Prometna nesreća

NightSTALKER93

Active member
Donator foruma
Pozdrav,
Trebao bih savjet što dalje.
Imao sam danas oko 16:15 sati saobraćajku kada sam se vraćao s posla.
Mjesto: Na izlazu iz Zagreba prije čvora za Lučko na Jadranskoj aveniji. (SLIKA).
Što se dogodilo? Vozili smo se u koloni, te su ispred mene počeli kočiti, te sam tako i ja počeo naglo kočiti, a iza mene se dopelao čovjek te, kako je sam rekao, odvratio je pogled nakratko sa strane, i pogodio me u zadnji desni kraj (malo ga je smotao nije mogao puno jer smo bili u krajnjoj desnoj traci, a desno je rinzol). Kriv je to je odmah i sam rekao. E sad, na prvu nije bilo ništa osim kozmetičkih znakova(slika 1 slika 2 slika 3), te smo se maknuli dalje na sigurno nekih 400 metara dalje gdje nema prometa da se maknemo, da nas još netko ne pogodi. S obzirom da nije nikome ništa, nismo radili nikakav zapisnik, već sam uzeo njegov broj mobitela, tablice te osobnu iskaznicu sam poslikao. Èovjek mi je rekao da je službeni auto, radi za poštu i da ima kasko. Tu smo se dogovorili da se javim kroz dan dva kad odem do mehaničara da vidim da li je zbilja bilo šta ili ništa.
Ugl kada sam doma došao pogledao sam ispod auta i primjetio da je jedan dio ipak prignječen, bez obzira što se vani skoro pa ništa ne vidi, samo je 'zamazan' branik, ništa nije ni popucalo. (Slika od ispod sa nepogođene strane prva i druga; slika od ispod sa pogođene strane prva i druga.)
Znam da sam vjerojatno grešku napravio što nisam barem izvješće ispunio, al :cenzura::cenzura::cenzura:iga prva saobraćajka još nisam ni kriv, i malo sam pod šokom bio pa eto…
E da, još su bile 2 osobe sa njim u autu, te su sa mnom bile mama i teta.
Što sada?
 

mamut

C5
Donator foruma
Tu smo se dogovorili da se javim kroz dan dva kad odem do mehaničara da vidim da li je zbilja bilo šta ili ništa.
ne kuzim, ovo kaj sam te citirao pokriva i taj prignječeni dio, javis kroz par dana za njega i to je to?
 

Dalibor

Dado Tornado
na tvojem mjestu razmislio bi naći se sa njim da ispunimo europsko izvješće.
zatim se popravak auta može zatražiti od njegove osiguravajuće kuće.
ali to bi imao kao rezervu ako se ovaj "predomisli" kada čuje koliko košta popravak.

osim ako ćete ići na povjerenje i vozač drugog auta plati popravak iz svojeg džepa.
s tim, da ako su neki limovi zgnječeni opet bude puno bolje da to ide preko osig. kuće.
firme mogu imati razne benificije za veći broj službenih vozila,
to ni drugom vozaču nebi trebala biti neugodnost u firmi,
jer se na škodi skoro niti ne vidi oštećenje,
a njegovu škodu ionako bude popravilo kasko kada će ići na redovni servis.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ne vidim za sad nikakvih problema... slično se i meni desilo, samo sam ja bubnuo auto ispred. Nismo imali vremena, razmjenili smo brojeve i bok. Nakon par dana smo se našli i ispunili izvješća.
On je s tim otišao u moje osiguranje i dalje riješavao.
U teoriji, pogotovo kod veće štete, osiguranje će zahtjevat da se oboje pojavite.
U mom slučaju na mom autu nije bilo štete nikakve, pa sam preko telefona sve riješio da ne dolazim kod njih. Jedino sam ispunio i potpisao papire koje su mi poslali.

Znači najbolje da se s čovjekom odmah dogovoriš naći u njegovom osiguranju (gdje vrše procijene), tamo će te ispunit papire i svako svojim putem...
Jer ako se nađete negdje i ispunite europsko, opet ćete se morati nalazit u osiguranju, pa dvije muhe jednim udarcem.

U slučaju da čovjek mjenja priču i negira krivnju, prijaviš ga za izazivanje prometne nesreće i štetu. Ali mislim da je po šteti na autima jasno što se dogodilo, pa nemaš brige.
 

Spallato

Active member
Iako se sve za sada čini ok, savjetujem ti da budeš oprezan. Ne kažem da čovjek nije pošten ali...

Mislim da imaš neki rok u kojem moraš ispuniti europsko izvješće (24 ili 48 sati od nezgode). To moraš se odnosi samo ako ti taj tip kasnije ide radit probleme u vezi priznavanja štete, i ti ga onda naknadno ideš prijaviti na policiju. Ako je prošao rok za ispunjenje eu izvješća, a ti si došao na policiju prijaviti ga, ide ti kazna od policije.
I ja sam nedavno imao nesreću pa mi je netko to spomenuo.

