Problem sa dpf-om, Berlingo 1.6 HDI 68 kw

RobertHak

New member
Pozdrav svima, nov sam na forumu i imam dosta pitanja, pa tko stigne i zna, neka podijeli informacije, biti ću jako zahvalan..

Dakle, imam berlinga Multispace 1.6 hdi, 68 kw, 335000 km, za sada kao nov vozi. Tedivno ga servisiram i nemam pretežito velikih problema osim potrošnih.
No u zadnje vrijeme stalno mi je aktivan senzor za dpf, govori da je začepljen, a nije, radio diagnostiku i kaže 35% začepljenja, kažw diagnostika da fali ulja, a ulje promjenjeno ima 6 mjeseci. Čak mi zna s vremena na vrijeme i zaustaviti auto u vožnji, pa izbaci grešku motora.


Je li ima tko takvih iskustava i kako ga riješiti?

Hvala.
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Moraš imati orignalnu dijagnostiku.
Razinu ulja provjerava, koliko znam, kod paljenja. Ako u vožnji daje grešku, onda je do pritiska. To prije može biti do elektronike (senzor pritiska).

thumb.jpeg
 

mirko007

Member
prije dva miseca skida i čistija dpf filter kilometraža 190 000 km, problem bio kad je tekučina došla negdje cca jedna četvrtina tolko je gusta bila da nije mogla funkcionirat, znači čiščenje filtera na crno bez računa 1200 kn skidanje prikonoči u nekoj tekučini i drugi dan ultrazvuk , nadolijevanje tekučine s rukama 1200 kn, sad funkcionira sve ok, inače mi je dava obavijest da će se začepiti i pri kraju auto radilou safemod, znači samo trečinu gasa prima, dokle će sada neznamali tehnologija je u ........
 

La Marche

Iskreni optimist
Provjerio akumulator?
Sad sam se sjetio, otprilike takve probleme s berlingom II imao je liberty i riješio ih je promjenom kutije s osiguračima, pisao je o tome u temi o svom autu.
Potraži, to je bilo oko proljeća, ljeta 2021.
 
Posljednje uređivanje:
Na vrh