Pumpa goriva i svi injektori

superhrvoje

Member
Pozdrav.

Je li moguće da iz čista mira bez ama baš ikakvih prethodnih simptoma i grešaka ode pumpa goriva i povuče za sobom sva četiri injektora, i tako napravi štetu od skoro 3000 eura? Motor je 2.0 HDi 140ks s oko 250 tisuća km. Dakle, nula cukanja, nula čudnih zvukova, dimova, teškog paljenja, limp moda, check engine lampice ili bilo čega sličnog.

Je li se to ikome od vas dogodilo?

Hvala.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pumpe su znale tako, al da povuku sve injektore nisam čuo. Al ne radim u servisu pa opet.
Koji bi bio mehanizam? Raspadne se pumpa i špena zezne injektore? Di je filter u ovoj priči, nema ništa između pumpe i injektora?

superhrvoje

Member
Da. Navodno je otprilike to. I meni je jako čudno da se pumpa tako raspadne iz čistog mira bez ikakvih znakova prije.
Filter nafte? On je ispred pumpe. Iza pumpe je samo rail i injektori.

Milosh

Test
To se redovno dešavalo na Renault 1.5dci motorima prve generacije (do 2004/2005). Opiljci sa pumpe visokog pritiska unište injektore, mora sve sve reparirati i mijenjati. Pored toga, moraju se isprati sva crijeva i rezervoar. Delphi sistem. Isti sistem je bio u Ford 1.8 TDCi motorima sa početka 2000-ih.

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Sećam se price Renault i Delfi pumpe. U 2.0hdi to ne bi trebala biti česta pojava, ja iskreno prvi put čujem.

superhrvoje

Member
To se je događalo na starim 1.5 dci, ali ni tamo nije baš odjednom iz čista mira bez ikakvih simptoma.
Plus, to je 2.0 HDi RHR motor, 16v 100 kW, i oni uglavnom imaju Bosch visokotlačne pumpe. Vidjet ćemo. Jako mi je čudno da se to dogodi bez ikakvih simptoma. Jedino plauzibilno mi je benzin ili voda u rezervaru umjesto dizela.

Posljednje uređivanje:

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Iz nekog drugog kuta se to meni čini:

1. Pumpa uopće nije otkazala, ali ajmo promijeniti sve, ko ga šiša. Šansa za sve postoji, ali nisam čuo da je ijedna Boshica otišla bez pozdrava.
2. Gorivo. Potrefio si shake nakon cisterne ili shit od benzinske općenito. ;)

superhrvoje

Member
Nisam ja tako da ne znam točno što se je dogodilo. No i meni se čini da je tako kako ti kažeš. Auto je sad u drugim rukama kojima više vjerujem pa ću biti pametniji kad oni dijagnosticiraju.

superhrvoje

Member
Nije gorivo. Ono što za sad znam je da je očigledno moguće da pumpa tako ode. Pukao je jedan dio u pumpi od zamora materijala.
Jesu li stvarno po glavi dobili i svi injektori, to ću tek saznati.

Na vrh