Posle preuzetog auta sa servisa, došao red i na mene da poradim neke sitnice.
Zadnji doboš su zardjali već odavno, posto su i dalje dobri, odlucih da ih malo doteram. E sad, pokušao skinuti točak, ali nije hteo napolje, nisam ni ja želeo previše da pomeram sve, da ne bi fabrička dizalica pukla. Pa sam onda četkom skinuo krupnu rđu, razređivačem prešao preko doboša. Onda konvertorom rđe prešao preko, posle nekoliko minuta hemija počela da deluje. Posle 45 minuta je formiran prajmer, za sada necu farbati, ostavicu ovako u crnoj boji. Uradjene i prednje kocnice, da i one sad budu crne. Doboš će se kad bude lepše vreme, uraditi bolje, kad bude toplije vreme, ici ce i crna boja za visoke temperature.
Posto povremeno uđe voda kod suvozacevih vrata, sumnjao sam na vrata, pa sam skinuo oplatu. Uzeo foliju za krovove, na grubo je isekao i zalepio dvostrukom trakom na dva mesta gde je fabrički stiropor. Juče je ceo dan bila kiša, sve je suvo.
Današnja kratka horor priča, nervirao me ventilator kabine već duže vreme. Prosto je škripao povremeno, naročito na najvećoj brzini. Elem, reših da to rešim, morala je tabla da se skida da bi se doslo do problema. Odspojio airbag suvozača, skinuo tablet, zvučnike, najvise sam se napatio sa brzinometrom. Prosto nije hteo da se izvuče iz mesta, posle odvrnutih dosta šarafa, krenuo da odvajam tablu. Onda je popustio i brzinometar, i polako je tabla mogla da se skine. Ja sam sve to uradio unutar auta, tabla je otišla na zadnju klupu sa ostalim delovima

. Tu ebadi nije kraj, moralo se još malo delova skloniti, i onda se dolazi do ventilatora. Očišćen, podmazan, testiran. Onda vraćanje, i naravno nesto mora da prca. Tu ulogu su preuzele ručice za podešavanje retrovizora. Kad je tabla legla, krenulo je polako vraćanje. Rezultat, bešuman ventilator.
Ostaje da se zameni manžetna poluosovine, i to je to. Osim ako se nešto u međuvremenu ne pojavi

.