Èesto se na prvi pogled neke stvari ne vide ali kasnije, kad detektiraš neki dodstni problem, druga strana ti može stvarati (ili pokušati) probleme.
To se meni jednom dogodilo pa budi oprezan.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma vjerujem da neće bit problema, nadam se da je krivac pošten. U mom slučaju smo za datum nezgode stavili dan kada smo ispunjavali eu izvješće, a ne pravi datum. Problema oko toga nije bilo
 

NightSTALKER93

Active member
Donator foruma
Evo, da se ukratko samo zahvalim na savjetima.
Tako sam i napravio, jučer nezgoda, danas poslije posla se našli i u miru ispunili 20 minuta izvješće i to je to.
Svaka čast čovjeku. Nazvao sam ga popodne da bi se našli poslije posla, rekao je da može. Tako je i bilo, našli se, rekao nema problema, javite još ako šta treba i to je to, fino ljudski, zbilja sam se iznenadio...sve sam mislio da mulja kolika je flegma bio haha :D
Sutra ili ponedjeljak nosim izvješće u osiguranje pa ćemo dalje vidjet kako će ispasti.

P.S. kako se kaže svako zlo za neko dobro, da se to nije dogodilo vjerojatno bi promašili tehnički xD ističe 2.10. tako da smo i to danas obavili djelomično, a sutra bi već prije podne treba biti i registriran i osiguran hehe :D
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Onda super... i treba bit flegma, nema se smisla oko takvih stvari nervirat. Desi se, i jbga... odradiš šta treba. Nakon dva tri sudara ni tebi to neće više bit veliko uzbuđenje :D Samo velim, trebali ste se odmah nać u osiguranju, brže bi sve išlo... ovako se možda opet budete morali nalazit.
 

tomica0308

Well-known member
hm, kaj netreba s oba auta na osiguranje da poslika kako se to dogodilo? mene jedan lik isto napucal slicno kak i tebe onda smo se morali parkirat na osiguranju kak je to zgledalo na cesti. bilo prije 3 godine negdje.. :whistling:
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
O tome ja pričam. Ali može se napravit iznimka kod manje štete pa samo oštećenik mora doći. A krivcu će u tom slučaju osiguranje poslati dodatne papire poštom za ispunjavanje.
 

tomica0308

Well-known member
aa tek sad vidim, nisam vidio tvoj post ja sam pisal dok si ti objavil, ja sam bil isti dan kod svog limara dok se nesreca dogodila i rekel je stetu koja je, zove me lik s osiguranja i kazem da ispod 2000kn nebi smijela bit steta i zove drugi dan i kaze 2100kn ako se slazem. nabavili branik za 600kn i posao s farbom i pivama 400kn, tisucica ostala :)
 

NightSTALKER93

Active member
Donator foruma
E kifla...dobro si rekao tomica, da sam bar prije pročitao post.
Bio sam danas prije podne u Jadranskom osiguranju na Remetinečkoj, pa nas je ženska odkantala xD da skupa dođemo kad možemo, da napravimo rekonstrukciju događaja, da se to poslika dalje ćemo rješavati poslije toga :)
 

denisoft

Active member
Imao sam bliske susrete sa jednim autom, nasadio mi se na prednji kraj i isto se ništa nije vidjelo, no dao sam auto u servis i otkrili su da su popucale kopče branika i fara pa su trebali novi. Našli smo se sa oba auta kod osiguranja i stali kao kod udesa za fotodokumentaciju i to je to. Servis je popravio auto i sve 5.
 

Franz

Well-known member
Ode C4-orka na kile. :(



Najbolji je idiotizam u tekstu na jednom portalu. Kaže glupi nounar:

"Vatrogasno vozilo pod rotacijskim svjetlima prolazilo je kroz raskrižje, kad mu je put prepriječilo osobno vozilo. Troje vatrogasaca i vozačica osobnog automobila ozlijeđeni su i kolima hitne pomoći prevezeni u bolnicu."

Njemu je put prepriječilo osobno vozilo?? Uz svako poštovanje vatrogascima, bojim se kako je ovaj "pod rotirkama" isti mentalni profil kao i nounar. Obojicu natrag u autoškolu na uvodno predavanje.

 

vborovic

C5 modifikator
Vatrogasno vozilo pod rotacijskim svjetlima prolazilo je kroz raskrižje, kad mu je put prepriječilo osobno vozilo
No, što te tu čudi ... isto kako vlak može oduzeti prednost vozilu koje prelazi preko pruge ... LOL
 

Franz

Well-known member
isto kako vlak može oduzeti prednost vozilu koje prelazi preko pruge
Ako ćemo biti cinični, ;) prava analogija bila bi kako auto može oduzeti prednost vlaku na pruzi. :) To što je on pod rotacijom, ne znači da može kroz crveno kao grlom u jagode. Niti te ostali čuju niti te vide. Pogotovo na tom glemom raskrijžu.
 

Cutac

Prèkaroš
Ne razumijem u čemu je problem. Skoro uvijek osoba, koja vozi pod rotirkom, ima status šerifa i to njeno vozilo je uvijek uočljivo(čak i kada upale sirenu na 30 metara od auta pri 70 km/h na avenijama, mora ih se čuti i brzo i točno reagirati, kako su oni zamislili).

Oni vozači koji uvijek imaju i sirenu i rotirku i koji voze brzo, a dovoljno sporo da nisu opasnost su u krivu, ako niste znali. Oni koji drže gas do poda samo sa svjetlima da im sirena ne smeta su samim time "impervious" i uvijek u pravu.


Puno ih smatra da su i voze kao "Šumaher"(bolje rečeno Senna ili pak duo iz Kobre 11), a da nemaju automatike, svaka promjena brzine bi ozlijeđivala pacijenta..


Blizu mene su se nedavno sudarile dvije hitne, obje piče kao lude i zaboli ih za stanje u prometu i eto.
 
Na vrh