Neki dan, sa prvim vrućinama, mi je ostala ručica mjenjača u ruci… To mi je dosta čudno, jer na svim drugim autima je skidanje ručice teško na ovaj ili onaj način.
Danas, nakrcam ga u Bauhausu, krenem i nakon par metara čujem neki solidan metalni udarac. Nisam ništa udario, vozi normalno, al nakon drugog pogleda desno:
2:0 za njega. Sutra uzvrat.
I to sve par dana nakon što sam prodao drugi auto. Kao bit će Šenk ok neko vrijeme. Eno ga omotanog u vreću za smeće.
Kad gledam kako je ovaj složen Dačija mi ne pada napamet… mislim motori, mjenjači, ovjes sve je to više manje ok, ali sve okolo je šlamperaj.
Citroen i Pug su razina iznad po ovom pitanju.
I kako sad malog vozimo u Šenku, uz one sve zamjerke koje sam spominjao, najgore nam je što nemožemo rotirat njegovu sjedalicu dok su vrata zatvorena.
To je obiteljski auti, al za obitelj sa klicima od +5 godina.
Nek obavi još par poslića i mislim da ga se riješavam prije jeseni.
A pronalazak drugog auta je muka… što god upikiram u oglasima je realnosti dosta loše.
Ja idem u smjeru 3ke GT F34, jer riješava sve probleme koje imam sa karavanskom verzijom. Viši auto, viši otvori vrata, viši sicevi i više mjesta na zadnjoj klupi i solidan gepek.
I znam da je ružan i kampiraju u oglasima, ali je u osnovi odličan auto u puno aspekata.
Ne moram spominjati tko u kući gura ideju Countrymana. Iako ima dosta mjesta unutra s obzirom na vanjske dimenzije plus iznenađujuće udobnu zadnju klupu, neda mi se vozit Suvića. Makar ima jedan benzinac sa 192ks, pogon na četri i ručnim mjenjačem… neznam.
Ništa mi se u biti pretjerano ne sviđa od onog što je u buđetu. Čak ta Octavia nije loša kad bi imao para za solidan 2.0 150 tdi i da nije sve na glupom ekranu.
Samo su i Passati B8 tu negdje, dosadan, ali bolji.
Pugovi i Citroeni sa 2.0hdi su rijetki i precijenjeni… Fordovi su loši, a japanci osim Mazde ružni. A kod njih 6ica i cx5 preskupi.
Idem ponovno otvarati jedno te iste oglase.