Prozor se ne otvara - C3

ajam

New member
Poludit s ovim autom. Da sam znala, brate mili nikad ga ne bih uzela. Citoren više nikad.

1. Dakle, prvo mi pukne opruga na vozačevoj strani, pisala sam o tome tu već, jedva našli novu oprugu za kupit jer je ovaj moj C3 neki redizajnirani, pitaj boga.

2. Pa vječito svjetla rikavaju, pa i to mijenjaj u kompletu.

3. Jučer iz shoppinga idem kući, sjednem u njega, okrenem ključ, prc, ne radi. Neće upalit da ga hebeš. Akumulator valja, neg je nešto na anlaseru ošlo, pa se to danas lemilo i eto sad valja. Ako se isto opet dogodi, anlaser ide dolje i novi će se kupit.

4. DANAS. Opet problem! Na vozačevoj strani se prozor ne spušta uopće, dok na suvozačevoj valja - taj reagira na tipku za spuštanje. Odlično!! :mad::mad::mad:
Ima tko ideju što bi moglo biti? Jer to sa anlserom nema šanse da je povezano, jedino da se nije nešto odspojilo pri vađenju mog akumulatora i stavljanje drugog... hm hm
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Jel se čuje išta kad klikneš? Osigurači?

If, when pressing the up/down window switch, the motor can be heard to be running, or attempting to turn, the fault is almost certainly mechanical.
Otherwise, no sound from the motor, or just a click from a relay, indicates an electrical fault, which mainly affects some versions of the Citroen C2, C3 and C4 built between 2003 and 2012.
Mechanical failure can often be rectified by replacing a snapped steel cable, or plastic clip, or else the complete regulator assembly.
There are numerous after market suppliers able to supply these at reasonable cost.
Electrical failure is often caused by damage to the electronics, as a result of moisture entering the Temic control module fitted on the electric window lift motor.
Or if the window operates of its own accord, this also indicates an electrical problem.

The original 6-pin Temic module is not available separately new, or even with the motor, but only as part of the complete original Citroen window regulator, including the motor, at a cost of several hundred pounds.
U svakom slučaju treba oplatu vrata dole i bacit oko... nije neka velika drama.
 

ajam

New member
Ne čuje se ništa. Ma. Prisjelo mi više, stalno neki kvarovi. U petak ujutro idem odvest opet majstoru da ga pregleda, pa javim tu.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Uvijek bude takvih faza sa Citraćima :D Al vjerujem da je samo sitnica nekakva
 

ajam

New member
Prozor popravljen jučer, ipak nisam vozila kod majstora danas ujutro jer ga je otac popravio - pojma nemam kako, niti u čemu je bio problem.

Ali svakako mi je prisjeo ovaj auto. Doslovno svakih 4-5mjeseci neki kvar.
Zadnje, prije ovoga, nije bio kvar u pitanju, neg desilo mi se to da sam išla kući s posla i pogledam auto nekak čudno stoji, u koso, tako ga nisam parkirala.. da bih imala što za vidjeti. 100m od firme mi se gradila autopraona, i kako su tamo vozali se kamioni i bageri, netko od njih mi je zakačio auto, oba stop svjetla su mi razbili, i vrata od gepeka na desnoj strani izgrebali i izobličila se, nije bilo moguće zatvoriti ih, sve je otišlo ukoso od udarca. :mad:
Policija je imala doslovno sve tragove na licu mjesta - tragove od točkova vozila koje me udarilo, (kiša je padala i zemlja je bila mokra), trag koliko mi je auto bio odbačen (2-3metra u lijevo), na mom autu je bio trag vozila kad ga je ogrebao - boja je ostala... IZA hebenog auta je bilo brdašce zemlje koju su ti kamioni odvozili, i ta uličica u kojoj se incident dogodio je slijepa, nema izlaza na drugoj strani, i ničeg tu osim firme u kojoj radim, nema prometa uopće, ali ne.. to našoj dragoj policiji nije bilo dovoljno da provjere, a i gospodin čija se autopraona tad gradila je neki 'mafijoza' i moš se slikat. :mad:
NIŠTA nisu riješili, a ja sam sve ukupno 2900kn platila nova svjetla , bojanje auta i ravnanje vrata od gepeka.


Do novog kvara, čitamo se!
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Moja sućut :(

Najbolje da promijeniš auto, s ovim očito nemaš sreće. I uplati kasko.
 

ZlatkoC4

Well-known member
gospodin čija se autopraona tad gradila je neki 'mafijoza'
Trebala si se prošetati do vozila na radilištu te vidjeti dali koji od njih ima boju tvog auta na sebi poslikat i prijaviti policiji i onda bih morali odreagirati.

Što se tiće C3 ja sam ga imao 11god i napravio je 160tkm nikad problema sa njim niti sa oprugama C3 1,4HDi prodao ga u Šibenik.

Najvjerojatnije si naletila na neodržavani auto. Zato drugi put kad kupuješ nebitno o kojoj se marki automobila radilo prvo na dijagnostiku i pregled vozila. te osim servisne traži i račune da se potkrjepi to što vlasnik priča.
Žao mi je što te zadesio takav auto ali to nije do imena marke već većinom do neodržavanja automobila. Inače opruge nije teško nabaviti pa me čudi. A i puno toga polovnog možeš naći za njih kod dečki ju
AUTO LUKAVEC dijelovi
Adresa
Omladinska cesta 68
ÈEPIN,LIVANA
098/539-240 (Lukavec)
Pozdrav i nemoj se obeshrabiti. Nisu svi Citroeni isti. Meni su u obitelji od Xsare, BX, C3,C4, i davno jedne žabice. sa svim tim modelima i ja i moji smo bili zadovoljni. :grin:

I ne zaboravi da ne postoji automobil na tržištu bez nekih svojih mušica. na C3 je definitivno problem izgaranje H7. zato se kupi u Kauflandu najjeftinije žarulje po 17-19kn i mijenjati u paru i miran po 6mj.
 

ajam

New member
Ma sve je jasno, samo eto, ovaj me zapao i eto ga na.

Pregledali smo bagere koji su ostali na gradilištu, dok se kamioni nisu sutradan više vraćali, taman se završavalo sve taj dan kad su moj auto udarili. :hm: Bilo je to početkom 10.mjeseca.

Tenkju pipl, tak je kak je, idemo dalje, bitno da sam ja živa, a auta će još biti. :D
 
Na vrh