Plastični dijelovi za spajanje

Gerira

New member
Pozdrav,

Evo googlao sam, ali ne mogu pronaći točan naziv za neke dijelove koje trebam. Na engleskom su ako se ne varam tzv. "body fasteners", a na hrv. nisam siguran za naziv. Uglavnom, to su kao plastični šarafi/kopče koje se koriste u unutrašnjosti za spajanje plastike unutrašnjosti sa metalnim dijelom vrata. Kao šaraf su pa se "upiknu" u rupu na metalnom dijelu vrata i ostalih dijelova koji koriste takav način spajanja. Zanima me ima li to di za kupiti i koji je naziv za to na hrvatskom?

Unaprijed zahvaljujem :)
 

Gerira

New member
A prodaju po komadu? Nisam očekivao, kad sam Renault vozio u ovlaštenom su mi tak za sitnicu htjeli cijeli dio promjenit za 100 eura haha
 

konaroast

Citroenist
Dosta dobar izbor ima Anet na Jankomiru. I naravno ovlašteni servis, npr CS u Tratinskoj.
Ali prije svega na service.citroen.com pogledati što ti točno treba.

Ako ne koristiš taj online katalog, pošalji broj šasije na PP pa ću izvući što treba.
 

Gerira

New member
Hvala. Sad mi VIN nije pri ruci, sutra mi je Tratinska ionako usput pa ću na slijepo probati, ako ne uspijem onda šaljem PP. Puno hvala na pomoći :)

Evo bio sam danas. To je kopca #78 prednjih vrata, ali na zalost nemaju niti jednu :(
 

Gerira

New member
Xsara, a kazu da se ne proizvodi. Nis budem sutra jos probo na par mjesta pa ak nista napravit cu neku improvizaciju haha
 

goranpo

New member
Meni su na xsari u ovlaštenom za džabe promjenili, falilo je 2-3 kopče i nakon servisa sam samo primjetio da su ih stavili i nisu ni naplatili.
 

konaroast

Citroenist
Brzinskom pretragom sam našao sljedeće:OE kat broj je 6991.F5

Onaj Anet koji sam spomenuo je zastupnik talijanskog E.CO.
U njihovom katalogu nema, ali sam našao da FÖRCH u grčkom katalogu ima takvu kopču pod brojem 3040 1217. U hrvatskom katalogu tog broja nema.
Ali ima 3040 1216 i 3040 1218. A 3040 1217 je točno između...

 
Na vrh