Peugeot 207 1.4 VTi 70kw - generalni savjeti i pitanja

kralj98

New member
Poštovanje svima,

svjestan sam da ovo nije Pežo forum i takav nisam uspio naći, ali ovaj motor se nalazi u dosta Citraća, pa se nadam da mogu pitati nešto vezano uz njega.

Kratko o automobilu; godište je 2008, drugi sam vlasnik i automobil je kupljen sa 96k na satu, ja sam napravio 98500 do danas. Dvaput ga vozio do Bauhausa, sve ostalo je međugradska vožnja i autocesta. Posjedujem čitavu povijest servisiranja i prijašnji vlasnik je stvarno “svaku sitnicu” rješavao, a ja dok gledam te račune, malo mi se okreće u želudcu… Po kupovini automobila, u startu sam zamijenio filtar ulja, kabine i zraka, natočio friško 5w30 total ulje (kojeg troši ko blesav) i sve to platio sam 70€. Gospodin je istu stvar radio i plaćao to po 200€. Nakon tjedan dana sam gledao youtube i zamijenio sam si sve četiri svjećice i komplet brtvu poklopca motora. To me je koštalo 82€ i dva sata posla. Ne želim ni pomišljati koliko bi to moglo koštati kod majstora.

Mene zanima, ako se netko svojevoljno ovako bavi istim/sličnim motorom, da mi da neki savjet kod održavanja i tako to. Evo sad auto troši pun ****c goriva. Po katalogu treba trošiti 9 litara na autocesti, on troši 14-18 litara. Sumnjam da toliko ima veze sa starošću, jer nije ništa bolji ni u gradu. Ljudi spominju injektor goriva, vidim da nije skup dio sam po sebi, ali ne nalazim videe demontaže/montaže istog.

Svaka pomoć bi mi dobro došla. Sa autom sam za sad zadovoljan, ali plan ga je kasnije zamijeniti staro za novo kad se uštedi neka poštena svota novaca.

Lijep pozdrav, hvala na čitanju

Cutac

Prèkaroš
18 litara? Kako pobogu?
Provjeri prvu lambdu, neće ti bacati grešku ako je potrošena, ali bude trošio više benzina. Ne 10 litara više, ali više.
Provjeri da ti ne curi negdje.

Što se tiče savjeta o održavanju, prodaj ga :D To je EP3 motor, ne EP3C, tak da je baš sranje.

kralj98

New member
18 litara? Kako pobogu?
Provjeri prvu lambdu, neće ti bacati grešku ako je potrošena, ali bude trošio više benzina. Ne 10 litara više, ali više.
Provjeri da ti ne curi negdje.

Što se tiče savjeta o održavanju, prodaj ga :D To je EP3 motor, ne EP3C, tak da je baš sranje.
Ne curi nigdje ništa. Kupio sam si one plastične rampe, te ga natjerao na njih i stvarno je od ispod auto super. Nema ni hrđe.

A jbg, trebao auto, prioritet je bio što jeftiniji a s manje km… Ako imate kakvih prijedloga slobodno recite.

Koja je razlika između ta dva motora?

szahtila

Well-known member
Na dijagnostiku s njim i uz lambdu sondu neka ti provjere i termosondu. Ukoliko krivo pokazuje, ECU može misliti da je motor hladan pa dodaje goriva više nego šta mu treba.

Na vrh