putomjer

dekidb

New member
Imam problem na Citroenu c3, 2012 g.

Nešto sam zeznuo na kontrolnoj tabli. Tamo gdje su ona dva dugmića za namještanje lijevi je za osvjetljenje kontrolne table a desni za kilometražu.

Od prije nekoliko dana na tabli mi više ne piše dnevna kilometraža (od punjenja do punjenja) već je onaj znakić od autića i pumpe te koliko kilometara mogu preći sa preostalom količinom goriva. Ispod toga normalno piše ukupna kilometraža vozila. Pritiskom na taj dugmic da vratim dnevnu kilometražu ne reagira već mi ispisuje koliko km je ostalo do sljedećeg servisa sa onim malim ključićem sa strane. Nakon nekoliko sekundi prikaza vraća se na već opisanu situaciju. Da li je moguće i kako vratiti dnevnu kilometražu?

Osim toga auto ima putno računalo i isti taj podatak koliko km mogu preći do sljedećeg punjenja piše sa strane na displeju od radia kada ga se ukljući zajedno sa svim drugim podacima o potrošnji, prosječnoj potrošnji itd.

Nadam se da sam bio jasan.

Hvala na pomoći
 

Randy5

Active member
Nemam tako dobro opremljen auto, ali obično se gumb za mijenjanje prikazanih informacija na putnom kompjuteru nalazi na vrhu ručice brisača. Ako imaš prekidač, stisni ga nekoliko puta pa promatraj display.
 
Na vrh