Hvala
Da, skroz promašena kombinacija auta i motora, pije i ne ide

Ali za potrebe radnog auta i ako se ne prevaljuje puno km onda ne igra ulogu, a održavanje je sigurno prihvatljivo

Sretno i sa što manje problema...
Prvi tank 8,7L na sto, na cca 80% ritma od Čmaksa koji je bio na 6,48 po tankanjima.
Ali da, ne dira me previše... na 5000km godišnje je to cca 150€ razlike u gorivu.
Lakše je tankat nego popravljat, pa uz malo sreće bi priča trebala biti ok
Ajde večeras ću još malo kenyat, al nije tako loš, majkemi
Nemam pretjerano iskustva sa Renolima te generacije, pa sam se vrlo negativno iznenadio sa očajnom ergonomijom upravljanja opremom.
Pogotovo jer sam na fotkama vidio onaj joystick ispred naslona, i naivno pomislio da je to genijalno riješenje kao u npr. BMWu.
Ali ne... zašto nešto napraviti dobro, kada se može zeznuti do kraja.
Dakle, taj joystick upravlja isključivo navigacijom koja je na odvojenom ekranu. Navigacija iz 2011. je, naravno, beskorisna
I to je to... joystick i jedno 7-8 tipki su čista dekoracija u autu. Mrtva priroda.
Ok... a tempomat? To svi znaju napraviti, jedna grupa na volanu ili iza na ručici. I onda lagano jednom rukom onaniraš s tempomatom i odmaraš na autocesti.
Ali neee... zašto bi tempomat bio jednostavan? Genijalci iz Renola tutnu tri odvojene tipke na tri mjesta.
+- su na volanu lijevo, a pauziranje i resetiranje desno. Automatski moraš kombinirati obje ruke, suludo.
No vrhunac kretenizma je tipka za paljenje tempomata koja je iz nekakve sprdancije završila ispred ručice mjenjača.
Ajde, ona je mehanička, pa se tempomat može pustit uvijek upaljeni, ali onda ne vidiš temperaturu rashladne tekućine na ekranu.
Zašto pobogu
Radio je hajde, prolazna ocjena... makar mi je ručica iza volana još puna nepoznanica, tu su uspili ugurati valjda 15 tipki. Javljanje na telefon je lutrija.
Zadnji element je putno računalo. Uz svu raskoš tipki, očekivao bi čovjek da ih za putno ima bar 5-6 i još jednu rezervnu negdje u gepeku.
Ali pogađate... ne. Kad su došli do putnog računala su ostali bez buđeta za tipke i stavili samo dvije male na vrh ručice brisača.
Summa summarum, osjećaj je kao da su te detalje radili ljudi koji nikada u životu nisu vozili auto.
Par sitnica za kraj...
Pucketaju graničnici vrata. Stegao, ali ne pomaže. Na starim Alfama se riješavalo sa podloškom, pa ću probat nešto iskemijat sa minimalnim ulaganjem.
Xenoni djeluju pomalo umorno, neka lagana zelenkasta nijansa. Razmišljam o eksperimentu sa LED zamjenama za žarulje....
I ona debilna kartica ključ... da se bar auto ugasi kad si parkiran i izvadiš ju van, oprostio bi joj ostalo, al ovako baš iritira. Potpuno nepotrebna izmišljotina.
Sve u svemu nije pretjerana drama, pogotovo za sitne novce. Ali mi ne ide u glavu da su ovako glupo složili te neke detalje.
Citroeni tih godina su neusporedivo pametnije složeni, druge da ne spominjem...