Sad sam se sjetio da nisam napisao ništa za onu famu koja se desila sa c4 pred godinu dana.
Dakle, puknuo stabilizator u zadnjem mostu, auto je takav otišao kod Auto Jura iliti Vaš Auto u Galdovačkoj ulici u Sisku.

On promijenio zadnji most i tokom rada je skinuo lajtunge sa zadnjih čeljusti (nije bilo potrebe jer ih je mogao na sajlu objesiti za nešto), no nije prvo provjerio ostatak kočionog sistema, tako da nije znao da prednja desna čeljust nema pipak za odzračivanje (slomljen). To kad je skužio, razbušio ga je, izvadio, stavio novi, odzračio, oke, sve pet.
Kočnica je propadala, na to je zamijenio kočioni cilindar (potpuno ispravan originalni, stavio zamjenski) i nakon što je i dalje propadala je dignuo ruke. Također se javio problem blokiranja prednje lijeve čeljusti, ruke su ostale dignute.
Auto je odvežen u Autoservis Kolić, sada Kutinska cesta, ali realno ista ulica, kilometar niže.

On je došao do zaključka da se radi o neispravnom kočionom lajtungu i da zato čeljust blokira, promijenio ga, problem ostao. Od tada ignorira pozive.
Dalje je auto otišao kod trećeg majstora kojega za sad neću imenovati jer se znamo od prije i neke stvari smo preklopili radi toga. On je promijenio ABS blok, jer eto, svi problemi ostali. Također nije ignorirao pozive, ako se ne varam, rekao je da ne zna srediti, pošteno.
Tada sam ja, koji nisam faking automehaničar, otkrio da na lijevoj čeljusti blokira klip, a na desnoj curi kočiona tekućina jer je Auto Jura prilikom bušenja odzračnika oštetio dosjed/brtvenu plohu.
Za Auto Jura (Vaš Auto) i Autoservis Kolić sve pokude. Naplatili jesu, ostavili u gorem stanju nego je bilo.
Također, za napomenuti, u tom periodu je moja majka vozila taj auto i zanimljivo je kako je Auto Jura na telefon njoj govorio da je mekana pedala normalna (realno, je kad curi kočiona tekućina), a meni, kad sam ja došao sa autom, rekao da je ipak sumnjivo i da će ponovno odzračiti.
Sad vi razmislite što je gore. Imati montera koji naplati, a ništa ne napravi ili imati montera koji daje ljudima auto sa neispravnim kočnicama jer ne zna da su neispravne? Namjerno pišem monter, jer Jura i Kolić majstori nisu.
Greške se svima dogode, to stvarno nije problem. Ali napraviti grešku, ispravljati ju na krivi način o trošku mušterije i onda, kada se ispostavi da greška i dalje postoji, ignorirati pozive?
Pogotovo tako jeftine stvari od par stotina eura, a bitne za glavu (kočnice)? Što bi se Juri dogodilo da je rekao "Sori, sjebao sam vam kočionu čeljust, montiram novu bez naplate ruku". Njega čeljust izađe 50-60 eura, izgubi 2 sata rada i svi sretni i zadovoljni. Šta bi tek napravio za soma eura?
EDIT: Naravno, ne postoji pisani trag za te majstore jer račun su izdali isto ko Tomson HDZ.
Dalje, za pohvalu.
Sa tim saznanjima je auto odšlepan u Autokuću Porkolabić koja je razradila čeljust, zamijenila oštećenu čeljust i prilagodila (KRIVI, hvala Auto Jura) glavni kočioni cilindar kako bi auto bio u voznom stanju. Ne voznom, nego potpuno ispravnom i to su sve naplatili manje nego ovi banditi prije njih, naravno sa pravim računom.
Za Porkolabić sve pohvale, to sam već sto puta napisao, dok sam živ i dok je VTS kod mene, ide samo kod njih na servise i popravke.