Podešavanje kvačila?

alenb

New member
Jedno pitanje u vezi kvačila na C3 HDI...
Kvačilo mi dosta visoko lovi, ne proklizava, vjerovatno će ga trebati promjeniti kroz neko vrijeme, ali...da li se može podesiti kvačilo da lovi niže? Ili ima samopodešavajuće?
Hvala unaprijed
 

deda

New member
Na mojem Berlingu je od prvog dana visoko i nikada nisam ništa dirao,tako su mi rekli u servisu kada sam ih pitao da je naštelaju,evo 220 000 još je uvjek u istom položaju.
 

alenb

New member
Auto ima 183000km, pretpostavljam da je oriđiđi kvačilo, ja imam auto zadnjih 6 mjeseci. Dogodilo mi se da je proklizalo 2-3 puta prije par mjeseci i poslije nikada više iako sam i pokušao isforsirati proklizavanje. Stvar je u tome što idem možda u neke zamjene pa bih auto proslijedio curi pa ne bih htio da joj ode kvačilo za par dana, zato pitam...ma teram ja njega, ne brinite...20000km u 6 mjeseci je dovoljan pokazatelj...hehehehe...
 

fullcool

New member
Pogledaj sajlu od kvačila dali imaš matice za štelanje, ako je previsoko odvrći matice dok ne dobiješ željenu visinu.
Probaj naći naki manual, obično u njima bude upute kako podesiti ispravnu visinu, ali nije nikakav problem ni bez uputa.
Ima kvačila koja se ne podešavaju, ali ona koja se podešavaju trebaju biti podešena inače se skraćuje vijek njegova trajanja.

Edit: Kvačilo bi trebalo biti hidraulično, prema manualu treba početi hvatati oko 45mm od poda i koliko vidim ne može se podešavati.
 
Na vrh