Prvi Citroen - par pitanja

meshgrid

New member
sori, editao sam post da pise i motor sad. 1.6hdi 68kw, iz 2013.
ono sto mi je cudno je da se u leru nis cudnog ne dogadja, auto je miran ko i inace. budem probao vidjeti ako se ista cudno vidi preko ELM327. ako ne, u servis...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Dobro... znači da valjda nije do motora. Ja bi probao prvo ovo ''besplatno'', BSI reset i reinicijalizaciju gasa. Pa dijagnostikom dalje

Machi89bg

Member
takodje kod mene problem, isto godiste i motor, samo 147k km presao... Ja sam to imao i na proslom autu, dok je motor hladan, kao da malo trza, ali kada se zagrije onda je OK.
Ono sto mene muci, je kada je zagrijan, i kad stisnem gas, kao da imam osjecaj da proklizava, posto je digitalni obrtomjetar ne moze da se vidi.. ali ako u 2 brzini ili 3, dam jaci gas, kao da motor vuce, ali da u trenutku prokliza ili "preskoci" menjac, ali imam osjecaj da motor ravnomjerno radi, tj da on ne zatrokira nego kao da mehanika od menjaca prokliza pa onda povuce. Ovo se dosta osjeti kada motor krene da daje max obrtni moment, bas u tom rasponu 1800-2500 rpm...ne znam da li je lamela ili nesto drugo...

Machi89bg

Member
Jel mora sve u kompletu ili moze lamela da se mjenja? Kako mogu da prepoznam da je i zamajac otisao? auto u leru normalno radi, nista ne trese, ne bi ni rekao da je dizel...

Mirage

Well-known member
Cutac ako si mislio na mene Astra je još uvijek mod mene i vozi.

To je 1.6 benzin ima sad 295 000 na satu i neki 50 bez sata od prvog dana u familiji prvo stari vozio pa ja kvačilo original jednom je skidam motor pa je majstor presližio kvačilo.

150 000 je sramotno malo km za kvačilo pa koliko god ja volio svog citroena.

markan1000

Well-known member
Uopće nije malo, ni za jednu marku, a kamoli za Citroena. Kolega s posla nekidan na Passatu (drugi vlasnik je postao od nedavno) na 40.000 km mijenjao. Stvarni kilometri...

Spawn

Well-known member
150000km nije malo za zamjenu lamele. Pa ni za poluosovinu ili za zamasnjak.To je normalno da nakon 5 godina ili 150000km.ulozis koju kunu u obnovu dijelova za parsto eura. Ili zelite auto za 10000 eura da je tih,da ima puno konja,da je full automatic ,full oprema i 300000km bez greske

Posljednje uređivanje:
Na vrh