Problem s gašenjem saxa

Braco

New member
Pozdrav ekipa,
Pojavia mi se jedan problem kod saxo 1.1 98 godina. Auto je priša 50 000 km (stvarnih) . Naime problem se tek sad pokaza. Dosa sam s curom iz splita pošto je imala operaciju oka na pregled jučer u Zagreb i sve do plitvica auto super radi i tu negdi oko plitvica počinju problemi.
Problemi su u startu bili :
- dajem gas ne vata ga nego s 2 sec zakašnjenjem
- usporavanjem znači prebacivanjem iz više u nižu auto pojave mi se sve lampice isto ka i kad idete upalit auto
- problem poviše bi odma riješia sam skonta kad bi odma pribacia u nižu i malo stiska ler i dava gasa

Sve super bilo dok nisam doša u karlovac na semafor e tu sam da prostite **** ježa. Ugasia se i nikako upalit (čim sam ga stavia u ler) , malo sam popizdia. E onda sam koristia onu tehniku od gori i aj nekako se upalia. Sta sam sastrane ugasia ga i pogleda po motoru jeli šta odspojeno i to i sve izgleda uredu. Malo tucnia cijev od zraka i posli toga sve uredu do Zagreba nikakvih problema.

Minjanoj je u zadnjih godinu:
- akumulator
- svičice
- filteri - zraka, ulja, goriva
- remenja
- pumpa vode
- kumplug set
- sva ulja
- borić za unutrašnjost

Skužajte ako ima negdi post jer nisam stiga pogledat jer sad moran ić opet u bolnicu, a na mobitelu sam pa nemogu tražit po malom ekranu.

Može li ko da ideju za neki quick fix pošto sam u Zagrebu još do četvrtka samo mi fali da me zajebaje ode auto.
 

Kotalini

Member
pozdrav, ja sam imao tj jos uvijek imam takve probleme.. meni su se lampice palile jer mi je klinasti remen proklizavao..pogledaj dal ga trebas malo zategnut.. problemi s gašenjem.. prvo sam imao problem s injektorom, daš ga očistiti ( nekih 100kn) nakon toga auto se super ponasao 2 tjedna..pokusao sve i svasta, ali nis ne pomaze, tako da sad planiram promjenit cijeli monopoint pa se nadam da ce to rijesit problem
 

gox

New member
Ja sam imao problem da se vozim recimo konstantnom brzinom i auto mi ostane bez gasa, stisnem kvacilo i dodam gasa i sve opet normalno, nije bilo često ali znalo se dogodit, problem je bio u STEP gasu na usisnoj grani pa eto mozda je to rješenje.
 

Dalibor

Dado Tornado
i meni se to znalo dogoditi pa sam prestao tankati na INA pumpama i povremeno očistim MAP senzor.

MAP pošpricam WDom i krpom lagano prebrišem, mislim da bi na tom motoru mogao biti kada se skine plastika koja spaja filter zraka sa dijelom di je ubrizgavanje, pa na samoj "kapi" koja se nalazi na dizni, to je kao mala bradavica okužena plastikom kako bi zrak cirkulirao oko nje
 

Braco

New member
Fala vam na odgovorima. Vozia se cili dan po Zagrebu i ništa nije bilo. Prima gas normalno :confused:. Izgleda da se događa jedino kad ga se vozi na duge staze bez stajanja . Neću sad ništa dirat to ću kad dođem u Split pa ću redom gledat poćevši od free stvari pa testirat nadalje.
 

Braco

New member
Loše gorivo? :wtf:
A u Splitu ulivam u OMV-a i sad sam za cilu turu do Zagreba ulia u OMV-a. Nikad mi nije stvaralo probleme još sam bia to nonstop uliva u Hondu Civic a s njom sam priša olala.

I meni je u vožnji dok je trokavalo palo na pamet da je do zraka garant. Da je tipa filter goriva to bi nonstop zajebavalo, remen nevirujem da je.

A jeli može pit pumpa goriva da se pregrije pa da zajebaje ?
 

Braco

New member
Može biti pumpa ali ako je pumpa onda lagano daje naznake da če riknut :hm:
Evo taman se vratia iz Zagreba i putem sve super prima gas i taman posli plitvica di je ono raskrižje za Split/Knin, Obrovac autocesta. Tu poćea opet s zakašnjenjem primat gas. Sta diga haubu ručno dava gas i kad pustim ćujem da padnu okretaji i ugasi se. Cura upali auto ja isto napravim i opet se ugasi. Malo mu sve po spisku izrecitiram i cura upali ja par puta jaće povućem sajlu i do splita nije ni škljocnia.

Pa sad ti budi pametan. U ponediljak idem kod mehe pa ćemo vidit šta bi moglo bit.
Sad jeli može bit i do filtera da ima premale pore pa da pumpa više radi pa se pregrije jer prije minjanja filtera, kumpluga,remenja, vodene pumpe sam iša isto do Zagreba 2-3 puta i na Mljet i ništa nije bilo.

I koliko traje pumpa goriva ?
 

igor

New member
Sad jeli može bit i do filtera da ima premale pore pa da pumpa više radi pa se pregrije
Pumpa se može pregrijat jedino ako fali benge u rezervoaru inače kad ga ima ona se hladi putem cirkulacije benzina tako da nevjerujem da se pregrijava jer benzin stalno cirkulira kroz nju bez obzira radio auto na max ili min gasu a isto tako višak benzina se vrača nazad putem povrata u rezervoar tako da cirkulira uvjek. a koliko traje pumpa goriva neznam ovisi o više faktora al možda netko pametniji napiše nešto o trajanju pumpe mada mislim da bi trebala trajat barem 100tkm ako sve štima .
 

Konrad

New member
evo glupog pitanja...jel ti radi odzracnik rezervara? ako je zastopan stvara se podtlak u rezervaru nakon duze voznje...
 

Braco

New member
evo glupog pitanja...jel ti radi odzracnik rezervara? ako je zastopan stvara se podtlak u rezervaru nakon duze voznje...
A kako ću ga provjerit? Nalazi li se u čepu? Možda glupo pitam, ali nikad nisam ima problema s tim.
 

Braco

New member
Evo da samo javim kako se riješia problem. Pošto je filter goriva jedna od zadnjih stavki koji su minjane promina sam opet. Izgleda da je do njega bilo jer sad kad sam iša i kad sam se vrača problema nije bilo.

Hvala svima na odgovorima.
 
Na vrh