Neznam... mislim da je to bilo to od novih automobila u mom životu.
Nemam love za ić preko 25-30k€ za novo, a u tim buđetima je ponuda meh.
Na hrpe plastikaner suvova koji svi troše +10L u mojim rukama neću ni trošiti riječi. Sve je toliko nazadno naspram automobila koji su se nekada proizvodili da je to tragedija.
Ovako kao auto mi se najviše sviđa Octavija... imaju neke popuste, dosta je to prihvatljivo, ali preko par stvari ipak nemogu preći.
U buđetu je samo slabija verzija 1.5TSI, koja je onako, meh. Sve je to super za svaki dan, al s obzirom da se novi auto kupuje na +5-7 godina (bar ja), neda mi se. Remap ne dolazi u obzir par godina radi garancije.
Druga stvar su ti debilni ekrani... jbga navikao sam se na iDrive koji bi po meni trebao biti zakonska obveza. Super je da nisu stavili pravokutnik od 1,20m, ali svejedno.
Mislim da bi i nekakav random Android sa Aliexpressa bolje radio.... znači jednom se resetirala u vožnji, komande klime sve imaju lag od bar pola sekunde, a te stvari mi jako grickaju živce. I to na novom autu.
Inače ovjes dobar, prostora brdo, mjenjač je čak i OK naspram onog što sam očekivao, potrošnja po Ri negdje oko 9 po viđenom.
Drugi/treći kandidat su bili Ceed SW/XCeed.
Ali isto je brzo otpao... 1.0 mi je preslab za ono što želim, a na 1.5 do dan danas nisu riješili probleme sa bobinama. Usput je za 2026. i izgubio nešto konja, pa ne ostavlja neki bolji dojam od 115ks u Škodi.
S obzirom na 7 godina ''garancije'', aftermarket bobine, kemijanja i remapi opet nisu opcija.
Prednost nasprav Škode je lijepša unutrađnjost, bolji materijali, klima na tipke koja je na raspolaganju 0-24, no manje mjesta i karavan nekako izgleda zastarijelo.
Sve u svemu - kur*na, što bi rekao Ričard.
Tako da se definitivno vraćam na rabljene...