Prednje opruge iskočile

Grobo

New member
Pozz ljudi,
Imam mali problemčić.Prednje opruge na mom vts-u su mi malo "iskočile" iz tanjurića.Drže se još uvijek ali neka malo veća rupa i baj baj...
E sad mene zanima;pošto bi htio stavljat druge;da li pašu od običnog saxa opruge,koliko su one više i mekše od vts-ovih.Da li možda postoje neke tvrđe standard opruge koje pašu,a da su sa nekih drugih auta??
 

AX-ja

èudo jedno
kako mislis iskocile iz tanjurica?
jesu te opruge rezane mozda?

da pasu s nekog drugog auta ne vjerujem,osim p106.
imas raznih zamjenskih opruga samo ovisi koliko si spreman istrest kuna.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A da pitaš ponudu opruga po mjeri? Ima dosta firmi koje se time bave, visina tvrdoća po želji.
 

AX-ja

èudo jedno
ima u zagrebu po mjeri (kod nas u ri ne znam jel tko to radi) ali ja mislim da je najjeftinija opcija nac od kakvog saxa-106.
osim ako nece neke specijalne.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ukucaj ''izrada opruga'' u gugl, imaš ih +10, pa kontaktiraj za informacije...
Ja nažalost još nemam vlastitog iskustva s njima, al kad opruge dođu na red ići ću na ovu soluciju izrade.
 

AX-ja

èudo jedno
ivane222
jel imas neku posebnu ideju zasto bi dao radit a ne kupit eibach recimo?
cisto me zanima onako.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A htio bi ovjes složit prema svojim potrebama...gotova riješenja me previše ograničavaju. Auto se svakodnevno koristi u svim uvjetima, nekad znatiželja potjera van ceste ili po snjegu. Uz to on na kraju ipak ima samo 70ak konja koji se vjerovatno neće množit. Pa treba bit realan, zabijanje u pod i razbijanje bubrega u ovom autu nema smisla.

Auto mi je sa gumama manjeg promjera već sam po sebi niži (i tvrđi), a koliko vidim, gotove opruge spuštaju najmanje 3cm, a to mi je previše.
Naprijed bi ostavio istu visinu uz tvrđe opruge, a iza (treba vidit koliko) malo niže i isto tvrđe. Otprilike nešto prema C2 VTSu tvrdoća. Vozio sam VTSa sa običnim i aftermarket ovjesom pa se prema tome orijentiram.

Proučavao sam, al ne vidim bolje riješenje za svoje želje od opruga po mjeri. S obzirom da nije preskupa opcija, a i ima ljudi koji su zadovoljni s odrađenim, ja bi se u to upustio.

Ali ako dobijem na lotu i ubacim u njega neki THP...svakako ću razmislit i o Eibachu, ili recimo ovom :D

 

Lix

Active member
što se tiče rađenih opruga svkako mogu preporučit, naručio sam i stavio na clia, na prednji kraj, frendu smo radili i ispalo je super, tip je samo rekao kad smo zvali da jel problem ako opruge budu varirale 0.5 cm od one dužine šta smo htjeli, naravno problem nije bio nikakav pa smo naručili, procedura je bila pošaljes stare opruge i po njima on napravi kraće i iste ili jače tvrdoće, mi smo naručili tvrđe, sve je bilo okej auto se super vozio :weeabooface:
 
Na vrh