Puknut zupčasti remen

Scorpyo

Active member
Ovisi kaj je sve stradalo. Set zupčastog, dihtung glave+brtve, obrada glave i pitanje koliko ventila.
Već je bilo pitanje u tom stilu:
Pitanje je koji dijelovi? Remen, zatezač, pumpa vode je minimum, pitanje je jesu li oštećeni ventili ili je stvar još gora
I odgovorio sam da meni nije puknuo remen, ja ga mijenjam preventivno.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Citroen c4 1.6 2005 benzin, koji je interval zamene zupcastog remena?
Takvog sam ima davnih godina. 1.6 16v TU5JP4 , je li tako? Službeno su oni kalsificirali svakih 120tkm ili (ko ima mu*da) 10 godina, a ako je puno "teških uvjeta rada" tj gradske vožnja, ona je ka manje 90tkm il 6-7 godina tu negdi. Ti si debelo već za to prominit, ako ga planiraš voziti još.

igorricar

Member
Takvog sam ima davnih godina. 1.6 16v TU5JP4 , je li tako? Službeno su oni kalsificirali svakih 120tkm ili (ko ima mu*da) 10 godina, a ako je puno "teških uvjeta rada" tj gradske vožnja, ona je ka manje 90tkm il 6-7 godina tu negdi. Ti si debelo već za to prominit, ako ga planiraš voziti još.
Da, taj motor je. Reci mi kako si bio zadovoljan masinom, jel bila ok? Malo me nervira onaj zvuk kao neko cvilenje, kao da radi neki fen za kosu😀,ili to je samo kod mene slucaj.Mislio sam da je do klinastog remena, ali i posle promene isti je zvuk. Pa, da, pretezno ga vozim u gradu, retko van, tako da vreme je da promenim...jel uz to ide i vodna pumpa ili moze samo remen zameniti?
Ja sam menjao posle 5 godina, 9 godina je mnogo vere u kaiš
Jel si promenio i vodnu pumpu ili samo kais?

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Vodenu pumpu, kaiš, sve sto ide uz veliki servis. Lično se ne bih zezao sa tim, naročito ako mislim da uštedim nešto sitno, jer šteta može biti nekoliko puta veća od samog velikog servisa

Scorpyo

Active member
...jel uz to ide i vodna pumpa ili moze samo remen zameniti?
Obzirom da se mora jednako raskopati auto i ako mijenjaš samo remen i ako mijenjaš i pumpu onda ti je pametnije zamijeniti i pumpu. A nije loše usput zamijeniti i kanalni remen kada je već raskopana mašina...

Tako sam ja napravio prošle godine

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Neverujem iskreno o čemu pricamo, 5l antifriza ako je 20e. Da li zameniti vodenu pumpu, kais. Ako ces da radis kako treba, onda ces zameniti sve. Sve ostalo je rizik koji se ne isplati

Milosh

Test
Vraćanje starog antifriza nije rizik, ali je besmisleno jer se stari već ispušta, nije skup, a svakako je preporučeno zamijeniti ga povremeno.

igorricar

Member
Vraćanje starog antifriza nije rizik, ali je besmisleno jer se stari već ispušta, nije skup, a svakako je preporučeno zamijeniti ga povremeno.
Svakako cu staviti novi antifriz, menjao sam ga pre nekoliko godina ali vidim da je nekako mutan.

Na vrh