Parking senzori - kvar

SmoothO

New member
Pozdrav svima,

Da li mi neko može pomoći sa slijedećim problemom koji mi se javlja od prije par dana. Kada upalim motor dobijem zvučno upozorenje od tri jednolična zvuka i to je to. Ne dobijam nikakvo drugo upozorenje, ima benzina u rezervoaru, dovoljno ulja i ostalih tečnosti, ispravne su sve sijalice i dr. Znači pored tih tonova upozorenja pri paljenju ne primjećujem druge promjene.

U pitanju je Citroen C3, 2005. godište, 1,6 benzin.
 

Isus

New member
Skines mase i posmirglas taj dio i vratis nazad. Ili dovedes nove mase na lampe.
Ako se ne kuzis u struju, pravac autoelektricar.
 

SmoothO

New member
Skines mase i posmirglas taj dio i vratis nazad. Ili dovedes nove mase na lampe.
Ako se ne kuzis u struju, pravac autoelektricar.
Imak nisu mase bile u pitanju, nakon što sam ga vodio električaru, odvezao sam ga u Citroenov servis gdje je dijagnostika pokazala da je neispravan jedan od senzora za parkiranje.
 

milosabs

New member
prednji rade bez problema ali zadnji nista ne prikazuju,izalzi grafika automobila,zvucni signal ali ne i grafika senzora,da li je moguce da su sva 4 crkla ili je problem negde u instalaciji?
 

Semi

New member
Pozdrav,

Moze li mi neko reci gde se nalazi centrala za parking senzore, tj. njihov ECU na C3¿

Koliko sam video neke sheme, nalazi se kod suvozacevog sedista, ali nije jasno gde i odakle mu prici.

Pozdrav i hvala.
 

kika113

New member
čim crkne jedan senzor baca grešku na ekranu i instrument tabli i ne radi ni jedan drugi dok se ne zamijeni neispravni,barem je tako meni na c5.
 

Semi

New member
Ok, verovatno tako i radi.

Kod mene je problem sto nista ne prikazuje, na dugme od parking senzora ne reaguje... Elektricar mi rece da je centrala senzora otisla.

Ja bih da je skinem i ispitam / zamenim, ali ne znam kako doci do nje. Mada nisam siguran ni da li je tu negde kod suvozaca.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
MOžemo probat nać. Dali se vidi išta ispod suvozačevog sjedala? Jeli ravna podnica do one grede ili ima nešto pod tepihom?
 

Semi

New member
Ne vidi se nista, a ni na pipanje nista ne osecam. Takodje, da bi se skinuo tepih mora i suvozacevo sediste napolje.
Evo slike koje sam nasao:

fotos kostenlos

Medjutim, danas zvao par auto otpada i dvoje mi rekose da se nalazi u gepeku. U nekom od dzepova, valjda desno. Videcu to za dan dva da rasrurim.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Neznam baš koliko je lako te plastike iza skidat, kod mene na redizajnu ima posla. Mada ima mjesta lijevo i desno, tu sam i ja utrpao svoj aftermarket uređaj.
Nego, pretpostavljam da si gledao samo podnicu, a jesi bacio oko na dno sica? Možda je obješeno gore, da se nogama ne rastura.
 

Semi

New member
Danas nasao vremena i zamenio Ecu parking senzora. Nalazi se ispod suvozacevog sedista i potrebno je sediste demontirati i pomeriti u stranu.

Ecu zamanjen, ali problem nije resen. Zamenom ecu-a, dobio sam indikaciju na dugmetu pored radia, treperi kad ubacim u rikverc, ali nema nikakve grafike i nista ne pisti.

Sta je problem, neki od senzora pozadi?
Inace, pri davanju kontakta cuju se tri biiip-a :)
 

Semi

New member
Slazem se.
Moram naci nekog ko ima malo bolju dijagnostiku za francuze. Na nekim univerzalnim ne se nista nije videlo.
 
Na vrh