radio 6h, mozda bi i ranije upalio komp...
ugl, iskreno nisam mislio da je tvoja cijena prevelika, ni ne znam kako se sad krecu...nego koliko je cijena skocila u par godina...
evo ja sam radio preko frenda jednog covjeka na viskovu, sasa vukojevic - 098/1774581 je bio broj tad, pa nadamo se da ga nije promjenio...zovi, objasni problem, pitaj...

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Pošteno rečeno. Prosurfao dam malo i zapravo ti ne treba nikakav vanjski čitač već se kartice umeću u čitač koji već imas u autu.
Da, i ja sam to pretpostavio, inače to tako radi. A vjerujem da Renault Clip ima opciju kodiranja, a možda i moj Thinkdiag 2, to sve kinezi prekopiraju. Kad bi to recimo tako bilo, cca 110 EUR za Thinkdiag 2, plus vjerujem da se za 50 EUR da uzeti iz Kine kartica sa narezanim ključem online. Ali ti na kraju za iste novce ostane bar trajno dijagnostika

szahtila

Well-known member
Da, i ja sam to pretpostavio, inače to tako radi. A vjerujem da Renault Clip ima opciju kodiranja, a možda i moj Thinkdiag 2, to sve kinezi prekopiraju. Kad bi to recimo tako bilo, cca 110 EUR za Thinkdiag 2, plus vjerujem da se za 50 EUR da uzeti iz Kine kartica sa narezanim ključem online. Ali ti na kraju za iste novce ostane bar trajno dijagnostika
Problem je da ne možeš dodati jedan ključ tj. moraš reprogramirari i ključeve koje već imaš i rade što znači da ako nešto pođe po zlu nemaš ni jedan. Tada ti preostaje posjeta profesionalcu ili ovlaštenom.

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Problem je da ne možeš dodati jedan ključ tj. moraš reprogramirari i ključeve koje već imaš i rade što znači da ako nešto pođe po zlu nemaš ni jedan. Tada ti preostaje posjeta profesionalcu ili ovlaštenom.
Znam,dosada nisam imao problema sa tim.Kada god sam radio, ili hoče, ili neda... .,tipa traži prvo kod sa one kartice koja dođe u vozilo prilikom kupovine. Ali nikad da se nešto dogodi

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Zadnji tank 8,47l potrošnja.... dve bombice aditiva u gorivo su valjda odradile nešto, spomenuo sam i da mi se čini da mirnije radi od kad su mu pretresli struju.
A garim ga isto ko i Čmaksa... iste relacije, 2 litre razlike.
Nije loše, pogotovo ako ne bude više problema sa mehanikom...

Kad smo u pozitivnom smjeru... nešto sam kopao po autu, otkrio da ima dva pretinca pod naslonom za ruku. I što je bilo u manjem?
Ganc novo kućište daljinca, sa novim privjeskom. Super.
Probao sam kliknut sve, ali ništa... vadim metalni dio, nenarezan. Ok... možda mi ušpara koji € kod izrade novog.

Al nije mi dao vrag mira... i ubacim ja njega u utor, a kao ono - auto pali.
I kontam.... možda su ga samo isprogramirali, bez baterije i narezivanja.
Pripremim bateriju, otvaram.... neka je nutra, ali tutnem novu za svaki slučaj.
I radi, radiiii bem mu sve.

Nisam išao pokušavati oko keylessa... ali i ovako sam zadovoljan. Dvije funkcionalne kartice.
Iskreno se ne sjećam dal mi je što Kržak spomenuo kod kupovine, moguće da je, tko će ga znati...

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Zadnji tank 8,47l potrošnja.... dve bombice aditiva u gorivo su valjda odradile nešto, spomenuo sam i da mi se čini da mirnije radi od kad su mu pretresli struju.
A garim ga isto ko i Čmaksa... iste relacije, 2 litre razlike.
Nije loše, pogotovo ako ne bude više problema sa mehanikom...

Kad smo u pozitivnom smjeru... nešto sam kopao po autu, otkrio da ima dva pretinca pod naslonom za ruku. I što je bilo u manjem?
Ganc novo kućište daljinca, sa novim privjeskom. Super.
Probao sam kliknut sve, ali ništa... vadim metalni dio, nenarezan. Ok... možda mi ušpara koji € kod izrade novog.

Al nije mi dao vrag mira... i ubacim ja njega u utor, a kao ono - auto pali.
I kontam.... možda su ga samo isprogramirali, bez baterije i narezivanja.
Pripremim bateriju, otvaram.... neka je nutra, ali tutnem novu za svaki slučaj.
I radi, radiiii bem mu sve.

Nisam išao pokušavati oko keylessa... ali i ovako sam zadovoljan. Dvije funkcionalne kartice.
Iskreno se ne sjećam dal mi je što Kržak spomenuo kod kupovine, moguće da je, tko će ga znati...
Eto, super.....,nemoš vjerovati da to dosad nisi uočio! Zamisli da si dao novce za novu! Sumnjam u keyless, ali moguče! Zar te verzije nisu imale nešto oko ručke izvana, neko izbočenje. par točkica ili sl! Znaju otiči mikroprekidači, ja u Laguni popravljao/mijenjao!

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma i on i Čmaks su od prvog dana u pogonu bili, nema tu neke romantike upoznavanja, pregledavanja, pa sam nekako preskočio. Ima dvije ručice ispod naslona koje se ne vide… al u pravi čas.

Ima senzore iza svih ručkica i četri tipke na karticama, pa kažu da bi morao biti keyless… kad stignem ću probati sa novim odradit “upoznavanje”

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Misliš na spremnike za vodu? :D
Jesam, kad je pod bio mokar... ništa zanimljivo u njima. Sad su u uporabi... U gepeku par komada, moram dignut taj treći red sjedala da vidim to čudo + postoje dvije ladice ispod prednjih siceva. Mislim da je to to :)

Na vrh