Preporuka i iskustva za servis: ZAGREB, SISAK, ZAGORJE

Citracjelka

New member
Forumi su na žalost stvar prošlosti, po meni totalno neopravdano ali tako je kako je... e sad ići srati po ostacima ostataka je još gluplje. Kome ne paše forum nek traži po fejsu ili tiktoku ili šta već djeca danas rade...
ma nisam mislio po nikome srat..neg mi je objava bryo yavrsila yivot,pa sam yakljucio posto ima aktivnih admina da ima i clanova..jbg
To smo mi zagrepčanici, ak ima blizu Prečkog, kaj bi išli do Sesveta, ne. :)
ma mogu i do sesveta...i to mi je bliye od velike gorice di sada idem..
Prodajem ja uskoro svoj 407 iz 2004, sa 135tkm(stvarnih da da, hahahahaha)
Oldtimer ali onako.

Koliko još znaš zagrepčanaca, sve sami hercegovci, matanovci ( čast normalnim među njima ali)
Samo su pare br. 1
Rijetko se Kaj čuje.
kako je krenulo,yagrebcanci ce plakat ya dalmosima i ercegovcima..makar su iste boje koze....

AJ86

New member
Pozdrav Ekipa, budući da je moj Citroen pod garancijom još 4 godine ili do 100.000km (što ja sigurno neću dostići u 4 godine) koji od ovlaštenih servisa je skupio neke pozitivne dojmove? Emil Frey, CS, Auto Grifon, CIB? Netko drugi ovlašten? Unaprijed hvala :)

Spawn

Well-known member
Crkla klima na c4 2011 1.6 ehdi. Serviser kaze nakon zamjene prednjeg hladnjaka i kompletnog testiranja utvrđeno je da je otišao onaj drugi koji se nalazi u cockpitu. Pušta plin,nakon 3-4 dana ga nema više i nakog full testiranja ispada da je taj dio crko. Kvaka je u tome da kod nas pitanju za zakjenu preko 1000€ jer treba skidati cockpit dolje a u Istri nitko ne mrda ako ne može nabit cijenu. Ima li netko preporuku za nekoga tko bi ako treba ponoviti/potvrditi dijagnozu i napraviti taj posao negdje u ZG-u povoljnije. Znam otici za ZG cesto ali s drugim autom,pa bih mogao sljedeci put s ovim da napravimo posao. Ne ulaže mi se u 15 godina star auto 1100-1200€ za klimu.

dinko1981

Well-known member
Teško da ćeš naći nešta osjetno jeftinije. Ja sam nekad davno sam mijenjao hladnjak grijanja na renault thaliji koja je x puta jednostavnija za rastavit i sastavit pa se to razvuklo na 2 dana posla, nemaš tu puno izbora.

-dominic-

Active member
Donator foruma
1300e me ispalo u ovlaštenom s 30% popusta na dio za moj C4 Picasso II.t
S tim da je komplet kutija sama po sebi 1150e, ne može se kupiti samo isparivač kao na C4 picassu I.
Tako da, tih 1000 se ipak čini pretjerano, nazovi hrastinski, Frigom itd., čisto da imaš referencu. A možeš i CS Zagreb, dali su mi najbolju ponudu, i kod njih sam i radio.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Crkla klima na c4 2011 1.6 ehdi. Serviser kaze nakon zamjene prednjeg hladnjaka i kompletnog testiranja utvrđeno je da je otišao onaj drugi koji se nalazi u cockpitu. Pušta plin,nakon 3-4 dana ga nema više i nakog full testiranja ispada da je taj dio crko. Kvaka je u tome da kod nas pitanju za zakjenu preko 1000€ jer treba skidati cockpit dolje a u Istri nitko ne mrda ako ne može nabit cijenu. Ima li netko preporuku za nekoga tko bi ako treba ponoviti/potvrditi dijagnozu i napraviti taj posao negdje u ZG-u povoljnije. Znam otici za ZG cesto ali s drugim autom,pa bih mogao sljedeci put s ovim da napravimo posao. Ne ulaže mi se u 15 godina star auto 1100-1200€ za klimu.
Ja pita chatgpt, gpt, pita forum. :D :D

Bez naslova.jpg

Spawn

Well-known member
Da rekao mi je da je malo vise od 500€ dio, plus bi mijenjao i cijevi koje idu do motora za svaki slucaj da se ne mora opet skidati cockpit , 2 dana posla minimum i punjenje plina te testiranje nakon toga. Jbt skuplji c4 nego c5 s kvarovima :D

Cutac

Prèkaroš
Sad sam se sjetio da nisam napisao ništa za onu famu koja se desila sa c4 pred godinu dana.

