Otvaranje stražnjeg svjetla

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
...je nemoguće. Govorim o metodi grijanja i rezanja ljepila - jer ljepila nema. Prozirni i crveni dio lampe su jednostavno zagrijanih rubova utisnuti jedan u drugi i postali jedno. Spoj je unutar rubova stakla i nemoguće je doć do njega izvana.
Svaki pokušaj će završit lomom plastike i uništavanjem lampe. Pošto imam jednu lampu viška za eksperimentirat, nije problem.
Pala mi je napamet još jedna ideja za otvaranje, al moram nabavit alat, pa ako bude uspješno javim.

Za razliku od stražnjih, prednje su spojene ljepilom i da ih se otvarat.

Mislio sam ovo ubacit u neku drugu temu, al ako kome padne napamet, možda ovako lakše nađe upozorenje o borbi sa vjetrenjačama.

Inače bi, po meni, lakše otvaranje farova bilo korisno, pošto je nevjerovatno koliko se oni iznutra mogu zaprljat. Kroz godine se čovjek navikne, ne primjeti (možda ispolira izvana far koji put), ali čišćenje fara iznutra nakon godina korištenja daje primjetan rezultat.
 

ZlatkoC4

Well-known member
Ja sam bio na bišem C3 izvana ispoliro farove kod meštra sa mokrim brušenjem a iznutra sam ih oprao tako da sam natrpao sitne spužve i dobro sve izmučkao u sapunici i sve je blještilo:grin: treba samo paziti da spužvice ne budu pre sitne da se ne zaglave između stakla i kučišta. u stvari i nema stakla več je to sve plastika:D
 

Franzg

New member
kod mene su prednja ispolirana izvana i sad izgledaju super, a sto se tice straznjih nemam problema s njima čine se dosta čista iznutra.
Ono što bi ja htio je pofarbat svjetla iznutra u crno (jasno ne potpuno, dio koji je nužan da reflektira bi ostao u toj boji, a ostatak bi u crnu jer mi puno ljepše izgleda) , odnosno dao bi to čovjeku koji se time bavi, ali se bojim dali bi na tehničkom zezali, teoretski nebi smjeli jer će bacati isti snop svjetlosti, ali mislim da je rizik ipak prevelik, jer bi moro uzimat nove farove onda :surprised::confused::whistling:
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma sumnjam da bi te radi toga zaebavali... rabljena svjetla neka uzmes ako bas nemoze, al ne vjerujem da ce bit problema
 

Franzg

New member
i ja se nadam, pogotovo jer neki auti serijski imaju tako (primjerice brat na cliu ima tako), pa uvijek mogu rec da je model došao takav, ali ipak cu pričekat 11mjesec kad je tehnički pa napravit to poslije da sam bar god dana miran :)
 
Na vrh