Pranje motora miniwashem

Citrus81

New member
Ima li razloga ne oprati motor miniwashem. Osim kutije s osiguračima (označeno ne prati). Pere li tko motor i koliko često?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ja ga malo skockam kod pranja, al samo engine cleaner spray i krpica, pa poslje sprej za plastiku na plastične djelove.

Miniwash mi je jedna od najgorih opcija za pranje auta, pogotovo motora. Toliko je senzora, konektora i žičica... da ne vidim čemu riskirat.
Tako da bi se ja ograničio na namjenska sredstva za lako dostupna i vidljiva mjesta, a detaljno čišćenje motora bi pustio za generalke... pa poslje lakše primjetiš ako negdje opet nešto curi.
 

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Ja ne vidim problem u pranju miniwashem, ako se pravilno koristi.
Pod time mislim da se miniwash koristi samo za ispiranje a ne za pranje/skidanje tvrdokornih nečistoća. Hladan motor prvo treba našpricati sa odmaščivaćem. Pustiš da odradi, i onda sa miniwashem sa udaljenosti isprati odmaščivać. Na taj način miniwash zapravo napravi maglicu vode koju konektori podnose bez problema. Konektori su vodotijesni, ali se slabo nose sa vodom koja ulazi pod pritiskom. A ako se miniwashem ide preblizu, čak može i potrgati plastične dijelove.
Kutiju sa osiguračima, naravno izbjegavati.
Nakon ispiranja, pustiti da se sve ocijedi neko vrijeme, a ako je u blizini i zrak pod pritiskom, sve ispuhati. Pogotovo iz pukotina.
Upaliti motor i zagrijati na radnu temperaturu.
Na kraju sve namazati špekom za izložbeni sjaj. :)

Odmaščivać sam kupio u Tokiću, neki zeleni od 1l. Za pranje motora se razrjeđuje, tako da ta litra traje jaaaaako dugo.
 
Na vrh