Desni lafet preporuka
Pozdrav svima, odavno nisam bio na forumu (hvala Bogu) u vezi kvarova, ali evo desi se. Trebam savjet vezano za lafet na desnom tocku, naime otisla je gumica (jos uvijek je luft jedva primjetan ali ga ima) i majstor kaze ide sve u kompletu jer i jeste sve u jednom djelu, i to nije problem. Cijena sa zamjenom oko 100 eura jer on preporucuje da stavim kvalitetan dio i ja se s tim naravno slazem jer imam apsolutno povjerenje u to sto on radi. Medutim danas mi kolega kaze da je on skoro imao identican problem na svom renou - neki megan, i da mu je njegov majstor to odradio drugacije, tako sto je hidraulikom izbacio istrosenu gumicu i ubacio novu ali sam lafet nije promjenjen, i naravno cijena znatno manja (oko 35 eura). Sad je kod mene nedoumica sta uraditi, normalno zelim proci jeftinije ali ako je sigurnost umanjena i za 10 posto radije ne bih. Ja ovo zakomplikova muski, ali hajde, molim znalce za savjet sta da uradim. Hvala
Citroen Xsara Picasso 1.6 HDI (90 ks) 2006, pise da je presla oko 140 000 (citaj 240 000

)