Pušta brtva/dihtung glave na C3 1.4i 2006. god.

dalkas

New member
Pozdrav svima,
Ova tema je već spominjana na više mjesta no trebam pomoć u konkretnom slučaju. Dakle radi se o gore navedenom modelu sa exclusive opremom. Osim ovog problema auto je u tip-top stanju, 12/2006 te ima 73500 km. Veliki servis (zupčasti, španeri, pumpa vode) su mijenjani na prije 1500 km, a potrošnja (pretežno gradska vožnja) se navodno kreće do 7,5 l.
U posudi sa rashladnom tekućinom ima nešto ulja tj. emulzije, a ima i malo ulja na motoru. I u servisu rekli da im je to boljka, te da bi trebalo promijeniti brtvu i počistiti glavu što prije. Koja su vaša iskustva nakon ovog zahvata, koji je okvirni trošak, i isplati li se uzimati takav auto? Radim kakvih 15000 km godišnje, i mislim ga voziti barem 3-4 godine, a bez obzira na to što je sve drugo u dobrom stanju da li je to rizična kupovina :confused:
Unaprijed hvala!
 

dalkas

New member
što bi te smetalo ako ima malo emulzije u antifrizu i malo ulja po motoru?
razmišljam što se može dogoditi dugoročno... koliko sam pročitao ljudi kažu da nije neki big deal, ali miješanje vode i ulja nije baš mala stvar :confused:
 

Randy5

Active member
Što se tiče same mašine, ja sam mijenjao brtvu glave na Xsari pred nekoliko godina, stavili su mi dihtung za 300 kn koji je navodno kvalitetniji i nakon toga samo nešto češće provjeravam nivo antifriza (jer ne mogu isključiti moj nemar za pregorjevanje originalnog iako sam čuo s nekoliko strana o lošoj kvaliteti dihtunga koje su ugrađivali francuzi), po potrebi dolijem koji deci i nakon toga nikakvih problema, ili kak bi rekli dečki: "Samo ti to teraj".
Što se tiče modela, o njemu postoji dosta postova iz kojih možeš dobiti sliku o pouzdanosti auta.
 
Na vrh