Neobavezni razgovori (stara tema)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

zoran37

New member
Re: Neobavezni razgovori

Ma imam ja vizije za idući cjepač, nije to ništ komplicirano, Pumpa od auta je premala, mali protok, treba bit pumpa sa najmanje 16 galona ili 60 litara u minuti(protok pumpe) i pravi klip da bi to radilo kak spada. Sa tim da agregat koji pogoni pumpu mora bit minimalno 9 konja. Evo ovo je moj idući koji ću radit, taj me se dojmio a ovo sve ostalo je drek na štapu.

zoran37

New member

nacijepa metar drva u 5 min:stovanje:
Baš tako, to je posao, ako ću i radit tako nešta to nesmije bit slabije od 25 tona. Svi djelovi se daju nać na otpadu čak sam u sisku na jednom našao i brdo klipova a to sve prodaju na kile. Treba samo izračunat koliki treba biti i sigurno bi ga našao.
Pogonski agregat punpe nebi stavljao ovakav nego jednostavno nać neki mali motorić od nekog malog auta dizelaša.

fullcool

New member

može se to napraviti, još se tu da dodati koječega za lakši rad, i agregat treba bit da se može postaviti odvojeno, tako da se ne radi kraj auspuha.

Petey2501

Member

Imam ja pitanje, da li bi se dalo napravit nešto kao dozer drva, koji bi automatki bacao drva u peć, naravno onaj kotao za centralno, za pelet već imaju automatske punjače. Na drva je grijanje zakon.

deda

New member

Ma je,preko ljeta nacijepam 4 hvata drva sa sekirče i uopče ne moram ić u teretanu,a poslije se osjećam ko Rambo.Lezi lebe da te jedem,pa vi niš nebi šljakali,samo da vam strojevi rade.

zoran37

New member

Imam ja pitanje, da li bi se dalo napravit nešto kao dozer drva, koji bi automatki bacao drva u peć, naravno onaj kotao za centralno, za pelet već imaju automatske punjače. Na drva je grijanje zakon.
Ma ja sam to premišljao i dalo bi se to napravit jer i ja imam peć za centralno na drva i razmišljao sam o tome ali to mi se ne čini kao sretno rješenje jer šta ako se jedno drvo recimo zaglavi, kako naštinat tajmer ili nešta da to odradi i stane, kako znati jeli peć prazna ili puna, ima toga puno šta je problematično, ni po temperaturi nemoš štimat dozer. Neznam. Nerješiva situacija. Osim možda da je video nadzor peći i toga svega pa da iz kuće manualno uključuješ i isključuješ dozer, jedino tako moš imat sve pod kontrolom.

Petey2501

Member

Znam da za pelet ima šema da se napuni svakih par dana i on sam otvara i zatvara, vjerojatno bi i ova shema sa kotlom funkcionirala. Ja sad imam stan i u njemu ću slagat grijanje na klima inverter (radi do -15). A kad kupim kuću definitivno stavit kamin, ima mi frend ogromni kamin i uopće više ne koriste centralno, kamin je dug i grije čitavu donju etažu od cc-a 40 tak m2 a i gornja mu je tako negdje. Jedino mu je u wc-u hladno... Svakih sat ubaci 2-3 uske klade i uživa baja. Kaže da kad bi kamin natovario sa više drva (da vjeruje d abi oko 8 sati moglo goriti, iako nisam uvjeren u to, kamin mu je velik ali ima maali otvor za drva). Ja u stanu imam malu peč od 10kW (ima je u Bauhausu) i ubija po zimi diže tmperaturu na 40°C. Uglavnom drva su puno bolja od ičega, zdravija i griju super, jedina mana je da ne postoji ništa što bi akumuliralo višak topline koje takvo grijanje razvija te ju ispuštalo tako da ne moraš stalno grijati.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh