Računala/Windows problemi

Cutac

Prèkaroš
Imam samo laptop, a on nema DisplayPort.
Budem odnio grafičku frendu u servis onda. Da je bar ona, riješio bih se jedinog izvora buke :angel:

Cutac

Prèkaroš
Ali ako bude radilo, niš mi ne znači, i dalje ne znam jel problem u monitoru ili grafičkoj.

Makar, imao sam sličan problem. Znalo mi se dogoditi da monitor na tren ostane bez slike. To sam riješio čistim reinstallom drivera grafičke.
Što sada ne mogu jer ne mogu ući niti u safe mode jer nemam nikakve slike(ni post, samim time nikakvi meniji ne vezani za OS)..

mamut

C5
Donator foruma
kak ce monitor bit problem ak radi na drugom kompu, onda je do graficke

moguce i do kabla, ak imas frenda najbolje njemu odnest da u 5 minuta dijagnosticira

Cutac

Prèkaroš
Možda ne radi taj jedan DP port na monitoru, a HDMI radi i onda bi ispalo da je problem u grafičkoj, a ne bi bio.
Bilo bi mi drago da je grafička da se riješim AMD-a napokon. Driveri su muka živa, nakon svakog updatea se nešto uz:cenzura::cenzura::cenzura:e. I onda kad se vratiš na prethodnu verziju, pojave se problemi kojih nije bilo :D
Ja "novce" stavljam na drivere, ali kao pravi kreten, zamijenim grafičku, vidim da nije bio problem u njoj, reklamiram monitor, dobijem novi i imam novi monitor i grafičku :D :D

tomica0308

Well-known member
a dok istekas iz monitora kabel od struje pa opet zastekas sta se desi? meni je to bilo prije 3 godine, meho zamjenio neku diodu 90kn i radi dan danas.

Cutac

Prèkaroš
Pa ak mislis da su drajveri pocisti ove i metni nove, reinstaliraj ih i eliminiro si ih iz jednadzbe
Ne morem kad nemam slike haha
Ali budem izvukao stari monitor, možda bude sreće. :D

a dok istekas iz monitora kabel od struje pa opet zastekas sta se desi? meni je to bilo prije 3 godine, meho zamjenio neku diodu 90kn i radi dan danas.
Probao Dellov trik za tvornički reset i nije upalilo. Ostavio ga bez struje 10-ak minuta i ništa.
Ako je monitor, nosim ga na RMA, a ako je grafička, ide bubreg na njuškalo.

mamut

C5
Donator foruma
Ma sumnjam da je grafa, to ne krepava tak..dese se artefakti i to al crni ekran sumnjam

Daj ti monitor neki nadi da reinstaliras drivere

Cutac

Prèkaroš
Artefakti su se rijetko znali pojaviti u igrama, ali ne mislim da je grafa kao takva falična, nego da su DP konektori dali svoje. Već sam imao sličan problem, morao sam malo drmnuti kabel u grafičkoj da dobijem sliku, ali nakon toga godina dana bez problema.

Negdje sam čitao(tj. bilo je aktualno) da ljudi imaju problem sa R9 2xx miniDP izlazima. Ali tada sam imao DVI monitor pa se nisam obazirao.

Uglavnom, budem odnio frendu da vidi.

Cutac

Prèkaroš
Ma nek je grafa, nju kupim i instaliram u pol sata. Ak je monitor, RMA ce trajati 6 mjeseci:D

Frend dao otkaz..
Sad se premišljam, da kupim novu grafu na sreću ili što :thinking:
Jer svi licencirani programi su mi na njemu, bez njega ne mogu do kruha :D
I još u sve to moram ugurati ugradnju zvučnika i izolacije.

:cenzura::cenzura::cenzura:em te živote :D

vborovic

C5 modifikator
Dal imaš mogućnost grafičku spojiti na TV (HDMI, DVI, VGA; bilo što upotrebljivo, pored DP-a)? Dal imaš kakav drugi izvor slike koji bi mogao pustiti na monitor? To je najbrže ... ako imaš druge kablove, možeš probati njih eliminirati ... ja imam doma hrpu toga, i onda eliminacijom ako do tako nečega dođe, sve kombinacije mogu pokriti, ako nemaš lager, nemaš baš brzi način double-check-a ...

Cutac

Prèkaroš
Nisam doma, tek sutra dolazim, a onda bih rado putem uzeo grafičku ako se ustanovi da je do nje.
Mogu spojiti grafičku HDMI-em na monitor, ali ako ima slike, to mi ništa ne govori(i dalje ne znam jel DP u monitoru ili grafičkoj problem; kabel je ok, isprobano sa drugim).
Mogu integriranu na monitor preko HDMI-a, mogu na stari monitor preko HDMI-a, ali opet ne mogu testirati DP.

U servisu su rekli 300 kuna dijagnostika, mogu uzeti neke adaptere(ali morali bi biti aktivni, ja mislim), a to je također skupo kad se uzme u obzir da "spašavam" staru grafičku. Možda je pametnije uzeti novu :D
A od prijatelja nitko nema DP na grafičkoj. Tj. ima jedan, ali njega nema sad kad mi treba :D

ZlatkoC4

Well-known member
Ako sam dobro shvatio radi se o stolnom računalu. izvadi grafičku van i spoji monitor na integriranu grafku ako monitor radi onda je grafka u pitanju. ako ne do monitora je ili kablova.

Cutac

Prèkaroš
Mene muči DisplayPort(koji je inače na R9 2xx seriji smeće) + driveri koji također su smeće.

Jer ako je DP onda će raditi i ako monitor uštekam u grafičku u HDMI, to mi niš ne znači.

Cutac

Prèkaroš
DP je problem. HDMI radi bez po' muke, DP radi(u oba) tek kada se lagano potkajla čačkalicom(probano i sa novim kabelom).

Dakle, 1070, here I come :whistling:

Na vrh