Dakle, puknuo stabilizator u zadnjem mostu, auto je takav otišao kod Auto Jura iliti Vaš Auto u Galdovačkoj ulici u Sisku.
1769691098904.png
On promijenio zadnji most i tokom rada je skinuo lajtunge sa zadnjih čeljusti (nije bilo potrebe jer ih je mogao na sajlu objesiti za nešto), no nije prvo provjerio ostatak kočionog sistema, tako da nije znao da prednja desna čeljust nema pipak za odzračivanje (slomljen). To kad je skužio, razbušio ga je, izvadio, stavio novi, odzračio, oke, sve pet.
Kočnica je propadala, na to je zamijenio kočioni cilindar (potpuno ispravan originalni, stavio zamjenski) i nakon što je i dalje propadala je dignuo ruke. Također se javio problem blokiranja prednje lijeve čeljusti, ruke su ostale dignute.

Auto je odvežen u Autoservis Kolić, sada Kutinska cesta, ali realno ista ulica, kilometar niže.
1769691142646.png
On je došao do zaključka da se radi o neispravnom kočionom lajtungu i da zato čeljust blokira, promijenio ga, problem ostao. Od tada ignorira pozive.

Dalje je auto otišao kod trećeg majstora kojega za sad neću imenovati jer se znamo od prije i neke stvari smo preklopili radi toga. On je promijenio ABS blok, jer eto, svi problemi ostali. Također nije ignorirao pozive, ako se ne varam, rekao je da ne zna srediti, pošteno.

Tada sam ja, koji nisam faking automehaničar, otkrio da na lijevoj čeljusti blokira klip, a na desnoj curi kočiona tekućina jer je Auto Jura prilikom bušenja odzračnika oštetio dosjed/brtvenu plohu.

Za Auto Jura (Vaš Auto) i Autoservis Kolić sve pokude. Naplatili jesu, ostavili u gorem stanju nego je bilo.

Također, za napomenuti, u tom periodu je moja majka vozila taj auto i zanimljivo je kako je Auto Jura na telefon njoj govorio da je mekana pedala normalna (realno, je kad curi kočiona tekućina), a meni, kad sam ja došao sa autom, rekao da je ipak sumnjivo i da će ponovno odzračiti.

Sad vi razmislite što je gore. Imati montera koji naplati, a ništa ne napravi ili imati montera koji daje ljudima auto sa neispravnim kočnicama jer ne zna da su neispravne? Namjerno pišem monter, jer Jura i Kolić majstori nisu.

Greške se svima dogode, to stvarno nije problem. Ali napraviti grešku, ispravljati ju na krivi način o trošku mušterije i onda, kada se ispostavi da greška i dalje postoji, ignorirati pozive?
Pogotovo tako jeftine stvari od par stotina eura, a bitne za glavu (kočnice)? Što bi se Juri dogodilo da je rekao "Sori, sjebao sam vam kočionu čeljust, montiram novu bez naplate ruku". Njega čeljust izađe 50-60 eura, izgubi 2 sata rada i svi sretni i zadovoljni. Šta bi tek napravio za soma eura?

EDIT: Naravno, ne postoji pisani trag za te majstore jer račun su izdali isto ko Tomson HDZ.

Dalje, za pohvalu.
Sa tim saznanjima je auto odšlepan u Autokuću Porkolabić koja je razradila čeljust, zamijenila oštećenu čeljust i prilagodila (KRIVI, hvala Auto Jura) glavni kočioni cilindar kako bi auto bio u voznom stanju. Ne voznom, nego potpuno ispravnom i to su sve naplatili manje nego ovi banditi prije njih, naravno sa pravim računom.
Za Porkolabić sve pohvale, to sam već sto puta napisao, dok sam živ i dok je VTS kod mene, ide samo kod njih na servise i popravke.

dinko1981

Well-known member
Hahaha, trebao si još otić do Sertića također u Galdovačkoj da imaš zaokruženu priču galdovačkih servisa.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da... i to je u biti zašto L liberty, a evo i meni je postao veliki faktor, kupujemo aute koji pašu mehaničaru kojeg smo našli i sa kojim smo zadovoljni.

liberty

Well-known member
Da... i to je u biti zašto L liberty, a evo i meni je postao veliki faktor, kupujemo aute koji pašu mehaničaru kojeg smo našli i sa kojim smo zadovoljni.
da, kupujem:
- one aute koje imam gdje kvalitetno servisirati
- koji su proizvedeni prije corone jer imam osjećaj da se situacija u doba corone i nakon nje u kvalitativnom smislu pogoršala

dinko1981

Well-known member
Šta su svi preko mosta takvi?

