Ne radi ABS

talamasca

New member
Pozdrav svima na forumu!

Vozim Citroena C2 1.4 HDi iz 2004 god.
Imam problem s ABS-om. Naime, ne radi, a na tabli se upalila žuta lampica koja pokazuje grešku. Dijagnostika kaze da je crkla ABS pumpa. Auto koci dobro, samo ABS ne radi. Da li je neko od vas imao sličnih problema i vase mišljenje da li stvarno crkla pumpa ABS-a ili je možda senzor ABS-a i da li mislite da može da bude do pločica ili paknova.

 

charllie

Active member
Joj kak bi ja htel da morem svojeg na gomb deaktivirat pa dok mi se neki je-iveter s koleslinom namrda aja naglo zakocim da sve zacvili tak da mu se od straha korman zdrvce,tikvani se voziju po cesti a polek imaju biciklisticku traku i to vecinom penzici tak vam je to na zapadu.A sad ozbiljno sigurno ti je riknuo jedan senzor tj. na jednom tocku.:whistling:
 

talamasca

New member
I meni je sumnjiv senzor jer mi se desavalo da kad namotan volan pun levi ili desni da se cuje nesto tu kod tocka levog i da proradi abs ali samo na kratko dok sada nece nikako. Ne smeta da mi sto ne radi abs dobro koci, ali vredi abs kad kocis po zaledjenom putu ili snegu.
@Krky Hvala na dobrodoslici !
 

topolino

Member
jel si pogledal osigurače.senzore možeš mjerit sa unimerom ako čitaju preko krune
a ako imaš magnet na ležaju smo dijagnostikom ili osciloskopom inače ih budeš sje.
 

talamasca

New member
Prvo sam proverio osigurace ispravni su svi. Naime pre jedno godinu dana sam cuo skripanje u levoj strani ispod kosa kad predjem preko lezecg bas se culo. I odem kod mehanicara kad je skinuo tocak kamen pljosnati sav rdjav ko zna otkad stoji se zabio izmedju balans-stangle i stabilizatora tu negde e sad najverovatnije da je mehanicar nesto zakacio tu pa pokidao posto je morao i pajser da radi :grin: . Imam servis za koji dan pa cu ujedno proveriti senzore. Samo me buni to sto dijagnostika kaze da je pumpa abs-a .
 
Na vrh