Procurio kiler na Saxu

decec

New member
Večeras mi je u tijeku vožnje, srećom u gradu (ZG) počela špricati tekućina s prednje strane auta.
Odmah smo stali, kad ono zasmrduckalo, kiler izbacio svu vodu, negdje je istrunulo. 97.godište auto, nismo nikad taj hladnjak dirali.

Sad je auto na parkingu da se hladi prek noći. Natočio sam vode maloprije.
Kaj da radim? Koliko to košta? Kako da dopremim auto do mehaničara?

Molim vas za pomoć, hvala!
 

fullcool

New member
Probaj upaliti auto bez čepa na posudi za vodu, ako ne izbacuje vodu možeš voziti i dolijevati pomalo vode dok ne stigneš gdje treba. Dolijevanje puno vode može biti štetno, zato vozi samo ako ne curi toliko da ne možeš stići nadolijevati u manjim količinama, bez čepa vozi jer će biti manji tlak pa će manje gubiti vodu.
 

igor

New member
Ako ti je kiler procurio na plastičnom djelu na kotliču gdje je i čep to bi se dalo pokrpat al ako su istrunule sače to niš od krpanja najbolje skinut i vidjet gdje pušta i kupit novi ili polovni ispravan.
 

decec

New member
Hvala. Bio kod tipa u radioni koja je cca 1 km udaljena, on kaže da bih ga mogao dofurati tu udaljenost, ali lagano.
Natočio sam vodu, ništa nije iscurilo, ali nisam upalio još auto. Sutra ujutro ću ga prebaciti kod njega. Mislite da ću uspijeti tako?
Ostavit ću čep otvoren, to ne smeta?
Hvala svima na savjetima.
 

maxx

New member
Za taj 1km do majstora se termostat nebi ni trebo "otvorit" tj. pustit vodu preko hladnjaka....ostavi čep i stavi grijanje na najjjače i ventilator na "dvojku" i polako do majstora. :D
Svojevremeno sam sam mjenjo hladnjak,jednostavno za promjenit ali treba znat dobro cijeli sistem odzračit pa bolje odvezi majstoru da to napravi ak neznaš :)
 

sakso

New member
Koji antifriz ide u Saxo (1.1i, 2001.g)?

U priručniku piše samo:
Hladnjak rashladna tekučina
Dolijevajte koristeći isključivo rashladnu tekucinu CITROEN koja osigurava zaštitu sustava za hladenje igrijanje odsmrzavanja i korozije.Specijalna tekućina CITROEN
Kat.br. 9979 70 ili 9979 72 : 2lit.
Kat.br. 9979 71 i l i 9979 73: 5 lit.
 

Automatic

New member
Ma staviš bilo koji ako sve mjenjaš.Ovo sa kataloškim brojevima je komplicirano i skupo.Pogledaš kakav je bio (koje boje ) i takav staviš ,ima sad hrpa kvalitetnih antifriza po 40 kuna litra koncentrata a za takav isti traže po90 kuna ili više ako ga ideš kupovat u servis.Imaš i po 10 kuna litra normalnog.
 

Lix

New member
staviš inin antifriz i miran si, imaš na svakoj benzinskoj ako zafali i tjt, inače odzračnik je sa zadnje strane motora kod monopointa, tj. ljevo od usisne grane, kiler se promjeni u 15 minuta ako znaš, ako neznaš max sat vremena, ne isplati ti se to vozit majstoru, ali tebi na volju
 

sakso

New member
Nisam sve mijenjao jer je još uvijek dobar (promijenjen komplet prije godinu dana). Trebao sam samo dotočiti. U ovlaštenom servisu su mi prodali ovaj (za 40-ak kuna, ne više):

 
Na vrh