Pa je, mogu i ja biti automehaničar tak da kupujem i mijenjam dijelove dok ne pogodim.
A izgleda... Sertić mi je mjenjao lanac na c4, jedini je imao alat, tj kupio ga je kad smo dogovorili zamjenu seta lanca i vodene pumpe, i za to mu svaka čast. Sam dio oko lanca je valjda odrađen ok jer auto još vozi 😁, ali apsoluto SVE drugo oko sastavljanja okolne periferije nakon zamjene je sfušareno. Brisači, plastika oko njih, potrgani nosač rezonantne kutije usisa, ulje u antifrizu koji su valjda mješali u kanisteru za ulje, pa su valjda nekako potrgali ili zagubili čep ekspanzione posude i našli su neki koji je valjda stajao 20 godina na suncu u sahari i doslovno se pretvorio u prah na prvi dodir... sigurno ima još koja stavka ali sam zaboravio. Mogu samo predpostaviti da je to završno sklapanje odradio neki šegrt al svejedni brate mili taj nije za mehaniku, moždaaa samo da pomete pod radione na kraju dana, a očito ga nitko nije niti kontrolirao.

Cutac

Prèkaroš
To kužim, ali znam po sebi da je najbolje složiti radionu i educirati se o radu na autu.
C4 je išao ovim majstorima jer ja nisam imao vremena za to, ali sve drugo (osim zupčastih) si sam radim. Nije teško, nije komplicirano, na prvu je skuplje, ali na rukama i dijelovima sa motointegratora se masu uštedi.
Po meni, najteže je raditi zupčasti i kvačilo na FWD autima koji imaju velike motore. Sve ostalo je lako, pogotovo ako se ima prostora i vremena.

Nedavno sam s frendom na njegovom A5 3.0 radio kanalni razvod i još par sitnica. Kao, čini se komplicirano, ali za vikend laganini posla sve riješeno. Uz to, otkad drugi frend ima tokarilicu i glodalicu, nema šta da nas muči. Uštedio je valjda 2000€ kad se uzmu ruke i dijelovi. Je, mene je radiona koštala kroz godine, ali to se jako brzo isplati ako se ima više od jednog ili dva auta.

A izgleda... Sertić mi je mjenjao lanac na c4, jedini je imao alat, tj kupio ga je kad smo dogovorili zamjenu seta lanca i vodene pumpe, i za to mu svaka čast. Sam dio oko lanca je valjda odrađen ok jer auto još vozi 😁, ali apsoluto SVE drugo oko sastavljanja okolne periferije nakon zamjene je sfušareno. Brisači, plastika oko njih, potrgani nosač rezonantne kutije usisa, ulje u antifrizu koji su valjda mješali u kanisteru za ulje, pa su valjda nekako potrgali ili zagubili čep ekspanzione posude i našli su neki koji je valjda stajao 20 godina na suncu u sahari i doslovno se pretvorio u prah na prvi dodir... sigurno ima još koja stavka ali sam zaboravio. Mogu samo predpostaviti da je to završno sklapanje odradio neki šegrt al svejedni brate mili taj nije za mehaniku, moždaaa samo da pomete pod radione na kraju dana, a očito ga nitko nije niti kontrolirao.
Je, kužim te sve, znam iskustvo.
Meni je CiB Commerce u Buzinu slomio nosač rezonatora usisa npr...

Iskreno, imam osjećaj da ti takvi "servisi" uglavnom surađuju sa mušterijama kojima je samo bitno da auto ide, a današnji auti mogu jako puno sranja progutati, pa se to iskorištava i pređe u naviku. Pogotovo u siromašnim županijama kao što je naša, ovdje se stvarno svašta da vidjeti na cesti.

Na vrh